fbpixel

Search icon
Search
Green Power: 5+1 αναρριχώμενα φυτά που θα λειτουργήσουν ως διακοσμητικά της κατοικίας σας
INTERIORS

Green Power: 5+1 αναρριχώμενα φυτά που θα λειτουργήσουν ως διακοσμητικά της κατοικίας σας

Και θα εξασφαλίσουν αύρα αναζωογόνησης


Τα φυτά αποτελούν το ιδανικό στοιχείο διακόσμησης για όλους εσάς που θέλετε να χαρίσετε στους προσωπικούς σας χώρους fresh νότες και καταπράσινες πινελιές. Ακόμα και τώρα το φθινόπωρο, μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές που θα κοσμήσουν το σπίτι σας και θα αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη που μπορείτε να τοποθετήσετε σε γλάστρες και καλάθια. Εάν σκέφτεστε πώς θα τα διατηρήσετε, don't worry καθώς στην παρακάτω λίστα καταγράψαμε για εσάς όλα όσα παραμένουν ανθεκτικά στον χρόνο και στις φθορές που αυτός φέρνει.

Ανακαλύψτε τα!

Κισσός

5-indoor-plants.jpg

Ακριβώς επειδή ο κισσός δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, είναι το ιδανικό αναρριχώμενο φυτό για το σπίτι αλλά και για το εξωτερικό αυτού. Όπου κι αν το τοποθετήσετε, θα προσφέρει ξεχωριστή πινελιά στους χώρους σας, χωρίς καν να χρειάζεται να το περιποιείστε ιδιαίτερα. Αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή επιλογή που μπορεί να κρατήσει την έντονη πράσινη απόχρωσή του ακόμα και χωρίς πολύ πότισμα. Είναι το τέλειο στοιχείο, επίσης, για τη διακόσμηση του μπάνιου σας.

Φτέρη 

fern.jpg

Μπορεί συχνά να τη βλέπουμε στο εμπόριο σε fake μορφή, αλλά η αληθινή έχει άλλη χάρη! Καταπράσινη, ιδιαίτερη κι ανθεκτική στο χρόνο, η φτέρη είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές φυτών που μπορούν να σταθούν σαν στολίδι στους χώρους σας. Ανήκει στα τροπικά φυτά και γι' αυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Μπορεί να μην κάνει λουλούδια, ωστόσο αυτό δε στερεί από την εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Τηλέγραφος

05e3bc7bab7a11427024bbce4ed9dd04.jpg

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για να διακοσμήσετε τα δωμάτια του σπιτιού σας και να εξασφαλίσετε αναζωογονητική αύρα, αποτελεί το φυτό τηλέγραφος. Ξεχωριστό για τα υπέροχα μοβ και πράσινα χρώματά του, είναι χαρακτηριστικός για την αναρριχώμενη ανάπτυξή του και την εξωτική όψη που χαρίζει όπου κι αν τοποθετηθεί. Προτιμήστε να τον βάλετε σε ημισκιερά σημεία, καθώς η έντονη έκθεση στον ήλιο εξασθενεί το χρώμα των φύλλων του και φροντίστε να τον ποτίζετε μέχρι δύο φορές την εβδομάδα.

Ριψαλίδα

mistikakipou-rhipsalis-frontida-1024x512.jpg

Η ριψαλίδα, είναι γνωστή και ως «κάκτος γκι» κι ανήκει στην οικογένεια επιφυτικών κάκτων που συναντώνται στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Στο φυσικό της περιβάλλον αναπτύσσεται πάνω σε δέντρα και γι’ αυτό αγαπάει πολύ τα φωτεινά σημεία. Είναι ιδανικό φυτό για γραφεία κι εσωτερικούς χώρους στο σπίτι, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Παράγει λευκά άνθη στις αρχές της άνοιξης και χρειάζεται ελάχιστο πότισμα (1-2 φορές την εβδομάδα).

Καλλωπιστικό σπαράγγι

mistikakipou-kallopistiko-sparaggi.jpg

Γνωστό για το φωτεινό λαχανί του χρώμα, το συγκεκριμένο φυτό συναντάται σε πολλά σπίτια ανά τον κόσμο. Μια ιδιαίτερα γνωστή ποικιλία σπαραγγιού είναι το φυτό «αράχνη» που ονομάστηκε έτσι λόγω της αραχνοειδούς μορφής των φύλλων του, ενώ υπάρχουν και άλλες ποικιλίες καλλωπιστικού σπαραγγιού με πιο φουντωτούς βλαστούς που μοιάζουν με «ουρά της αλεπούς». Προκειμένου να ευδοκιμήσει, χρειάζεται να το τοποθετήσετε σε ζεστό περιβάλλον, εφόσον είναι αρκετά ευαίσθητο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκόνιο

pothos-821-107699817.jpg

Έχοντας χαρακτηριστικά φύλλα που συνδυάζουν όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, το συγκόνιο είναι η τέλεια πρόταση για εσάς που θέλετε να γεμίσετε με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο τα άδεια καλάθια σας. Αποτελεί ένα φυτό που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και μπορεί να παραμείνει καταπράσινο τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στο εσωτερικό. Το συγκόνιο αναπτύσσεται περισσότερο σε φωτεινά σημεία μέσα στο σπίτι, χωρίς όμως να το χτυπά απευθείας το ηλιακό φως.