fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Με το μοντέλο, Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Με το μοντέλο, Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου

Για την ομορφιά και τον συναρπαστικό τομέα του modeling


Πρόκειται για ένα φρέσκο, μοντέρνο κορίτσι. Ένα πανέμορφο πλάσμα που έχει καταφέρει να διακριθεί βαδίζοντας στο δικό της μοναδικό μονοπάτι επιτυχίας. Η πορεία της στο modeling ξεκίνησε όταν ήταν 17 χρόνων. Αμέσως μετά κι αφού τελείωσε το σχολείο εντάχθηκε στο πρακτορείο μοντέλων Team της Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε να δουλεύει. Στα 20 της υπέγραψε συμβόλαιο με ένα model agency στην Αθήνα, το AGENCIA, το οποίο αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης. Όλα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα και όμορφα. Άρχισε να δουλεύει αρκετά, να περνάει μεγάλα διαστήματα στην Αθήνα. Σύντομα κατάφερε να συνεργαστεί με γραφεία στο εξωτερικό για να φτάσει σήμερα, στα 23 της μόλις χρόνια να ταξιδεύει συνεχώς, κάτι για το οποίο θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό και πιστεύει πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στον χώρο αυτό.

Ποιο θεωρείς το κορυφαίο πλεονέκτημα της γυναικείας φύσης;

Το να είσαι γυναίκα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κάθε μία έχει έναν μοναδικό και ξεχωριστό ταλέντο και μια εσωτερική υπερδύναμη. Το είδος γυναίκας που θαυμάζω και με εμπνέει, είναι οι ανεξάρτητες, με σεβασμό προς τον εαυτό τους, αυτές που εργάζονται ή έχουν μια καριέρα και παράλληλα είναι και μητέρες. Η υπερδύναμη που λέγαμε... Όλες οι γυναικείες φιγούρες της οικογένειάς μου αντιστοιχούν σε αυτόν τον τύπο. Η μητέρα μου, η θεία μου, η αδερφή μου. Χαίρομαι να έχω δίπλα μου αλλά και να γνωρίζω τέτοιες γυναίκες. Αξίζουν πολλά μπράβο!

img-8401.jpeg



Το modeling είναι ένα επάγγελμα που θα σύστηνες σε άλλα κορίτσια κι αν ναι γιατί; 

Είναι ένας πολύ ευχάριστος τομέας, στον οποίο σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις πολύ κόσμο και να ταξιδέψεις αρκετά. Όμως, κάθε κορίτσι που είναι στον χώρο αυτό πρέπει να έχει πίστη στον εαυτό του και να είναι έτοιμο να δεχθεί την απόρριψη. Βέβαια από προσωπική εμπειρία αυτό είναι κάτι το οποίο θέλει δουλειά. Αλλά όταν αγαπάς κάτι δεν πρέπει να τα βάζεις κάτω!

Έχεις ξεκινήσει διεθνή καριέρα με συνεργασίες με ξένα περιοδικά μεταξύ των οποίων και η γαλλική Vogue. Πως νιώθεις για αυτό, είναι κάτι ου σε συγκινεί, πόσο σε έχει αλλάξει, έχεις βρεθεί πότε σε δύσκολη θέση;

Εννοείται πως νιώθω συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα μου έχουν έρθει με τη στήριξη ανθρώπων που πίστεψαν σε εμένα και αναφέρομαι πρώτα απ’όλα στο Πρακτορείο μου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Ξένια Κόντου που είναι η director του. Σίγουρα έχω αλλάξει και έχω ωριμάσει γιατί η καθημερινότητα μου στον χώρο αυτό έχει τα πάνω της και τα κάτω της και αντιμετωπίζω καταστάσεις που ίσως παλιότερα δεν είχα το ίδιο πείσμα να τα καταφέρω. Σε αυτό το σημείο αναφέρομαι και στη δύσκολη θέση που με ρωτάτε αν έχω έρθει. Στο modeling, όπως και σε κάθε άλλο επάγγελμα μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με απαιτητικές και δύσκολες καταστάσεις. Αν μου συμβεί πιστεύω ότι θα καταφέρω να το αγνοήσω και να συνεχίσω. 

Πώς τοποθετείσαι απέναντι στη φυσική ομορφιά και στην επεμβατική;

Είμαι υπέρ της φυσικής ομορφιάς. Βέβαια, αν μια γυναίκα επιθυμεί να αλλάξει κάτι, το οποίο την κάνει να μην αισθάνεται καλά, είμαι σίγουρα υπέρ του να επέμβει αρκεί αυτό να γίνει με μέτρο!

Έχεις ευχηθεί πότε να μην ήσουν τόσο όμορφη; 

Όχι, δεν έχω ευχηθεί ποτέ κάτι τέτοιο, αν και όπως έχω ξανά αναφέρει στο παρελθόν δεν βλέπω τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο, και επίσης δεν θεωρώ πως η ομορφιά μου έχει σταθεί ποτέ εμπόδιο για κάτι. Ή και να έχει συμβεί, δεν το έχω αντιληφθεί. 

Πώς λειτουργείς στην καθημερινότητα σου και τι θυσίες απαιτεί η δουλειά σου; 

Η καθημερινότητά μου περιλαμβάνει σίγουρα τη γυμναστική και βόλτα με φίλους μου. Tο δύσκολο κομμάτι με το να ταξιδεύω είναι ότι θυσιάζω χρόνο με την οικογένεια και του αγαπημένους μου και πολλές φορές βγαίνω εκτός προγράμματος.

img-8495.jpeg

Μια σειρά από εξαιρετικές συνεργασίες. Μίλησέ μας γι' αυτές...

Συνεργασίες πολλές και μοναδικές. Σίγουρα δεν μπορώ να μην αναφέρω πρώτα τη συμμετοχή μου στο Madame Figaro & στην Vogue Ελλάδος, που είναι σημαντικό για την καριέρα ενός μοντέλου. Βεβαίως δε θα παραλείψω καμία από τις υπόλοιπες συνεργασίες μου είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό γιατί θεωρώ ότι καθεμία είναι μοναδική και με βοήθησε σιγά σιγά να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία με αποτέλεσμα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη. 

Υπάρχει κάτι άλλο με το οποίο θα ήθελες να ασχοληθείς;

Ναι υπάρχει και ήδη ασχολούμαι μ' αυτό όποτε βρίσκομαι στην Ελλάδα. Θέλω στο μέλλον να λανσάρω ένα δικό μου brand, για το οποίο όμως ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι.  

Τι ακολουθεί και πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια; 

Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικούς λόγους. Σκοπεύω να επιστρέψω σύντομα και να περάσω χρόνο με τους δικούς μου τα Χριστούγεννα. Τον εαυτό μου σε 10 χρόνια τον φαντάζομαι γεμάτο από εμπειρίες, ταξίδια, πολλές συνεργασίες και με μια οικογένεια!

Διεθνή καριέρα ή Ελλάδα;

Δύσκολη ερώτηση... Δεν θα κρύψω όμως, ότι ο στόχος μου είναι η διεθνής καριέρα και να εξελιχθώ όσο μπορώ στο εξωτερικό. Ωστόσο δεν ξεχνάω και από που ξεκίνησα και τι μου πρόσφερε η Ελλάδα για να φτάσω που βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή. 

Υπάρχει κάτι που ονειρεύεσαι; 

Θα ήθελα να αποκτήσω το δικό μου σπίτι και να το κάνω όπως εγώ το έχω ονειρευτεί!

img-8503.jpeg

Τα επόμενα σχέδιά σου; 

Ο χώρος αυτός είναι απρόβλεπτος όποτε δεν γνωρίζω ακόμα! Όσο αναφορά τα εκτός του χώρου, θέλω να μετακομίσω στην Αθήνα και να λανσάρω το brand που ανέφερα και προηγουμένως.

Το αγαπημένο σου outfit; 

Ένα λευκό πουκάμισο με την αγαπημένη μου μακριά leopard φούστα, μπότες και ταμπά παλτό. Όσο αναφορά τα κοσμήματα, επιλέγω πάντα το χρυσό και λατρεύω τα vintage σκουλαρίκια της γιαγιάς μου.

Δώσε μας έναν ορισμό για την ομορφιά...

Η ευγένεια, η αυτοπεποίθηση, η ενέργεια που βγάζει ο καθένας μας προς τα έξω και το να είμαστε πάντα ο εαυτό μας. Εάν δεν έχουμε αυτά η ομορφιά μας δεν αρκεί.

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει...

Μια βόλτα στην φύση, χρόνο με δικούς μας ανθρώπους, μια δουλειά που μας κάνει χαρούμενους και τον έρωτα.

Περιέγραψέ μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σου...

Ταπεινή, πεισματάρα και κοινωνική.

img-8504.jpeg

Greece is...

Βliss! 

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ...

Να ακούω πάντα την καρδιά μου!

Κάτι για το οποίο είσαι περήφανη...

Είμαι περήφανη για ότι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής και για το γεγονός ότι είμαι ανεξάρτητη οικονομικά από μικρή ηλικία.

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε και θα τελείωνε...

Μια τέλεια μέρα για μένα αρχικά είναι καλοκαιρινή! Πρωινό ξύπνημα, yoga, πρωινό και θάλασσα και για κλείσιμο sunset με φίλους μαζί μ' ένα μπουκάλι κρασί.