fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας; Ακολουθήστε αυτά τα 5 hacks
HAIR & NAILS

Θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας; Ακολουθήστε αυτά τα 5 hacks

Συμβουλές "κλειδιά" για το hair growth


Η ανάπτυξη των μαλλιών σας μπορεί να φαίνεται απλή - απλώς μην τα κόβετε τόσο συχνά - ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο όρος "υπέροχα μαλλιά" αναφέρεται στα λαμπερά και υγιή, όχι απλώς στα μακριά μαλλιά. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας διατηρώντας τα ταυτόχρονα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση; Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα ερώτημα με μία απλή απάντηση. Ωστόσο, εδώ είναι που ερχόμαστε εμείς, μετά από μια in depth έρευνα να σας ενημερώσουμε σχετικά με το ζήτημα. 

Ακολουθήστε αυτά τα 5 hacks και δεν θα το μετανιώσετε!

1. Μεγιστοποιήστε τις δυνατότητες ανάπτυξης των μαλλιών σας

Κατά μέσο όρο, τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου μισή ίντσα ανά μήνα, αλλά η ακριβής ανάπτυξη ποικίλλει και επηρεάζεται από τα πάντα, από τη γενετική και την εθνικότητα μέχρι τα επίπεδα άγχους, τη φαρμακευτική αγωγή και τη γενική υγεία. Υπάρχουν τρεις φάσεις ανάπτυξης και αποβολής: η αναγενής, η καταγενής και η τελογενής. Η αναγενής φάση είναι η πιο ενεργή από τις τρεις και είναι όταν σχηματίζονται νέα κύτταρα στη ρίζα της τρίχας. Για να βελτιστοποιήσετε την ανάπτυξη σε αυτό το βασικό στάδιο, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά υγιή, επειδή το σπάσιμο μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που δεν μεγαλώνουν όσο θα θέλατε.

snapinstaapp-462993830-1336405114409771-6211984706582742796-n-1080.jpg

Τα υγιή μαλλιά δεν σπάνε τόσο εύκολα όσο τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά και επομένως φτάνουν στο φυσικό τους μέγιστο μήκος. Πώς μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε αν τα μαλλιά σας είναι σε φόρμα; Τα υγιή μαλλιά θα έχουν τη δική τους φυσική λάμψη, χωρίς προϊόντα styling. Η εξάλειψη της ψαλίδας είναι επίσης απαραίτητη αν θέλετε μακροχρόνια υγεία. Οι ειδικοί συνιστούν ένα κούρεμα κάθε οκτώ εβδομάδες- μια ψαλίδα μπορεί να πιαστεί στη χτένα ή τη βούρτσα σας και δεν σπάει πάντα στις άκρες - μπορεί να σπάσει τρεις ή τέσσερις ίντσες πάνω στον άξονα της τρίχας.

2. Εστίαση στα μήκη και τα άκρα

Για τις περισσότερες από εμάς, ενώ τα μαλλιά που βρίσκονται πιο κοντά στις ρίζες μας μπορεί να τα αισθανόμαστε γεμάτα και υγιή, τα μεσαία μήκη και οι άκρες μας λένε μια διαφορετική ιστορία. Ο βαθμός αραίωσης και θραύσης δείχνει πόσο ανθυγιεινά έχουν γίνει αυτά τα κάποτε φρέσκα μαλλιά στη ρίζα μετά από έκθεση σε πράγματα όπως οι χημικές θεραπείες και το θερμικό styling. Τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα, επειδή δεν αραιώνουν, σπάνε και συρρικνώνονται στις άκρες. Τα καλά φροντισμένα μαλλιά μπορούν να διατηρήσουν το 90% του πάχους και της λάμψης τους σε μήκος 18 ιντσών. Αλλά τα κακοφροντισμένα μαλλιά μπορούν εύκολα να χάσουν το 98% της μάζας τους στο ίδιο μήκος, μέσω της αραίωσης, του σπασίματος και της ψαλίδας. Η χρήση του σωστού σαμπουάν και conditioner για τον τύπο των μαλλιών σας, καθώς και η τακτική εντατική περιποίηση και οι μάσκες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Προσέξτε να διατηρείτε τα μαλλιά σας καλά ενυδατωμένα με βαθιά μαλακτικά και έλαια, όπως το έλαιο jojoba και το έλαιο argan, τα οποία βοηθούν στην προώθηση της ανάπτυξης.

3. Υγιές τριχωτό της κεφαλής = υγιή μαλλιά

Το τριχωτό της κεφαλής συχνά παραβλέπεται όταν πρόκειται για την περιποίηση των μαλλιών, αλλά αποτελεί προέκταση του δέρματός σας, γι' αυτό να είστε επιμελείς με σχολαστικό καθαρισμό, τακτική απολέπιση και σωστή θρέψη. Εάν παραμεληθεί, η κακή υγεία του τριχωτού της κεφαλής όχι μόνο θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών από βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Για να διατηρήσετε υγιή τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής σας, επιδιώξτε να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα, εκτός αν γυμνάζεστε πολύ ή τα μαλλιά σας εκτίθενται σε ισχυρούς ρύπους ή σκόνη - οπότε, κάντε το πιο συχνά. Η αποτυχία να απομακρύνετε τη συσσώρευση βρωμιάς και ακαθαρσιών μπορεί να σημαίνει φαγούρα και ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στην υγεία των μαλλιών σας και, τελικά, θα επηρεάσει το πόσο καιρό μπορείτε να τα μακρύνετε.

snapinstaapp-462305105-1321153518870833-3375060647520355540-n-1080.jpg

4. Προτιμήστε προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε φόρμα. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν κερατίνη ή αμινοξέα, καθώς βοηθούν στη θρέψη, την επιδιόρθωση και την αντικατάσταση κάθε πρωτεΐνης που έχει χαθεί λόγω βλάβης. Επιπλέον, για να προστατεύσετε τις τούφες σας, αποφύγετε τις σιλικόνες και τα βαριά έλαια. Παρόλο που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται υπέροχα σήμερα, αφυδατώνουν τα μαλλιά και τα καταστρέφουν για αύριο. Και προσπαθήστε να αποφύγετε τα θειικά άλατα δάφνης νατρίου (SLS) και DEA, λέει ο Williams, τα οποία δρουν σαν απορρυπαντικά, ερεθίζοντας τους θύλακες των μαλλιών σας. Όσο για τη θερμότητα, αποφύγετε το τακτικό θερμικό styling, αλλά αν πρέπει να σιδερώσετε ή να φυσήξετε τα μαλλιά σας, ρυθμίστε το εργαλείο σας σε χαμηλότερη θερμοκρασία και εφαρμόστε πάντα πρώτα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά. Ποτέ, μα ποτέ μην χρησιμοποιήστε το σίδερο βρεγμένα, υγρά ή ακόμα και βρώμικα μαλλιά, επειδή η προσθήκη έντονης θερμότητας σε μαλλιά με συσσωρευμένη βρωμιά και προϊόντα μπορεί να συμπιέσει τη ζημιά και να οδηγήσει σε σπάσιμο.

5. Τι πρέπει να τρώτε για υγιή μαλλιά

1cf10b7f6f5155d87bba0d4714922f96.jpg

Η ανάπτυξη των μαλλιών θεωρείται μη απαραίτητη σε σύγκριση με άλλες σωματικές λειτουργίες, οπότε βρίσκεται χαμηλά στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά τη λήψη θρεπτικών συστατικών. Αν είστε περιοριστικοί στη διατροφή σας, η ανάπτυξη των μαλλιών μπορεί να σταματήσει εντελώς και μπορεί να παρατηρηθεί ακόμη και αποβολή. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε μια στρογγυλεμένη διατροφή που περιλαμβάνει άφθονους σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να ενισχύσετε την ενέργεια στους θύλακες και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Τα μαλλιά αποτελούνται κατά 3% από νερό και κατά 97% από πρωτεΐνες, οπότε μια διατροφή χωρίς αρκετή πρωτεΐνη θα επηρεάσει τα μαλλιά γρήγορα. Επιδιώξτε να τρώτε τουλάχιστον 50 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα, όπως κοτόπουλο, ψάρι ή αυγά.

Ορισμένες βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα είναι επίσης απαραίτητα: το μπρόκολο, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, τα φυλλώδη χόρτα είναι πλούσια σε βιταμίνη D και τα αμύγδαλα και το αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Θα χρειαστείτε επίσης άφθονο σίδηρο, ωμέγα 3 και 6 και βιοτίνη για να προωθήσετε την υγιή λειτουργία των θυλακίων, ενώ ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β12 είναι επίσης βασικά, επειδή βοηθούν στην παραγωγή νέων κυττάρων της τρίχας.