fbpixel

Search icon
Search
The Grand Opening: Το The Lynx Mountain Resort μετατρέπεται στο απόλυτο καταφύγιο για τις πιο υπέροχες αποδράσεις στην πόλη της Φλώρινας
TRAVEL

The Grand Opening: Το The Lynx Mountain Resort μετατρέπεται στο απόλυτο καταφύγιο για τις πιο υπέροχες αποδράσεις στην πόλη της Φλώρινας

Το θρυλικό Ξενία μας συστήνεται και πάλι μετά από μία εκ βάθρων ανακαίνιση αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμασταν για τις ορεινές μας εξορμήσεις


Τι καλύτερο λοιπόν, από τη διοργάνωση μιας ξέγνοιαστης απόδρασης σε έναν από τους πιο must προορισμούς της χώρας -ιδιαίτερα τώρα, που είναι η ιδανική εποχή να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας στη φύση, θαυμάζοντας τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα, μακριά από το άγχος της πόλης σε μια καθαρή ατμόσφαιρα. Όλα αυτά συναντούνται μοναδικά στο απόλυτο The Lynx Mountain Resort. Αυτό το luxurious place to be συνδυάζει απόλυτα την ελληνική φιλοξενία, με τη σύγχρονη πολυτέλεια και την παράδοση ενός αυθεντικού τόπου. Το εμβληματικό Ξενία λοιπόν, ανοίγει και πάλι τις πύλες του κι ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό, προσκαλώντας το σε μια νέα premium εμπειρία διαμονής.

Η πόλη της Φλώρινας αποτελεί έναν προορισμό από μόνη της. Ο ποταμός Σακουλέβας που τη διαπερνάει, καθώς και τα παλιά διατηρητέα αρχοντικά στο κέντρο της πόλης, της δίνουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που μας θυμίζει κλασικό κινηματογραφικό τοπίο. Άλλωστε, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αυτής της μικρής, αλλά μοναδικής σε ομορφιά πόλης, θαρρεί κανείς πως τη βιώνει πραγματικά μέσα από τους μικρούς «θησαυρούς» της, που δεν είναι άλλοι από την Πινακοθήκη Καλλιτεχνών Φλώρινας, από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο, χώροι που οι λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας προτιμούν παμψηφεί.

How to get there 

the-lynx-mountain-resort-dji-0263.jpg

Με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη, οδικώς με διαδρομή περίπου 2 ωρών μέσω της Εγνατίας Οδού, το The Lynx Mountain Resort αποτελεί αυτήν τη στιγμή ένα πραγματικό «κόσμημα» στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, οι επισκέπτες από την υπόλοιπη χώρα μπορούν να φθάσουν άμεσα στο πανέμορφο resort και αεροπορικώς από το αεροδρόμιο της Καστοριάς ή της Κοζάνης. Μην ξεχνάτε ότι η βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού του είχε σαν στόχο τη δημιουργία κομψών χώρων με nordic chic αισθητική, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των αναφορών στην ιστορία του κτιρίου ως πρώην Ξενία.

Η καρδιά της πεντάστερης φιλοξενίας πλέον χτυπά στη Φλώρινα! 

Check in time 

the-lynx-mountain-resort-reception.jpg

Ποιος δεν αγαπάει μια ορεινή εξόρμηση με όλες τις ανέσεις; Κάνοντας αρχικά το check in σας στο πολυτελές resort θα αναγνωρίσετε αμέσως την ξεχωριστή ταυτότητά του, η οποία φέρει την υπογραφή του interior design γραφείου, thingk. Ξεφεύγοντας πλήρως από την κλασική «πέτρα-ξύλο» ατμόσφαιρα, που έχουμε συνηθίσει στους ορεινούς προορισμούς, σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου φαίνεται πως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις φυσικές υφές και στα αυθεντικά υλικά που δένουν αρμονικά και δημιουργούν μία φιλόξενη πολυτέλεια. Plus, ας μην ξεχνάμε πως ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαμείνει σε μια απίστευτη τοποθεσία, αφού το luxurious resort βρίσκεται στην καρδιά της φύσης, μέσα στο καταπράσινο δάσος με ονειρική θέα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου και την πόλη της Φλώρινας.

Luxury is a state of mind 

the-lynx-mountain-resort-bedroom.jpg

Εμπνευσμένο από ένα cozy και ζεστό περιβάλλον, στο ξενοδοχείο θα συναντήσετε μια ιδιαίτερη αισθητική σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση και τον σχεδιασμό, καθώς αυτά είναι μοναδικά εναρμονισμένα με την επιθυμία του να σας προσφέρει τις καλύτερες στιγμές χαλάρωσης και προσωπικής ευεξίας. Το καφέ και γκρι χρώμα κυριαρχεί στο εσωτερικό, ενώ τα άνετα και πολυτελή δωμάτιά του ξεχωρίζουν για το μοντέρνο design τους, τον σύγχρονο εξοπλισμό, αλλά και την υψηλή ποιότητα που τα διακατέχει.

x2a9820.jpg

Τα 38 πολυτελή κι εξαιρετικά διακοσμημένα δωμάτια & σουίτες με πλήρεις παροχές, διαθέτουν όλα δική τους βεράντα, rainforest showers, Nespresso bar και luxurious Jo Malone καλλυντικά. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, πάρτε όσο χρόνο επιθυμείτε στο κρεβάτι και απολαύστε το μπάνιο σας χωρίς δεύτερες σκέψεις, καθώς το The Lynx Mountain Resort σας δίνει τη δυνατότητα να φροντίσετε πραγματικά τον εαυτό σας μέσα από εκπληκτικές selfcare στιγμές. Ωστόσο, όσοι από εσάς επιθυμείτε να βιώσετε την απόλυτη premium εμπειρία διαμονής δεν έχετε παρά να κλείσετε μια από τις Grand Σουίτες του πολυτελούς θέρετρου, που ξεχωρίζουν για τα state of the art τζάκια διπλής όψης, τη μαγική skyline οροφή και φυσικά τα μοναδικά μπάνια.

x2a9828.jpg

Εάν από την άλλη, για εσάς η χαλάρωση αποτελεί το No1 ζητούμενο τότε δοκιμάστε το Wellness Hub του πανέμορφου resort. Το λεγόμενο «White Mist Wellness hub» θα το βρείτε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου και περιλαμβάνει υπηρεσίες spa, ομορφιάς, κομμωτηρίου, αλλά κι ένα πλήρως εξοπλισμένο Technogym γυμναστήριο. Γνωρίστε τις υψηλού επιπέδου θεραπείες, οι οποίες προσφέρονται από τους εξειδικευμένους κι έμπειρους θεραπευτές και γυμναστές μας. Παράλληλα, αφεθείτε στις μαγικές υπηρεσίες SPA, όπως περιποιήσεις μασάζ, προσώπου και σώματος, οι οποίες παρέχονται με μοναδικό τρόπο σε αυτό το γαλήνιο και κομψό περιβάλλον.

Στο The Lynx Mountain Resort θα απολαύσετε τα καλύτερα βιολογικά καλλυντικά για τις θεραπείες σας, ενώ θα εντυπωσιαστείτε από την άψογη γνώση και τη τεχνογνωσία των experts του, μέσω της προσεγμένης ατομικής φροντίδας και μέσω μιας αντίληψης service-plus σε κάθε στιγμή!

Short Getaways

dji-0165.jpg

Το The Lynx Mountain Resort καλύπτει όλα τα γούστα. Εσείς που αγαπάτε την περιπέτεια θα εντυπωσιαστείτε από τις στιγμές αδρεναλίνης που μπορεί να σας φέρει ένωση με τη φύση που το περιβάλλει. Ανακαλύψτε την περιοχή «θαύμα», όπου θα συμβιώσετε υπέροχα με τη χλωρίδα και την πανίδα που την κατακλύζει, ενώ μάλιστα μπορείτε να οργανώσετε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδρομή μέχρι το καταφύγιο άγριας ζωής Λύκου και Αρκούδας «Αρκτούρος» στο Νυμφαίο. Έχοντας σε κοντινή απόσταση 6 λίμνες, το resort αποτελεί την τέλεια αφετηρία για κοντινά getaways σε πολλούς παραδοσιακούς προορισμούς ασύγκριτης ομορφιάς, όπως ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, ο Άγιος Αχίλλειος και η Καστοριά.

Παράλληλα, οι λάτρεις των χειμερινών sports θα ενθουσιαστούν γνωρίζοντας πως το ξενοδοχείο περιβάλλεται από δύο χιονοδρομικά κέντρα, αυτό της Βίγλας-Πισοδερίου και του Καϊμακτσαλάν, που απέχουν 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα από αυτό. Αποδράστε σε εκπληκτικές χιονισμένες πλαγιές, κάντε σκι ή snowboard, ενώ ακόμα μπορείτε να απολαύσετε τον καυτό καφέ σας ή τη σοκολάτα σας στα άνετα και φιλόξενα chalet τους. 

Ανακαλύψτε τα αμέτρητα μονοπάτια ορειβατικού και περιπατητικού τουρισμού που ανοίγονται μπροστά σας σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, ενώ ρωτήστε για την πληθώρα οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία, ξιφασκία και σκι που μπορείτε να οργανώσετε όσο βρίσκεστε στην περιοχή. 

Plus, μην ξεχνάτε ότι η πόλη φημίζεται επίσης και για τα εξαιρετικά κρασιά της και τα επισκέψιμα οινοποιία, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το The Lynx Mountain Resort, όπως το Κτήμα Άλφα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και πολλά μικρά τοπικά οινοποιία, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε και να πάρετε μια γεύση από τα υπέροχα αρώματά τους.

Eat, Pray, Love 

room115b.jpg

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθούμε στην πρωταγωνιστική θέση που κατέχει η πόλη της Φλώρινας στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Ούσα μια περιοχή με μακρά παράδοση στην τοπική κουζίνα και πολλά τοπικά προϊόντα ΠΟΠ, η απόλαυση του καλού φαγητού δε θα μπορούσε να λείπει από το πολυτελές ξενοδοχείο. Ζήστε μοναδικές εμπειρίες στο must-visit εστιατόριό του, που φέρει το όνομα «Six Lakes» και γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας.

Όσοι αγαπούν την καθιερωμένη αξία που προσφέρει ένα απολαυστικό ποτό, τότε θα πρέπει σίγουρα να γνωρίσουν την «Veranda», που αποτελεί το σημείο αναφοράς για cocooning παρέα με αγαπημένα cocktails και θέα που συνεπαίρνει. Τέλος, από τη λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει το «Le Prive» -ένα φοβερό spot για τη διεξαγωγή αξέχαστων εταιρικών συναντήσεων κι εκδηλώσεων.

Having fun 

Τέλος δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το The Lynx Casino Florina που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο και αποτελεί την ιδανική βραδινή διασκέδαση μετά από μία γεμάτη ημέρα περιήγησης στη φύση, τα μουσεία και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Το ξενοδοχείο The Lynx Mountain Resort ήρθε για να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τον τρόπο που βιώνουμε τις ορεινές εξορμήσεις. Αποτελεί προορισμό από μόνο του, εισάγει μία νέα εμπειρία διαμονής και καθιστά την πόλη της Φλώρινας ως τη νούμερο ένα επιλογή για φθινοπωρινές και χειμερινές εξορμήσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Info:

The Lynx Mountain Resort: Λόφος Αγίου Παντελεήμονος, 53100 Φλώρινα

Tηλ.: 23854 40900, E contact@thelynxresort.gr | www.thelynxresort.gr

Facebook: The Lynx Mountain Resort

Instagram: @thelynx_mountain_resort

Credits Φωτογραφιών 

κ. Γιώργος Κορδάκης

Τηλ.: 6944778303

Email : info@yiorgoskordakis.com