fbpixel

Search icon
Search
Salone del Mobile: Η πολυαναμενόμενη έκθεση design επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Μιλάνο
DESIGN NEWS

Salone del Mobile: Η πολυαναμενόμενη έκθεση design επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Μιλάνο

Όσα πρόκειται να δούμε και οι πέντε designers εργάζονται στο πλευρό του curator Stefano Boer


Η κορυφαία έκθεση Salone del Mobile αλλάζει όνομα και μετατρέπεται σε Supersalone. Μετά από 18 μήνες απουσίας από το Μιλάνο, η μεγαλειώδης έκθεση σχεδίου επιστρέφει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, από τις 5 έως τις 10/09 οι design lovers θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά δημιουργήματα που κατασκευάστηκαν με γνώμονα την καινοτομία και το πάθος για τον μοντέρνο σχεδιασμό.

Aς δούμε μία προς μία τις λεπτομέρειες της έκθεσης, που ήδη έχει πάρει τη θέση στην go to list κάθε λάτρη του design!

The location

supersalone-h-aree-comuni-0.jpg

Όπως συνηθίζεται από τα προηγούμενα χρόνια, η έκθεση θα λάβει χώρα στο Μιλάνο και συγκεκριμένα στην πόλη Fiera. Πρόκειται για μια περιοχή, η οποία -περισσότερο από κάθε άλλη- έχει πληγεί από την πανδημία. Έχοντας την ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή κι ένα νέο ξεκίνημα, μακριά από τον αρνητισμό της εποχής που αφήνουμε σταδιακά πίσω μας, η διοργάνωση της έκθεσης ποντάρει στο να ενώσει και πάλι τον κόσμο και να συντελέσει στην επαφή με την τέχνη, που για μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνταν αποκλειστικά online.

Μάλιστα, αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη διεθνής έκθεση που λαμβάνει χώρα μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που κάνει τους διοργανωτές να ανυπομονούν να δουν ποια τελικά θα είναι η απήχηση του κοινού. Μέχρι στιγμής, το feedback από την πλευρά του κόσμου είναι άξιο προσοχής, καθώς με χαρά υποδέχεται ένα τόσο μεγάλο design events, το οποίο έχει ήδη καταφέρει να γίνει talk of the town.

The concept

b-salone-2019-nikari-booth-5-stylepark.jpg

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, η έκθεση έχει σκοπό να αναδείξει το πάθος των designers για τον σύγχρονο σχεδιασμό, θέτοντας στο επίκεντρο την καινοτομία και παρουσιάζοντας προτάσεις για το σπίτι που κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη, unique αισθητική τους. Όπως μαθαίνουμε, ο κάθε χώρος θα γεμίσει με έργα καλλιτεχνών που πρόκειται να γίνουν το next big thing στην αρχιτεκτονική, εξιτάροντας το ενδιαφέρον των πιστών design lovers.

Όσον αφορά στη διοργάνωση, ο curator Stefano Boeri μαζί με τους πέντε designers Andrea Caputo, Maria Cristina Didero, Anniina Koivu, Lukas Wegwerth, Marco Ferrari και Elisa Pasqual του Studio Folder σχεδιάζουν ένα event με γνώμονα την καινοτομία και τη μοναδικότητα. Η Supersalone θα εκτυλίσσεται μέσα από θεματικές κι εκθέσεις, σαν μια design βιβλιοθήκη όπου οι εταιρείες θα παρουσιάζουν τις καλύτερες δουλειές τους στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, εστιάζοντας την προσοχή στο σύγχρονο τρόπο ζωής. 

The details

top-italian-design-trends-salonedelmobile.jpg

Ίσως ένα από τα βασικά highlights που μας κάνει να ανυπομονούμε είναι η συσχέτιση της έκθεσης με τη βιωσιμότητα -τον όρο που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και μας έχει κάνει να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που συμφωνεί απόλυτα με τις αρχές του sustainability. Πιο αναλυτικά, τα υλικά που έχουν επιλεχθεί για τα κομμάτια που θα πάρουν τη θέση τους στην έκθεση είναι eco-friendly και, παράλληλα, ultra stylish. Χάρη στο project Forestami, μια πράσινη περιοχή με 220 δέντρα θα υποδέχεται τους επισκέπτες, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφυτευθούν στο Μιλάνο.

Άλλο ένα σημαντικό της έκθεσης είναι πως θα δοθεί η ευκαιρία σε εκκολαπτόμενους designers που τώρα τελείωσαν τη σχολή να αναδείξουν το ταλέντο και τις ενδιαφέρουσες ιδέες τους, μέσα από το The Lost Graduation Show, ανοίγοντας και οι ίδιοι ορίζοντες για νέες εξελίξεις στο σχέδιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Stefano Boeri, «η Supersalone είναι το αποτέλεσμα της γενναιοδωρίας και της δημιουργικότητας των εταιρειών και των επαγγελματιών του design, σε ένα πραγματικά καίριο σημείο για την ανάκαμψη και το επαναλανσάρισμα της οικονομίας και της τέχνης. Για πρώτη φορά η Salone del Mobile θα είναι ανοιχτή στους καταναλωτές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν πρώτοι τα κορυφαία design products».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης.