fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Θέλετε υπέροχη επιδερμίδα; Βρήκαμε τις 12 καλύτερες μάσκες της αγοράς

Μια δοκιμή θα σας πείσει


Θέλετε υπέροχη επιδερμίδα; Βρήκαμε τις 12 καλύτερες μάσκες της αγοράς

Μπορεί να φταίνε οι συνήθειες που άφησε η εποχή του lockdown ή απλώς μπορεί να οφείλεται στο οτι λατρεύετε να περιποιείστε το δέρμα σας. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε -ή ακόμη και αν βρίσκετε τον εαυτό σας και στις δύο- είναι βέβαιο πως το νέο foundation της καθημερινής φροντίδας της επιδερμίδας σας, έχει γίνει η μάσκα προσώπου. Δίνοντας μια αίσθηση πολυτέλειας, καταφέρνει να σας δημιουργεί το απόλυτο self-care κλίμα, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένο, αγχωμένο, ή αφυδατωμένο μπορεί να είναι το δέρμα αλλά και η ψυχολογία σας. 

Είτε θέλετε να ξεμπλοκάρετε τους πόρους σας, είτε να δείτε το πρόσωπο σας να λάμπει από ενυδάτωση, είτε ακόμη αναζητάτε βαθιά θρέψη και επαναφορά όλων των στοιχείων που χάσατε μετά από μια μέρα στον ήλιο, οι παρακάτω επιλογές θα σας δώσουν τη λύση. 

face-sun.jpg

To δέρμα σας καθορίζει τα βασικά συστατικά

Οι μάσκες προσώπου μπορούν να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε στο πρόσωπο σας το απαραίτητο boost με τη mini έκρηξη θρεπτικών συστατικών, σε συμπυκνωμένη μορφή, που προσφέρουν. Έτσι, με τις επιλογές να είναι εκατοντάδες είναι σημαντικό να βρείτε αυτή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, αναγνωρίζοντας όλα όσα "απαιτεί" το δέρμα σας. 

Ακμή: Ενώ οι μάσκες προσώπου δεν είναι μια μακροχρόνια θεραπεία για την ακμή, μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία του φλεγμονώδους δέρματος και στην πρόληψη των breakouts. Αναζητήστε το σαλικυλικό οξύ, το υπεροξείδιο του βενζολίου και φυσικά συστατικά όπως το γιαούρτι και η παπάγια για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα και τις ουσίες που φράζουν τους πόρους. Η βρώμη και η αλόη βέρα θα σας καταπραΰνουν, ενώ ο άργιλος και ο άνθρακας μπορούν να απορροφήσουν το υπερβολικό λάδι.

Μαύρα σημάδια και υπερμελάγχρωση: Παλεύετε με τα μαύρα στίγματα; Με την ικανότητά του να αποτρέπει τον υπερχρωματισμό, η βιταμίνη C θα γίνει το νέο σας αγαπημένο συστατικό. Ακόμη, το το αζελαϊκό οξύ και η ρίζα γλυκόριζας λειτουργούν έτσι ώστε να ελαφρύνουν και να φωτίσουν τους χρωματισμούς ενώ παράλληλα δίνουν ένα υπέροχο glow στην επιδερμίδα σας.  Τέλος, τα συστατικά απολέπισης όπως τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs), το γαλακτικό οξύ και ο ανανάς μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του νεκρού, αποχρωματισμένου δέρματος από την επιφάνεια. 

face-covid-2.jpg

Ξηρoδερμία: Για εσάς η ενυδάτωση αποτελεί sos και οι μάσκες με υαλουρονικό οξύ είναι η λύση που θα φωτίσει όλες σας τις ανάγκες. Συγκρατώντας μεγάλες ποσότητες νερού θα γίνουν ο απόλυτος σύμμαχος σας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινού μήνες όπου το αλάτι της θάλασσας δημιουργεί μεγάλες ελλείψεις. 

Λεπτές γραμμές: Αν και οι βαθύτερες ρυτίδες θα απαιτήσουν πιθανώς μια επίσκεψη στο γραφείο του δερματολόγου σας, ορισμένες μάσκες προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών. Η βιταμίνη C είναι, πάλι, ένα συστατικό που πρέπει να προσέξετε. Ως αντιοξειδωτικό, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και αποτελεί αξιόπιστη πηγή που βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης μια αποτελεσματική αντιγηραντική επιλογή, μαζί με την ρεσβερατρόλη που λειτουργεί για την προστασία του δέρματος από παράγοντες που προκαλούν λεπτές γραμμές, όπως ρύπανση και οι βλάβες από τον ήλιο.

Λιπαρότητα: Οτιδήποτε απομακρύνει το υπερβολικό έλαιο και βοηθά στη μείωση της απόφραξης των πόρων είναι ιδανικό για εσάς που έχετε λιπαρό δέρμα. Αναζητήστε μάσκες προσώπου που περιέχουν συστατικά όπως: σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ και θείο για να δείτε μια πραγματική αλλαγή.

 Acne prone

Acne prone

Glow Mud Mask, Pixi, Sephora

BUY ME
 Activated carbon

Activated carbon

Face Mask Detoxifying - Μάσκα Προσώπου για Αποτοξίνωση & Λάμψη, Nuxe, Hondos Center

BUY ME
 Dark spots

Dark spots

Ac-Norm Peel-Off Mask, Frezyderm

SEE MORE
 Darker skin

Darker skin

Bybu Acid Mask Face, Bybi Beauty, Sephora

BUY ME
 Vitamin C

Vitamin C

Invigorating Face & Eye Mask, L'Occitane, Attica

BUY ME
 Oxygenation  and redensation

Oxygenation and redensation

Hydrogenist Mask, Lierac

SEE MORE
 Instant nourishment

Instant nourishment

Hydra – Biome Μάσκα Προσώπου με Ελληνικό Γιαούρτι, Korres, Hondos Center

BUY ME
 Hyaluronic power

Hyaluronic power

Liftactiv Hyalu Mask, Vichy, Hondos Center

BUY ME
 Skin smoother

Skin smoother

Cellular Hydralift Firming Mask, La Prairie, Attica

BUY ME
 Fine lines

Fine lines

Rénergie Multi-Lift Ultra Double Wrapping Anti-Aging & Moisturizind Face Mask, Lancome, Attica

BUY ME
 Glowing skin

Glowing skin

Aura Manuka Honey Mask, Antipodes, Sephora

BUY ME
 Removes sebum

Removes sebum

Camphor Mask, Tzimas Cosmetics

BUY ME