fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki in September: Τα πολλά υποσχόμενα πολιτιστικά events του μήνα
CITY VIBES

Thessaloniki in September: Τα πολλά υποσχόμενα πολιτιστικά events του μήνα

Οι δημιουργικές επιλογές που θα εμπλουτίσουν την καλλιτεχνική ατζέντα της πόλης συν μια έκπληξη έξω από το κέντρο της


Η Θεσσαλονίκη διακρίνεται για την εκλεπτυσμένη αισθητική της ταυτότητα, χαρίζοντάς μας κάθε εποχή του χρόνου άκρως ενδιαφέρουσες δημιουργικές στιγμές. Για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, ένα πολλά υποσχόμενο πολιτιστικό πρόγραμμα έχει προετοιμαστεί, απευθυνόμενο σε κάθε ηλικία. Πρωτοποριακές εκθέσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις πρόκειται να «ξυπνήσουν» και να συνεπάρουν τις αισθήσεις, μας περιμένουν με την πιο φιλική διάθεση. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα creative events που θα πρωταγωνιστήσουν συν μια έκπληξη έξω από το κέντρο της!

Let's take a look together!

Παράσταση «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους ( 7 Σεπτεμβρίου)

792836.jpg

Η Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων. Μια σκηνοθεσία που βουτάει στο άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη βλέποντάς το σαν έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό, όπου τα πρόσωπα παλεύουν με τις αδυναμίες τους και ο έρωτας είναι τόσο παράφορος που δεν μπορεί παρά να είναι μοιραίος. Ένας δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών θα βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής. Μετάφραση: Κώστας Τοπούζης. Δραματουργική επεξεργασία-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν: Κόρα Καρβούνη, Αμαλία Νίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.

Info: Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Chicness X Kapani Project στον εξωτερικό χώρο του Noesis (7 Σεπτεμβρίου)

3.png

H ομάδα της Chicness και το Kapani Project ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά και παρουσιάζουν ένα μαγευτικό event ηλεκτρονικής μουσικής σ’ ένα από τους πιο εμβληματικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό party, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου θα αιχμαλωτιστείτε από το ιδιαιτερο και εκρηκτικό set του John Digweed, που περιβάλλεται από μια μουσική ατμόσφαιρα μυστηρίου και ισχυρά grooves. O βρετανός super star αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της dance μουσικής με μια πορεία 30 ετών. Ο John Digweed αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο καλλιτέχνη που ανεξάρτητα από τις εκάστοτε μουσικές τάσεις πρωταγωνιστεί σε βάθος χρόνου, βασιζόμενος προπαντός στην ουσία της μουσικής του δημιουργικότητας. Το line up πλαισιώνουν οι: Tikis, Tony G και Designer. Το Noesis στέκεται αρωγός και υποστηρικτής σε αυτό το τόσο ξεχωριστό εγχείρημα που διοργανώνεται για δεύτερη φορά και ο ενθουσιασμός όλων δεν περιγράφεται!

Info: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ, Θεσσαλονίκης 6 χλμ, Θέρμη. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 00:00.

Συναυλία των Κώστα Μακεδόνα και Salonique Brass Band στη Μονή Λαζαριστών (12 Σεπτεμβρίου)

kwstas-makedonas.jpg

Στη Μονή Λαζαριστών θα λάβει χώρα μια πολλά υποσχόμενη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα με την σύμπραξη του εκρηκτικού γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη "Salonique Brass Band". Βασικά μέλη του τελευταίου είναι ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Σταυρίδης και η ερμηνεύτρια Μαίρη Δούτση. Χαρακτηριστικά της βραδιάς θα είναι τα χάλκινα, τα κρουστά, το ακορντεόν και το κέφι. Όλα τα έσοδα θα ενισχύσουν τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη. Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 20:30. 

Παράσταση χορού "Jungle Book Reimagined" από την Akram Khan Company στο Μέγαρο Μουσικής (13 & 14 Σεπτεμβρίου)

808697.jpg

Οι περιπέτειες του Μόγλη μεταφέρονται στον 21ο αιώνα. Σε αυτήν την καινούργια ματιά του Βιβλίου της Ζούγκλας, ο εμβληματικός Akram Khanχορογραφεί την κραυγή μιας αγανακτισμένης φύσης και ενός πλανήτη που πνέει τα λοίσθια. Φιλόδοξη και θεαματική η νέα δημιουργία του βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (Το Βιβλίο της Ζούγκλας). Με την αίσθηση του επείγοντος, ο εμβληματικός χορογράφος δημιουργεί ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους σε ένα δυστοπικό περιβάλλον, όπου η ανησυχία για τη συνεχόμενη καταστροφή του πλανήτη του οικοσυστήματος και των φυσικών πόρων οφείλει να αποτελεί καίρια πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα. Με την χρήση του animation η σκηνή μετατρέπεται σε ένα κόσμο μαγικό, όπου οι χορευτές κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική και περιβαλλοντολογική κρίση ήταν και εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη.

Info:
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Allegro, 25ης Μαρτίου & παραλία. Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών*.

Φεστιβάλ Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών "Stereoma" στο  MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (13 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου)

marta-zapparoli-credit-udo-siegfriedt.jpg
Marta Zapparoli

Προτάσεις διαφορετικής ακουστικής εμπειρίας και οι σχετικές επιδράσεις τους στα εικαστικά πρόκειται να κατακλύσουν το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, με αφορμή το Φεστιβάλ Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών με γενικό τίτλο "Stereoma". Το Φεστιβάλ διερευνά τις νέες ιδέες σύγχρονων πειραματικών προσεγγίσεων του ήχου και επιδιώκει την εξοικείωση σε θέματα της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης και εμπειρίας. Συγκεντρώνει έργα και συνθέσεις καλλιτεχνών και καλλιτέχνιδων που εξερευνούν και αναδεικνύουν τις πολιτισμικές, κοινωνικές, πολιτικές και ποιητικές πτυχές της ακουστικής εμπειρίας, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τον ήχο ως καλλιτεχνική πρακτική, δημιουργώντας νέες μουσικές δομές και ήχους που δεν έχουν ακουστεί και εμπειρίες που δεν έχουν βιωθεί. Επιμέλεια: Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, ιστορικός της Τέχνης, επιμελήτρια MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών.

Αναλυτικό πρόγραμμα: 

Έκθεση / 13 Σεπτεμβρίου-15 Οκτωβρίου
Θωμάς Βαλιανάτος, Margherita Brillada, Karl Grϋmpe και rene p.g., Jasmine Guffond, Δήμητρα Κουστερίδου, Εύα Ματσίγκου, Λουκάς Μεσσηνέζης, Μαριάνθη Παπαλεξανδρή – Αλεξανδρή & Pe Lang, σ.π.Α.Μ*

Συναυλίες* / 21-24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00

asabe (Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου)
RETE (Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου)
Bethnal Greener + Δήμητρα Κουστερίδου (Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου)
CONSTANTINE SKOURLIS w/Kostas Tzekos (Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου)
Marta Zapparoli (Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου)
acte vide (Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου)
Valerio Tricoli (Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου)

Περφόρμανς

σ.π.Α.Μ (Πειραματική και αυτοσχεδιαστική μουσική), Πέμπτη 5 Οκτωβρίου
Κ&Α (Κάρλα Ισιδώρου και Alexandra Bellon) (13-14 Οκτωβρίου)

Info: MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης. Διάρκεια από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου. 

Άννα Βίσση Live στο Θέατρο Γης ( 17 Σεπτεμβρίου) 

802897.jpg

Η Άννα Βίσση συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στη μουσική σκηνή και τα γιορτάζει με δύο επετειακές μεγαλειώδεις συναυλίες. Η συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Γης θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Special guest θα είναι ο Νίκος Καρβέλας. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις διαχρονικές της επιτυχίες, χάρη στην ροκ της διάθεση.

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριανδρίας. Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Συναυλία «Μεγάλες Ώρες» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο θέατρο Δάσους (22 σεπτεμβρίου)

808451.jpg

Η συναυλία «Μεγάλες Ώρες» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη μετά την μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και το sold out που σημείωσε στο Ηρώδειο, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους, με ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, τον Απόστολο Μόσιο και την Ελεάννα Βαρελά. Συμπράττει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη. Αφηγητής ο ηθοποιός Σπύρος Μαβίδης σε κείμενα του Αλέξανδρου Φωτεινού. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την τριλογία του συνθέτη, «Στης Σιωπής τον Τόπο», «Μεγάλες Ώρες» και «Κεχαριτωμένη». Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης καταθέτει συνθετικά την γνώση του μέσα από τον μουσικό του κόσμο και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να εναρμονίσει την Βυζαντινή με την Δυτική μουσική.

Info: Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:30. 

Παράσταση «Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι» στο θέατρο Αυλαία (22 - 23 Σεπτεμβρίου)

martha-gkrakham-ellinikoi-mithoi-4-1024x687.jpg

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παρουσιάσεις του project «Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι» σε διάφορους χώρους της Αθήνας, το ταξίδι συνεχίζεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με επόμενο σταθμό το θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή και το Σάββατο 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση / δρώμενο που συνδυάζει την κλασική φιλολογία με την τέχνη του σύγχρονου χορού, και η οποία περιέχει αποσπάσματα από τα έργα της σπουδαίας Αμερικανίδας χορογράφου Μάρθα Γκράχαμ που είναι βασισμένα στην αρχαία ελληνική μυθολογία, έργα που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και την επιρροή των αρχαίων κειμένων στις τέχνες και τον πολιτισμό των ΗΠΑ αλλά και ευρύτερα.

Στην εκδήλωση εναλλάσσεται η αφήγηση με τον χορό. Η δρ. Νίνα Παπαθανασοπούλου, Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο College Year in Athens (Ph.D. Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη), δημιουργεί και παρουσιάζει μια επιμορφωτική ομιλία για την τεχνική, το όραμα και το κινητικό λεξιλόγιο της Γκράχαμ, μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της τέχνης του 20ού αιώνα. Η ομιλία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο η Γκράχαμ ερμήνευσε την αρχαία ελληνική μυθολογία και ιδιαίτερα τις αρχαίες Ελληνίδες ηρωίδες και τα έντονα συναισθήματά τους – οργή, πένθος, ζήλια, φόβο, και επιθυμία για εκδίκηση. Η παρουσίαση επικεντρώνεται στο μύθο του Οιδίποδα και της Ιοκάστης και στις χθόνιες θεότητες, τις Ερινύες. Η καθηγήτρια τεχνικής και ρεπερτορίου Γκράχαμ, Πένυ Διαμαντοπούλου, σε συνεργασία με τo Martha Graham Center of Contemporary Dance στη Νέα Υόρκη διδάσκει, συνθέτει, και αναβιώνει μια χορευτική σύνθεση εμπνευσμένη από το κλασικό ασκησιολόγιο της τεχνικής Γκράχαμ καθώς και αποσπάσματα από τα έργα της χορογράφου, Clytemnestra και Night Journey.

Ελληνίδες επαγγελματίες χορεύτριες παρουσιάζουν τις συνθέσεις και ερμηνεύουν τα αποσπάσματα από το έργο της Γκράχαμ, όλες εκπαιδευμένες στην τεχνική και το ρεπερτόριο της Γκράχαμ, ορισμένες εξ αυτών με εκπαίδευση και στο Martha Graham Dance Center of Contemporary Dance στη Νέα Υόρκη. 

Το project πραγματοποιείται με την υποστήριξη και άδεια του Martha Graham Center of Contemporary Dance στη Νέα Υόρκη.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136. Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Παράσταση «Αινιγματικές Παραλλαγές» του Eric - Emmanuel Schmitt στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου)

671380.jpg

Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστούν στις «Αινιγματικές Παραλλαγές». Μια συνέντευξη που οδηγεί σε ένα σκληρό παιχνίδι της αλήθειας και παράλληλα φανερώνει έναν τρυφερό και ευαίσθητο κόσμο. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας συναντάει σκηνοθετικά τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και μαζί έρχονται αντιμέτωποι μέσα από το έργο, με τον διχασμό, την απομόνωση, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα αιώνια μυστήρια του έρωτα. Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης). Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα; Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθ. Ἀμύνης 2. Πρεμιέρα: Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00. Σάββατο & Κυριακή στις 18:00. Τετάρτη στις 19:00. 

Παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα» στη Μονή Λαζαριστών - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»(Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου)

eleni-efthimiou-erotevmena-aloga-site-20-photo-evi-fylaktou.jpg
Διεύθυνση φωτογραφίας βίντεο: Ορέστης Ψωμόπουλος

Τα Ερωτευμένα Άλογα, από την ομάδα «Εν Δυνάμει», η παράσταση ύμνος στον έρωτα και την ίδια τη ζωή, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας Το Άλλο το Κανονικό, η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, της ομάδας «Εν Δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας. Πρωταγωνιστούν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Γιάννος Γαβαλάς, Μαρία Δαχλύθρα, Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή, κ.ά.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη. 29, 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00. (Συνέχεια: 1 Οκτωβρίου στις 19:00, 04, 05, 06, 07 Οκτωβρίου στις 21:00)

Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης (30 Σεπτεμβρίου)

octobersfest.JPG

Η παραδοσιακή γιορτή μπύρας "Oktoberfest" υπόσχεται να μας ταξιδέψει και φέτος στα γοητευτικά αρώματα της ευρωπαϊκής πόλης, μέσα από πλούσιο ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Στον προαύλιο χώρο της Γερμανικής Σχολής, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γνωστές σπεσιαλιτέ του τόπου, καθώς και διάφορα είδη μπύρας, όλα φτιαγμένα με αυθεντικές συνταγές. Πέρα, όμως, από το γαστρονομικό κομμάτι της εκδήλωσης, θα απολαύσουμε μια σειρά από ξεχωριστές γερμανικές μελωδίες, θα ενημερωθούμε για την ταυτότητα και τις δράσεις της σχολής και να συμμετάσχουμε σε ξενάγηση στους χώρους της. Το Oktoberfest 2023, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της ομάδας της Palooza events και της Γερμανικής σχολής Θεσσαλονίκης.

Info: Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, 9ο χλμ Θεσσαλονίκης - Θέρμης. Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως αργά το βράδυ. 

Don't miss! 

Σεπτέμβριος στο Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

kiryianni-ktima-naoussa.jpg

Σεπτέμβριος ο Τρυγητής, ο πιο ιδιαίτερος μήνας για τους αμπελουργούς, και όλα κινούνται σε ρυθμούς τρύγου. Κινούνται όμως και σε... δύο ρόδες, καθώς το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ παραμένει πιστοποιημένα φιλικό προς το ποδήλατο ανανεώνοντας με επιτυχία το σήμα «Bike Friendly». Έτσι, η ατζέντα του μήνα έχει πολλές ποδηλατάδες, δίνοντας τη δυνατότητα βόλτας στις δύο ειδικές διαδρομές -ήπιας και μεγαλύτερης δυσκολίας- που έχουν σχεδιαστεί μέσα και περιμετρικά του αμπελώνα του Κτήματος στη Νάουσα. Με δικά τους ποδήλατα ή κάνοντας κράτηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού προστασίας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο μέσα στα αμπέλια και το ξεχωριστό οικοσύστημα με φόντο το Βέρμιο, με την υποστήριξη πλοήγησης και χάρτη στο κινητό τους τηλέφωνο. Και στο τέλος της ποδηλατάδας, ευκαιρία για μια πρόποση για «Καλά Κρασιά» στον φετινό τρύγο με ένα ποτήρι από τις αγαπημένες ετικέτες ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, μαζί με γεύσεις από την κουζίνα του Κτήματος ή βλέποντας μια κλασική ταινία στο θερινό σινεμά. Γιατί η ατζέντα του Κτήματος και τον Σεπτέμβριο είναι πλούσια σε προτάσεις και δραστηριότητες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου: 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
MOVIE NIGHT, ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Θερινό σινεμά δίπλα στα αμπέλια με το αγαπημένο μας κρασί ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  • Ταινία: «Grease», με τους Τζον Τραβόλτα και Ολίβια Νιούτον Τζον
  • Ώρα έναρξης: 19:30
  • Τιμή: 15€ /άτομο (1 ποτήρι κρασί, ατομικό box και ξενάγηση πριν από την έναρξη της ταινίας)

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ, ΕΝΑ ΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας, με το αρτοποιείο «Θανασούλης» και το εργαστήριο σοκολάτας του να βάζει τις γλυκές δημιουργίες και εμείς το ταίριασμα με κρασιά ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

  • Ώρα 11:00 – 18:00
  • Τιμή: 12€ /άτομο (περιλαμβάνει συνδυασμό 4 ετικετών με 4 σοκολάτες)

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

ΓΙΟΓΚΑ ΜΕ ΟΙΝΙΚΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ

Η instructor Μαίρη Αβραμίδου δυναμώνει το σώμα και γαληνεύει το πνεύμα μας με ένα μοναδικό μάθημα γιόγκα μέσα στον αμπελώνα, που κλείνει με μια απολαυστική γευσιγνωσία τριών ετικετών ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ με φόντο τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

  • Ώρα έναρξης 17:00
  • Τιμή: 15€ /άτομο (περιλαμβάνει το μάθημα, τη γευσιγνωσία και ξενάγηση στο οινοποιείο)

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Περίπατοι και ποδηλατάδες στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές μέσα στον αμπελώνα του Κτήματος.

  • Ώρα έναρξης 19:00
  • Ελεύθερη είσοδος / απαραίτητη η προκράτηση θέσεων

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
MOVIE NIGHT, ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
Θερινό σινεμά δίπλα στα αμπέλια με το αγαπημένο μας κρασί ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  • Ταινία: «Mamma Mia!», με τους Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν και Κόλιν Φερθ
  • Ώρα έναρξης: 19:30
  • Τιμή: 15€ /άτομο (1 ποτήρι κρασί, ατομικό box και ξενάγηση πριν από την έναρξη της ταινίας)

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ: Τρίτη έως Παρασκευή: 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30), Σάββατο: 11:00 – 23:00 (last call κουζίνας 22:00), Κυριακή: 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30). Δευτέρα κλειστά  Διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ. Για όλες τις εκδηλώσεις, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες. 

Email: epalamida@kiryianni.gr. Website: www.kiryianni.gr. Τηλ. κρατήσεων: 23320 51100 & 6938250088. 

Απολαύστε τη δημιουργική ατμόσφαιρα της φθινοπωρινής πόλης!

Κεντρική φωτογραφία: Παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα». Διεύθυνση φωτογραφίας βίντεο: Ορέστης Ψωμόπουλος