fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Θεοπίστης Πουρλιοτοπούλου
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Θεοπίστης Πουρλιοτοπούλου

Το πολλά υποσχόμενο μοντέλο μας μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Σας έχει τύχει ποτέ να μένετε άναυδοι αντικρίζοντας μόνο μία φωτογραφία; Αυτό ακριβώς συνέβη σ' έμενα μόλις είδα τη Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου. Καταγάλανο βλέμμα, φυσική ομορφιά, καστανές αποχρώσεις, ευγένεια και μία ιδιαίτερη γλυκύτητα στη φωνή. Το πανέμορφο μοντέλο από τη Θεσσαλονίκη, μόλις στα 22 του έχει καταφέρει ήδη να κάνει περήφανη την πόλη αλλά και τη χώρα μας με τις επιτυχίες της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο μικρός «άγγελος» έχει συνεργαστεί με διάσημα περιοδικά, ανάμεσα τους το Elle και το Harper's Bazaar της Τουρκίας, ενώ μία σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν όταν έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας της ποδοσφαιρικής καμπάνιας Venezia. Όπως όλα δείχνουν έχει πολλά ακόμα να καταφέρει...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα σε μια περιοχή στη Δυτική πλευρά της πόλης, την Ευκαρπία. Μου αρέσει το κέντρο, ωστόσο, χαίρομαι που δεν μένω σε αυτό. Προτιμώ την ησυχία. Είναι πολύ όμορφο που στο τέλος της ημέρας θα επιστρέψω στη γειτονιά μου, όπου κι έχω πολλές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις καλοκαιρινές βόλτες με τα ποδήλατα, τις οικογενειακές συναντήσεις στο μπαλκόνι της γιαγιάς και τέλος το πάρκο δίπλα στο σπίτι, όπου περνούσαμε χρόνο με την παρέα μου. Είχα όμορφα παιδικά χρόνια, ξέγνοιαστα, χωρίς φόβο, γεμάτα χαρά!

Όταν ήμουν μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα. Επέλεξα όμως να σπουδάσω τουριστικά. Από την άλλη πλευρά, μου αρέσει ιδιαίτερα και το κομμάτι του costumer service καθώς και η επικοινωνία με τον κόσμο. Παράλληλα, με τις σπουδές μου εργαζόμουν και ως μοντέλο, τα καλοκαίρια ήμουν στην γραμματεία της σχολής μου και αργότερα δούλευα στο αεροδρόμιο, όπου έκανα και την πρακτική μου άσκηση. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως ασχολούμαι full time με το modeling.

Η σχέση μου με την Θεσσαλονίκη είναι άψογη. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό τα ταξίδια έχουν γίνει συνήθεια κι έτσι περνάω αρκετό χρόνο μακριά από αυτήν. Όταν επιστρέφω όμως έστω και για δυο ή τρεις μέρες νιώθω ότι ηρεμώ και βρίσκω τα πατήματά μου. Μου βγάζει αυτή την αίσθηση της ασφάλειας... ότι γύρισα σπίτι μου.

img-9226.jpeg

Η ενασχόλησή μου με την μόδα ξεκίνησε 5 χρόνια πριν, στα 17 μου, ακριβώς μόλις τελείωσα το σχολείο. Εντάχθηκα σ' ένα πρακτορείο εδώ στην Θεσσαλονίκη το TEAM. Ήμουν πολύ τυχερή που ήμουν μέλος αυτού του γραφείου στα πρώτα μου βήματα. Τα τελευταία δυο χρόνια έχω κάνει «μεταγραφή» στην Αθήνα, στο AGENCIA, το οποίο κι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο κομμάτι της εξέλιξής μου.

Η μόδα για μένα είναι τρόπος έκφρασης.

Ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό διαλέγω την Ελλάδα. Πάντα θέλω να γυρίσω πίσω σε αυτήν.

Το κεφάλαιο ομορφιά δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο στην ζωή μου. Και αν ποτέ αυτό συνέβη, δεν το κατάλαβα. Δεν πορεύομαι στη ζωή μου με το σκεπτικό ότι είμαι μια «όμορφη κοπέλα». Είμαι της άποψης ότι η «εσωτερική ομορφιά»  θα πρέπει να μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο. 

Τα στερεότυπα του modeling καταρρίπτονται όταν παγκοσμίως βλέπουμε μεγάλες καμπάνιες γνωστών οίκων μόδας να επιλέγουν μοντέλα που δεν πληρούν τα «σωστά» measurements που γνωρίζουμε όλοι ή έχουν κάτι ιδιαίτερο σε σώμα ή πρόσωπο, όπως π.χ. το γνωστό μοντέλο Winnie Harlow. Δεν πιστεύω στα στερεότυπα του modeling. Σκεφτείτε ότι είμαι ένα μοντέλο με ύψος 1,63. Εννοείται πως μου έχει σταθεί εμπόδιο και ακόμα μου στέκεται κάποιες φορές. Είμαι της άποψης όμως, πως όταν θέλεις κάτι πολύ και δουλεύεις για αυτό, όλα γίνονται!

Ένα super model που θαυμάζω είναι η Cindy Crawford.

Για μένα η ομορφιά σημαίνει να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Οι άνθρωποι που το έχουν καταφέρει, χαρακτηρίζονται από καλοσύνη, ωριμότητα και είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Τι ποιο όμορφο από αυτό; Πιστεύω ακράδαντα πως η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας.  

All time classic κομμάτι που κάθε γυναίκα θα πρέπει να έχει στη συλλογή της είναι ένα απλό και chic μαύρο φόρεμα.

Μια στιγμή στην καριέρα μου που μου έχει μείνει ανεξίτηλη είναι το ταξίδι μου στη Βενετία για την φωτογράφιση της φανέλας της ποδοσφαιρική ομάδας Venezia. Δουλειά-σταθμός για την εξέλιξη μου τον τελευταίο χρόνο κι ένα ταξίδι που δύσκολα θα σβηστεί από την μνήμη μου. 

img-9222.jpeg

Τη ζωή μου μετά από 10 χρόνια τη φαντάζομαι με μια μεγάλη οικογένεια. Σκέφτομαι ότι θα ήθελα να είμαι ένας καλύτερος άνθρωπος, γεμάτη εμπειρίες, ολοκληρωμένα όνειρα και στόχους. 

Ένα 24ωρο μου συνήθως περιλαμβάνει τη γυμναστική. Επιλέγω να επισκέπτομαι το κέντρο της πόλης και να παρακολουθώ μαθήματα pilates ή yogα για να συνδυάζω και άλλες υποχρεώσεις. 

Το μαγαζί - «στέκι» που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι το Doragon cafe. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σπίτι μου και κάθε πρωί επιλέγω να πιω ένα γρήγορο καφέ εκεί.

Η πιο έντονη μνήμη που έχω από τη Θεσσαλονίκη είναι τα καλοκαιρινά ήσυχα στενάκια του κέντρου της.

Το μέρος της πόλης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι η Νέα Παραλία.

All time classic αγαπημένο μου μέρος είναι τα Λαδάδικα.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ είναι να βάζω προτεραιότητα τον εαυτό μου και να επιλέγω πάντα να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που η σχέση μας θα είναι αμφίδρομη. Θα έχουν να μου δώσουν πράγματα, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη μόνο να πάρουν από μένα. 

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ τα ακουστικά μου, λατρεύω την μουσική.

Το επόμενα μου σχέδια είναι να πάω στο Λονδίνο για ένα χρονικό διάστημα.

Μια από τις καθημερινές μου συνήθειες είναι η Yoga.

img-9225.jpeg

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι το Σέιχ Σου, όπου πηγαίνω συνήθως για τρέξιμο. Με ηρεμεί πολύ το να είμαι κοντά στη φύση.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί μου αποπνέει ένα υπέροχο αίσθημα «ζεστασιάς». 

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου θα ήταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, η συγκοινωνία της.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο προσεγμένη, καθαρή και με λιγότερα αμάξια. Έχει όλες τις προοπτικές για να τα καταφέρει. 

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις θα ήταν Ρομαντική, Γραφική, Οικογενειακή.