fbpixel

Search icon
Search
ESCAPE

Θέλετε να γίνετε garden experts; Οnline courses, βιβλία, podcasts & ό,τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε τον κήπο των ονείρων σας

Για όλους εσάς που λατρεύετε την κηπουρική & επιθυμείτε να μάθετε να πάντα γι' αυτήν


Θέλετε να γίνετε garden experts; Οnline courses, βιβλία, podcasts & ό,τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε τον κήπο των ονείρων σας

Μπορεί οι καιροί που διανύουμε να μη δίνουν πολλά περιθώρια στη διοργάνωση δράσεων που αφορούν σε κάθε τομέα, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος για να αναδεικνύεται κάθε μορφή δημιουργικότητας, χάρη στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να περάσει δημιουργικά τον χρόνο του. Βασισμένοι στην αγάπη των οπαδών της κηπουρικής, λοιπόν, πολλές είναι οι οργανώσεις και τα sites που βρίσκουν την ευκαιρία να ανοίξουν στο κοινό τις αυλές τους και να μάθουν τα πάντα για το πάθος τους. 

Εάν είστε κι εσείς garden maniacs, μπορείτε να ανακαλύψετε παρακάτω όλα τα online δρώμενα που θα σχετίζονται με το θέμα αυτό και θα σας ενθουσιάσουν!

Online courses

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε πώς ακριβώς να αξιοποιήσετε τον ελεύθερό σας χρόνο τώρα που οι κοινωνικές επαφές είναι απαραίτητο να περιοριστούν, τα online μαθήματα κηπουρικής ίσως να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε! Το Learningwithexperts.com προσφέρει μια καλή γκάμα garden guides, από τον σχεδιασμό μικρών κήπων έως την αυτάρκεια λαχανικών. Μπορείτε ακόμη να μάθετε να φυτεύετε σαν να έχετε χρόνια εμπειρία μέσα από ένα μάθημα που εξετάζει τη δομή των φυτών, τους συνδυασμούς που είναι must, καθώς και την κατάλληλη εποχικότητα.

71694627-297418154633786-6711670555376261805-n.jpg
Image source: @homes_


Μπορείτε ακόμα να κάνετε ένα μάθημα RHS από την άνεση του καθιστικού σας στο Onlinecoursesinhorticulture.co.uk. και να κατακτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις στο κομμάτι της κηπουρικής και να κάνοντας το χόμπι σας ακόμα κι επάγγελμα. Επίσης, στο Greatdixter.co.uk με μερικά μόνο clicks μπορείτε να βρείτε ό,τι ακριβώς σας ενδιαφέρει, να κάνετε μια διαδικτυακή κράτηση και να μάθετε τα πάντα για την «εμμονή» σας που δεν είναι άλλη από την κηπουρική.

Garden podcasts

Τα podcasts είναι μια καλή εναλλακτική λύση, καθώς μπορείτε να τα ακούσετε στον χρόνο που εσείς επιθυμείτε -χωρίς να στέκεται εμπόδιο το φορτωμένο πρόγραμμά σας. Μερικά από τα καλύτερα που εμείς ξεχωρίσαμε αποτελεί το Cultivating Place (cultatingplace.com), με ένα νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα κι ένα πλούσιο αρχείο virtual συνομιλιών με garden experts που θα δώσουν απαντήσεις σε κάθε σας απορία. 

Το Plant Based Podcast (theplantbasedpodcast.net) εξερευνά μια πληθώρα διαφορετικών θεμάτων και ειδών κηπουρικής από βότανα έως τριαντάφυλλα και πηγαίνει ενδιαφέρουσες κατηγορίες που απασχολούν τον χώρο της κοσμετολογίας -όπως το λάδι CBD-, αλλά και το πώς τα φυτά και η φύση εν γένει μπορούν να ανυψώσουν τη διάθεσή σας. Ωστόσο, εάν σας ενδιαφέρουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και θέλετε να πάρετε πληροφορίες γι' αυτά, το podcast της Jane Perrone's On the Ledge είναι απαραίτητο να το ακούσετε εδώ

120541190-1254083608280130-372251061476214416-n.jpg
Image source: @cultivating_place

Apps

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή κοινότητα κηπουρικής, όπως το Candide, μια δημοφιλή εφαρμογή που συνδέει τους κηπουρούς με όσους αγαπούν τα φυτά, με πρόσθετα διαδικτυακά άρθρα από ειδικούς, μια λέσχη κήπων με συνομιλίες Zoom και διαδικτυακές περιηγήσεις σε αυλές γνωστών προσωπικοτήτων και podcasts. Η εφαρμογή περιλαμβάνει, επίσης, ένα χρήσιμο εργαλείο ταυτοποίησης φυτών και μια εγκατάσταση αγοράς για τα μέλη που μπορούν να πουλήσουν ή να ανταλλάξουν είδη που σχετίζονται με τον κήπο.

inline-image-preview.jpg


Υπάρχουν στιγμές που ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε το είδος ενός φυτού που φιλοξενείται στο σπίτι σας και σας έχουν δωρίσει. Σε αυτό ακριβώς βασίστηκε και το Garden Answers, που είναι μια εύχρηστη και απίστευτα δημοφιλής εφαρμογή ταυτοποίησης που μπορεί να ονοματίσει άμεσα περισσότερα από 20.000 φυτά, συνοδευόμενα από μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες. 

Για όλους εσάς που παραμένετε πιστοί στις πατροπαράδοτες μεθόδους για άντληση πληροφοριών, ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε τη βιβλιοθήκη σας και να διευρύνετε τις γνώσεις σας. Ξεφυλλίζοντας τα παρακάτω αναγνώσματα, θα λυθούν όλες σας οι απορίες και θα μάθετε step by step πώς να αποκτήσετε τον κήπο που πάντα ονειρευόσασταν, καθώς επίσης και κατά πόσο τα πράσινα στοιχεία βοηθούν στην ψυχοσύνθεση. 

1

Ημερολόγιο Αμπελουργού, Κωνσταντίνος Ψύχαλος, Εκδόσεις Ψύχαλος Buy here

2

The Garden, Jon Gordon, John Wiley & Sons Buy here

3

Manolo Valdes: The New York Botanical Garden, Kosme María de Barañano Letamendía, Assouline Buy here

4

American Gardens, Monty Don & Derry Moore, Prestel Buy here