fbpixel

Search icon
Search
Τι να κάνετε στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου
ARTS & CULTURE

Τι να κάνετε στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

Η πιο updated ατζέντα είναι εδώ


Η Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι καυτές ημέρες του καλοκαιριού εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα. Από νέα ανοίγματα μέχρι συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα, η αθηναϊκή σκηνή εμπλουτίζεται με γεγονότα κι εμπειρίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας, είτε είστε κάτοικοι είτε απλώς επισκέπτες στην πρωτεύουσα.

Κρατήστε σημειώσεις...

For Theater Lovers


«Βάκχες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

bakkhes-pantazaras.webp

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τις Βάκχες του Ευριπίδη στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου. Η τραγωδία του μυστικισμού, της έκστασης αλλά και της βαρβαρότητας, έρχεται σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε μια καθηλωτική καλλιτεχνική εμπειρία, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον θεό του θεάτρου, Διόνυσο. Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξία Καλτσίκη κ.ά.

Info: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Επίδαυρος), 2 & 3 Αυγούστου στις 21:00.

«Μια μέλισσα τον Αύγουστο» του Θοδωρή Αθερίδη στην Ταράτσα του Θέατρου Λαμπέτη

a413.jpg

20 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Μια Μέλισσα τον Αύγουστο», παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης που συνεργάζεται μ' έναν θίασο υπέροχων ηθοποιών που θα χαρίσουν δροσιά στα καλοκαιρινά βράδια μέσα στο κέντρο της πόλης! Ο Χάρης κι η παρέα του κάνουν διακοπές σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία. Ξαφνικά τον τσιμπάει μια μέλισσα, η οποία του προκαλεί ένα έντονο πρήξιμο και φέρνει στην επιφάνεια τον «άλλο του εαυτό». Παίζουν: Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

Info: Θέατρο Λαμπέτη (Λ. Αλεξάνδρας 106), 2 & 3 Αυγούστου στις 21:15.

«Τέλειοι Ξένοι» του Πάολο Τζενοβέζε στo Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

kjfhvgt1-640x412.jpg

Επτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική». Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο. Σκηνοθεσία: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος. Παίζουν: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής κ.ά.

Info: Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 196, Ραφήνα - Νέα Μάκρη - Αρτέμιδα), 2 Αυγούστου στις 21:30.

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

photo-31248.jpg

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Το έργο αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Πάνος Σταθακόπουλος.

Info: Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας (Σαλαμίνα), 4 Αυγούστου στις 21:30.


Music Nights


Lenny Kravitz στο Athens Rock Festival

004-13.webp

Το απόλυτο μουσικό φεστιβάλ της πόλης παρουσιάζει τον Lenny Kravitz στο Athens Olympic Complex σε μια πολλά υποσχόμενη βραδιά! Το AthensRocks υποδέχεται τον θρυλικό ροκ σούπερ σταρ στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια, προσκαλώντας τους fans του Lenny Kravitz σε ένα μοναδικό show, που μόνο κάποιος σαν κι αυτόν μπορεί να χαρίσει. Mε σχεδόν 40 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Lenny Kravitz παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Όλα τα άλμπουμ του έχουν κατακτήσει χρυσές και πολύ-πλατινένιες διακρίσεις, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε συλλέκτη βραβείων χάρη στα αμέτρητα hits του. Eν αναμονή του νέου του δίσκου Blue Electric Light που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτη του 2024, η headline εμφάνιση του Lenny Kravitz στο φετινό AthensRocks είναι η ιδανική αφορμή να παρακολουθήσουμε στη σκηνή του αγαπημένου μουσικού φεστιβάλ έναν από τα σημαντικότερα rock icons της εποχής μας. Μαζί με τον Lenny Kravitz θα εμφανιστούν στη σκηνή οι Sleaford Mods, The Last Internationale, Ilias Bogdanos & Inco.

Info: Ο.Α.Κ.Α. (Λεωφόρος Σπύρου Λούη, Φιλοθέη - Μαρούσι - Πεύκη), οι πόρτες ανοίγουν στις 16:00.

18ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

ba69c6cd-aegina-paralia-ayras.jpg

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιείται και φέτος το 18ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες μουσικής δωματίου, συναυλίες κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού, ρεσιτάλ, βραδιές ποίησης και μουσικής. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει στις 24 Αυγούστου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με μια μαγευτική βραδιά έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Επιλέχθηκε για άλλη μια φορά την παραλία της Αύρας, γιατί εκεί, πλάι στο κύμα, οι καλοκαιρινές συναυλίες είναι μοναδικές. Στην πόλη της Αίγινας, συναντιόμαστε στον περίβολο του Ναού του Σωτήρα με την υπέροχη ακουστική. Τρεις βραδιές μας θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Μολφέση στην Παχειοράχη με την μοναδική θέα.

Info: Αίγινα, έως τις 24 Αυγούστου στις 21:00.

Σωκράτης Μάλαμας στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο

001-15.webp

Τι θα ήταν το συναυλιακό καλοκαίρι μας χωρίς τον Σωκράτη Μάλαμα; Ήρθε όπως κάθε χρόνο η στιγμή να κλείσουμε ραντεβού στις ανοιχτές μουσικές σκηνές και τα θέατρα, εντός και εκτός των πόλεων, στις εξοχές και όπου θα έρθει φέτος για να μας συναντήσει ο Σωκράτης. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι. Με ένα πρόγραμμα που θα έχει τα αγαπημένα μας και όσα δεν χορταίνουμε να τραγουδάμε παρέα.

Info: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Λεωφόρος Λαυρίου, Λαύριο - Κερατέα - Καλύβια), 5 Αυγούστου στις 21:00.


New in Town


Walk In

snapinstaapp-448820446-3764968137068138-4186198805678292539-n-1080.jpg

O Βασίλης Κυρίτσης, ο Νίκος Μπάκουλης και ο συνδημιουργός των artisanal αναψυκτικών Three Cents, Δημήτρης Νταφόπουλος, που βρίσκονται πίσω από το Line, άνοιξαν τις πόρτες του Walk In στα Εξάρχεια. Οι γεύσεις στο Walk In είναι δημιουργία του Φίλιππου Αλεξίου και φέρουν την υπογραφή του head chef Γιάννη Πλατανιανάκη. Εκεί, ακολουθούνται zero waste πρακτικές, τα υλικά είναι ελληνικά και αγνά, ενώ τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι. Μεταξύ άλλων, το εκπληκτικό finger food και τα προζυμένια έχουν την τιμητική τους.

Info: Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια