fbpixel

Search icon
Search
Τι είναι τελικά το cuffing που φέρνει τα πάνω κάτω στις ερωτικές σχέσεις;
PSYCHOLOGY

Τι είναι τελικά το cuffing που φέρνει τα πάνω κάτω στις ερωτικές σχέσεις;

Ανακαλύψτε αν κι εσείς βρίσκεστε μέσα σε ένα δεσμό με απόλυτα "χειμερινούς" όρους


Οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού -μαζί με τα summer flings- έχουν περάσει για τα καλά και τη θέση τους έχει πάρει η cuffing season. Αγαπημένη περίοδος των απανταχού ρομαντικών αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για μια ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα των κρύων ημερών. Ζεστά ροφήματα, hot μποτάκια της σεζόν που απογειώνουν το κάθε σας outfit και πεσμένα φύλλα σε μια εξαιρετική παλέτα χρωμάτων που θυμίζουν πως το φθινόπωρο καθώς και ο χειμώνας αποτελούν δύο εποχές ιδανικές για το ξεκίνημα ενός έρωτα. 

Δεν ξέρω αν φταίει που οι περισσότερες ρομαντικές κομεντί είναι γυρισμένες αυτή την εποχή ή το γεγονός πως η  συνδρομή στο Netfliχ απαιτεί πέρα από υγιεινά snacks και καλή παρέα. Το μόνο βέβαιο είναι πως η cuffing season βρίσκει όλο και περισσότερους ανθρώπους με τη θέληση να βρίσκονται σε σχέση. 

cuffing-season-1.jpg

Urban Dictionary

Ψάχνοντας τον καλύτερο ορισμό για αυτό το "φαινόμενο" που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια έπεσα πάνω στο Urban Dictionary το οποίο αποτελεί ένα από τα sites που εξηγεί τους σύγχρονους όρους που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, η cuffing season πήρε το όνομά της από τη λέξη cuff η οποία αναφέρεται στο "δέσιμο" και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν όρος το 2011. Μάλιστα, σύμφωνα με τους απανταχού "cuffers" η περίοδος που οι περισσότεροι θέλουν να περάσουν χρόνο με έναν σύντροφο ξεκινάει με το τέλος του Halloween και τελειώνει μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ακόμη, ο Mx. Jamie J. LeClaire -sex educator- έχει αναφέρει πως η επιθυμία για συντροφικότητα είναι θέμα εξελικτικό. Αυτό συμβαίνει καθώς μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι κατά τους ψυχρότερους μήνες οι άνθρωποι εμφανίζουν σημαντική αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης. Έτσι, καθίστανται πιο επιχειρείς στην ανάγκη εύρεσης ενός σεξουαλικού ή ρομαντικού συντρόφου. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως η σχέση θα διαρκέσει περισσότερο από ένα summer fling. 

cuffing-season-2-pZ1CN.jpg

Skin hunger

Οι ειδικοί προσπαθώντας να κατατάξουν την ανάγκη για σχέση σε ορισμένα πλαίσια δημιούργησαν τον όρο skin hunger ο οποίος αναφέρεται στην βιολογική ανάγκη για την εύρεση ενός "ζεστού" περιβάλλοντος. Έτσι, πολλές φορές φαίνεται πως ακόμη και εσείς οι ίδιοι αδυνατείτε να αναγνωρίσετε την πηγή από την οποία προέρχονται τα συναισθήματα και οι επιθυμίες σας μη μπορώντας να ξεχωρίσετε την ανάγκη για μια ερωτική σχέση -όπως την ορίζει το cuffing- από αυτήν για ένα από άγγιγμα. 

Έρευνες έχουν αποδείξει πως μια αγκαλιά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης -ορμόνη που συνδέεται με το stress- και να προκαλεί την απελευθέρωση της οξυτοκίνης, της ορμόνης που εμπλέκεται σε φυσιολογικές διεργασίες όπως η αναπαραγωγή, ο οργασμός, ο τοκετός και ο θηλασμός. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η τελευταία παίζει κύριο ρόλο στα συναισθήματα εμπιστοσύνης και συναισθηματικής εγγύτητας.

cuffing-season-3.jpg

The signs of a cuff relationship

Προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα γρήγορα: Μια κανονική σχέση συνήθως προχωράει με αργά και σταθερά βήματα. Έτσι, το πρώτο σημάδι πως βρίσκεστε σε ένα δεσμό που δε θα διαρκέσει πολύ είναι πως θέλετε να κάνετε τα πάντα άμεσα. Εδώ, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο καθώς οι μήνες το cuffing season είναι περιορισμένοι και οι όροι της σχέσεις διαφορετικοί από οτιδήποτε απαιτεί η εξωστρεφής άνοιξη και το fun-in-the-sun καλοκαίρι. 

Προτιμάτε το σπίτι: Netflix, αγκαλιές, ζεστή σοκολάτα και τίποτα παραπάνω. Μπορεί να θεωρείτε πως αυτό το μοτίβο είναι απόλυτα cute και ρομαντικό αλλά η αλήθεια είναι πως προμηνύει μια σχέση η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για το χειμερινό cuddle. 

Οι φίλοι σας είναι σε σχέση: Αν και αυτό το κριτήριο μοιάζει αρκετά αναξιόπιστο, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να "πιάσετε" τον εαυτό σας να επιδιώκει να βρεθεί σε σχέση απλώς και μόνο επειδή και οι γύρω σας βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Χωρίς το αίσθημα ζήλιας να επικρατεί είναι απόλυτα φυσιολογικό να επιθυμείτε να σταματήσετε να είστε οι μόνοι singles της παρέας. Ειδικά τώρα που τα ανέμελα πάρτι στα beach bars είναι μια μακρινή ανάμνηση.