fbpixel

Search icon
Search
Τι είναι το glass hair look και πώς να το αποκτήσετε
HAIR & NAILS

Τι είναι το glass hair look και πώς να το αποκτήσετε

Ένας step by step οδηγός για να κατακτήσετε μαλλιά που "καθρεπτίζουν"


Τι είναι τα γυάλινα μαλλιά; Πρόκειται για την επίτευξη μιας εμφάνισης που είναι τόσο ανακλαστική και λαμπερή όσο μια γυάλινη επιφάνεια που πιάνει το φως του ήλιου. Φανταστείτε μαλλιά τόσο λεία και λαμπερά, που αντανακλούν το φως σαν ένας άψογα γυαλισμένος καθρέφτης. Αυτή είναι η ουσία των γυάλινων μαλλιών - μια τάση που στρέφει τα βλέμματα σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες από εμάς επιθυμούμε λαμπερά, υγιή μαλλιά, αλλά η τάση των γυάλινων μαλλιών την ανεβάζει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, δίνοντας μια σχεδόν υγρή και λεία όψη στα μαλλιά. Τι χρειάζεται λοιπόν για να μετατρέψετε τα μαλλιά σας σε ένα γυαλιστερό αριστούργημα;

Δείτε πώς να μετατρέψετε το glass hair look σε χαρακτηριστικό σας στυλ, βήμα προς βήμα!

Σε τι αναφέρονται τα γυάλινα μαλλιά;

Αυτή η τάση αφορά την επίτευξη μαλλιών που φαίνονται λεία, φωτεινά και άψογα λαμπερά, όπως η αντανακλαστική επιφάνεια του γυαλιού. Το hair glass look έχει κερδίσει δημοτικότητα για την κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνισή του. Αν και ξεκίνησε από τα αμβλύ bob κουρέματα, η τάση των γυάλινων μαλλιών περιλαμβάνει πλέον στυλ οποιουδήποτε μήκους. Το καλύτερο από όλα, τα γυάλινα μαλλιά μπορούν εύκολα να επιτευχθούν στο σπίτι με λίγη εξάσκηση και τη σωστή στρατηγική περιποίησης των μαλλιών.

Βασικά χαρακτηριστικά του glass hair look

Η επίτευξη γυάλινων μαλλιών δεν είναι μόνο η λάμψη - είναι ένας συνδυασμός συγκεκριμένων στοιχείων που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό, γυαλιστερό αποτέλεσμα. Ας εξερευνήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τα γυάλινα μαλλιά για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι ακριβώς προσπαθείτε να επιτύχετε.

snapinstaapp-75349237-1006661423024129-8489520838866134517-n-1080.jpg
  • Λάμψη σαν καθρέφτης: Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των γυάλινων μαλλιών είναι η απαράμιλλη λάμψη τους. Κάθε τρίχα είναι τόσο λεία, ίσια και λαμπερή που μοιάζει με την αψεγάδιαστη επιφάνεια ενός καθρέφτη. Αυτή η εκθαμβωτική λάμψη επιτυγχάνεται με τη σωστή περιποίηση των μαλλιών, το styling και τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων.
  • Μεταξένια απαλή υφή: Τα γυάλινα μαλλιά είναι απόλυτα λεία στην αφή. Το φριζάρισμα και οι πεταλούδες εξαλείφονται και τα μαλλιά είναι απαλά σαν μετάξι. Αυτή η μεταξένια λεία υφή είναι απαραίτητη για την επίτευξη αυτής της εξαιρετικά στιλπνής εμφάνισης.
  • Αμβλείες άκρες: Οι άκρες των γυάλινων μαλλιών είναι συνήθως αμβλύ κομμένες για να δημιουργούν μια αιχμηρή και μοντέρνα εμφάνιση. Αυτό το καθαρά κομμένο φινίρισμα προσθέτει στη γυαλιστερή και εκλεπτυσμένη αισθητική του συνολικού χτενίσματος.
  • Ακρίβεια στο styling: Η επίτευξη της εμφάνισης των γυάλινων μαλλιών απαιτεί σχολαστικές τεχνικές styling. Το τέλειο ίσιωμα των μαλλιών είναι απαραίτητο για την επίτευξη ενός φινιρίσματος που μοιάζει με καθρέφτη.
  • Βέλτιστη υγεία των μαλλιών: Τα υγιή μαλλιά βρίσκονται στον πυρήνα των γυάλινων μαλλιών. Η τακτική περιποίηση, οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης και η σωστή ενυδάτωση συμβάλλουν στη ζωντάνια και τη λάμψη της συνολικής εμφάνισης.
  • Μινιμαλιστικό και κομψό: Τα γυάλινα μαλλιά αγκαλιάζουν τη μινιμαλιστική προσέγγιση. Πρόκειται για απλότητα και εκλέπτυνση, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους εκτιμούν τη διακριτική κομψότητα.
  • Χρωματική λαμπρότητα: Το εφέ των γυάλινων μαλλιών ενισχύει τη ζωντάνια του χρώματος των μαλλιών σας. Είτε τα μαλλιά σας έχουν φυσικές αποχρώσεις είτε είναι επεξεργασμένα με χρώμα, το γυαλιστερό φινίρισμα θα ενισχύσει τον πλούτο των αποχρώσεων.
  • Επιτεύξιμο για όλους τους τύπους μαλλιών: Το look αυτό δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένους τύπους μαλλιών. Η εμφάνιση μπορεί να επιτευχθεί από ίσια, κυματιστά, σγουρά και σπαστά μαλλιά, αρκεί να είστε πρόθυμες να καταβάλλετε προσπάθεια και να χρησιμοποιήσετε τις σωστές τεχνικές και προϊόντα.
snapinstaapp-72482360-227682621586814-3415940828458932205-n-1080.jpg

Πώς θα αποκτήσετε τα πολυπόθητα μαλλιά που καθρεπτίζουν;

Έχετε δει τα γυάλινα μαλλιά στην πασαρέλα και έχετε θαυμάσει το look στις αγαπημένες σας influencers. Τα καλά νέα; Το look των γυάλινων μαλλιών μπορεί να επιτευχθεί από οποιονδήποτε! Με τα κατάλληλα προϊόντα και λίγη τεχνογνωσία, μπορείτε να μετατρέψετε τα μαλλιά σας στην ενσάρκωση της λάμψης και της φινέτσας.

Δείτε πώς να αποκτήσετε γυάλινα μαλλιά, βήμα προς βήμα:

Βήμα 1: Σαμπουάν, conditioner και σκούπισμα με πετσέτα

Ξεκινήστε λούζοντας τα μαλλιά σας με ένα ενυδατικό σαμπουάν που ενισχύει τη λάμψη και ακολουθήστε με ένα βαρύ, θρεπτικό conditioner. Αυτό θα θέσει τα θεμέλια για ένα λείο και γυαλιστερό φινίρισμα. Αφού ξεπλύνετε, στεγνώστε απαλά τα μαλλιά σας με μια πετσέτα για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία. Θα πρέπει να είναι υγρά, αλλά όχι στάσιμα υγρά.

Βήμα 2: Εφαρμόστε έναν ορό μαλλιών και ένα προστατευτικό θερμότητας

Πριν πιάσετε οποιοδήποτε εργαλείο θερμικού styling, εφαρμόστε έναν ορό στα νωπά μαλλιά σας. Τα συγκεκριμένα προϊόντα επιδιόρθωσης μαλλιών είναι ιδανικά επειδή εξαλείφουν το φριζάρισμα, προσφέρουν λάμψη και προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από τη θερμική βλάβη. 

Ακολουθήστε με την εφαρμογή ενός σπρέι προστασίας από τη θερμότητα για να διασφαλίσετε ότι οι τούφες σας είναι προστατευμένες από τις υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων θερμικού styling. Αυτά τα δύο βήματα είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της φθοράς, την προστασία του χρώματός σας από το ξεθώριασμα και τη βελτίωση της συνολικής υγείας και δύναμης των μαλλιών σας.

Βήμα 3: Εφαρμόστε ένα Hair Primer

Για να διασφαλίσετε ότι η γυάλινη εμφάνιση των μαλλιών σας θα παραμείνει λεία και γυαλιστερή όλη την ημέρα, εφαρμόστε ένα hair primer. Το προϊόν αυτό έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το φριζάρισμα, να μειώνει το χρόνο στεγνώματος και να διατηρεί το στυλ σας στη θέση του με ένα λειτουργικό κράτημα που δεν είναι ποτέ σκληρό ή κολλώδες.

snapinstaapp-395035103-335756845704848-6074947382724375581-n-1080.jpg

Βήμα 4: Blowout για λείανση

Χτενίστε τα μαλλιά σας με μια χτένα με φαρδιά δόντια για να απομακρύνετε τυχόν μπερδέματα και να διασφαλίσετε ότι τα προϊόντα styling κατανέμονται ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα και ένα πιστολάκι, δώστε στα μαλλιά σας ένα λείο χτένισμα. Επικεντρωθείτε στο να κατευθύνετε τον αέρα προς τα κάτω για να ενθαρρύνετε τα επιφάνεια των μαλλιών να είναι επίπεδη, γεγονός που ενισχύει την αντανακλαστική ποιότητα των γυάλινων μαλλιών.

Βήμα 5: Θερμικό styling

Τώρα έρχεται το κρίσιμο βήμα για την επίτευξη ενός φινιρίσματος σαν γυαλί. Χωρίστε τα μαλλιά σας όπως θα κάνατε συνήθως και χρησιμοποιώντας ένα υψηλής ποιότητας σίδερο, δουλέψτε σε μικρά τμήματα για να ισιώσετε τα μαλλιά σας μέχρι να γίνουν τέλεια ίσια. Περάστε αργά με το σίδερο σε κάθε τμήμα των μαλλιών, διατηρώντας το σίδερο σε σταθερή ταχύτητα και θερμοκρασία για να αποφύγετε την υπερέκθεση κάποιας περιοχής στη θερμότητα.

Βήμα 6: Εφαρμόστε λάδι μαλλιών για την τελική πινελιά

Για να επισφραγίσετε τη συμφωνία και μια τελική δόση λαμπερής λάμψης, απλώστε μερικές σταγόνες ελαίου μαλλιών σε όλα τα μέσα και τις άκρες των μαλλιών σας. Λίγη ποσότητα είναι αρκετή, γι' αυτό ξεκινήστε με μικρή ποσότητα και προσθέστε περισσότερη αν χρειαστεί.

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω συγκεντρώσαμε τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων!
pdp-propolis-infused-polishing-primer-01-4x5-600x750-crop-center.webp

BUY HERE: Gisou Propolis Infused Polishing Primer

3474637175306-p-1.jpg
BUY HERE: Kerastase Blond Absolu 2% Pure Hyaluronic Acid Hair Serum 

01-2.webp

BUY HERE: L'Oreal Professionnel SteamPod Hair Serum

stighmiotipo-othonis-17.png

BUY HERE: Coco & Eve Super Hydrating Shampoo & Conditioner Set

0685428029255-p-1.jpg

BUY HERE: Bumble & Bumble Heat Shield Thermal Protection Mist

brazilian-glossy-nourishing-hair-oil-sol-de-janeiro-0-ff4d8ce0-a3d7-4f83-83ff-382060f3c376.webp

BUY HERE: Sol De Janeiro Brazilian Glossy - Nourishing Anti-Frizz Hair Oil

befunky-design-1.jpg

FIND IN STORE: Yianni Hair Spa - Hyper Therapy Silky Pro Effect 




Κεντρική φωτογραφία: @hannaschonberg