fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα summer fling μπορεί να καταλήξει σε σχέση
PSYCHOLOGY

Πώς ένα summer fling μπορεί να καταλήξει σε σχέση

Ανακαλύψτε αν αξίζει να κάνετε το επόμενη βήμα


Όσον αφορά στις σχέσεις, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει απλά να ακολουθούν την καρδιά του κι όχι να ακολουθούν κανόνες. Εντάξει, εκτός από μερικούς: Να σέβονται τον σύντροφό τους, να περνούν καλά μαζί και σίγουρα το σεξ να αποτελεί, κοινή, ευχαρίστηση. Τι συμβαίνει όμως με τις σχέσεις που χτίστηκαν μόνο πάνω στον τελευταίο πυλώνα, το καλοκαίρι που πέρασε; 

Εάν και εσείς είχατε ένα σύντομο summer fling και τώρα νιώθετε πως ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας, έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσετε πως θα καταλήξει αυτός ο σύντομος έρωτας που οι καλοκαιρινές ακτίνες του ηλίου τον έχτισαν από την αρχή μέχρι και σήμερα. Ζυγίστε τις καταστάσεις, κρίνετε τις προοπτικές και ξεκαθαρίστε αν αυτό το αθώο καλοκαιρινό φλερτ, μπορεί αν γίνει η επόμενή σας σχέση. Που ξέρετε; Μέσα από τις πιο απρόσμενες εκπλήξεις βγαίνουν τα πιο όμορφα happy endings.

Μιλήστε του για τα σχέδιά σας

summer-fling-1.jpg

Είναι δύσκολο πολλές φορές να καταφέρετε να συζητήσετε για το μέλλον με ένα άτομο με το οποίο έχετε συνηθίσει να περνάτε τις ώρες σας ανέμελα και χωρίς βαθυστόχαστες συζητήσεις. Παρόλα αυτά, η φθινοπωρινή καθημερινότητα είναι πλέον γεγονός και οι υποχρεώσεις φέρνουν μαζί τους ένα πρόγραμμα που πρέπει να τηρηθεί. Αναρωτηθείτε, λοιπόν, πώς θα σας φαινόταν η προοπτική αυτό το πρόγραμμα να συμπεριλάμβανε και το καλοκαιρινό σας φλερτ. Αν η απάντηση είναι απόλυτα θετική, δε χάνετε κάτι να κάνετε μια συζήτηση στον υποψήφιο σύντροφό σας. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αργά για μερικές αλλαγές στη ζωή και πως αν δεν τολμήσετε να τις διεκδικήσετε, δε θα έρθουν ποτέ! 

Εστιάστε στην επικοινωνία

couple1.jpg

Σε κάθε σχέση ένα πολύ βασικό στοιχείο αποτελεί η επικοινωνία. Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να εξετάσετε εάν πραγματικά αυτό το summer fling μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό. Εάν με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν έχετε πολλά να πείτε ή δεν πιστεύετε πως έχει να σας δώσει αυτά που ζητάτε, τότε μάλλον αυτή η σχέση είναι καταδικασμένη. Προσπαθήστε να μάθετε πράγματα για τη ζωή του, για την καθημερινότητά του ακόμη και για τις αγαπημένες του συνήθειες. Μην ξεχνάτε πως στις πραγματικές σχέσεις αυτό που μετράει είναι η κατανόηση. Φαντάζεστε, λοιπόν, αυτόν τον άνθρωπο να ακούει με ενδιαφέρον τα πιο τρελά σας όνειρα και την γκρίνια για τις βραδινές σας λιγούρες χωρίς να διαμαρτύρεται; Εάν η απάντηση είναι καταφατική τότε δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Το μέλλον

summer-fling.jpg

Κάποτε, ένας φίλος μου είπε ότι δεν πρέπει να ξεκινά κανείς μια σχέση με την προοπτική ότι κάποτε θα τελειώσει, αλλιώς ας μη το ονομάζει σχέση. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο και λίγο βιαστικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι, αν αποφασίσετε να είστε με έναν άνθρωπο, θέλοντας και μη βλέπετε ένα μέλλον μαζί του. Οι καλύτερες σχέσεις είναι βασισμένες στην εμπιστοσύνη, στο πάθος και στην ενσυναίσθηση, καθώς μέσα από αυτούς τους τρεις άξονες μπορείτε να οδεύσετε με ένα άτομο προς το μέλλον. Εάν, λοιπόν, αντιμετωπίζετε την καλοκαιρινή περιπέτειά σας ως κάτι που μπορεί να διαρκέσει μόνο μερικούς μήνες, αναρωτηθείτε αν αξίζει τελικά να δεθείτε και στο τέλος να πληγωθείτε από κάτι το οποίο είχατε καταδικάσει από την αρχή. 

Η πραγματικότητα

couple-travel.jpg

Ένα αρκετά πεζό κομμάτι της ζωής όλων των ανθρώπων είναι η πραγματικότητα. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο καθένας έχει μάθει να διανθίζει και να διαφοροποιεί τη δική του, φέρνοντάς τη στα μέτρα του. Έτσι, τόσο εσείς όσο και ο υπό-εξέταση-σύντροφός σας έχετε χτίσει με τα χρόνια έναν μικρόκοσμο, στον οποίο δεν είναι σίγουρο ότι μπορείτε να συμβιώσετε. Για αυτό, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση μπορείτε να δοκιμάσετε τα όρια αλλά και τις αντοχές σας. Οι κοινές συνήθειες αποτελούν, τελικά, το μοναδικό τρόπο για ένα ζευγάρι να καταφέρει να αντέξει στο χρόνο. Μπορεί τα πάρτι και οι διαφωνίες να μοιάζουν στην αρχή σαν το αλατοπίπερο της σχέσης, αλλά να είστε σίγουροι πως ό,τι έχει συνέχεια έχει κατά κύριο λόγο και συνέπεια. Πάρτε τις αποφάσεις σας και υποδεχθείτε τη νέα σεζόν με χαμόγελα και φυσικά με τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σας!