fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών;

Οι συμβουλές μιας beauty editor ανταπεξέλθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των μαλλιών σας


Τελικά πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών;

Μια μέρα spa στο σπίτι δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τη χρήση μιας θρεπτικής μάσκας μαλλιών που θα χαρίσει μεταξένια υφή στα μαλλιά σας. Αλλά δεν είναι πάντα ξεκάθαρο πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκες μαλλιών για να αναπληρώνουμε τις μαλλιά μας από μέσα προς τα έξω. Οι ανάγκες κάθε hair type είναι μοναδικές και για να έχουμε λαμπερές και υπέροχες τούφες, πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε έτσι. Είτε έχετε ίσια, σγουρά, ξηρά ή λιπαρά μαλλιά, αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός σας για το πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μάσκα μαλλιών, με βάση τον τύπο των μαλλιών σας.

Διαβάστε τις συμβουλές μιας beauty editor για το πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε τη μάσκα μαλλιών ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα hair mask; 

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μάσκα μαλλιών μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόση περιποίηση αισθάνεστε ότι χρειάζονται τα μαλλιά σας. Ακόμη και τα υγιή μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση μάσκας μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, για τα μαλλιά που δυσκολεύονται με τη διατήρηση της υγρασίας και χρειάζονται επιπλέον απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, θα πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα που χρησιμοποιείτε μια μάσκα μαλλιών και για πόσο χρονικό διάστημα.

Ποια είναι η κατάλληλη συχνότητα για κάθε τύπο μαλλιών;

Ίσια μαλλιά

    Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα ίσια μαλλιά είναι ιδανικά για να μακραίνουν δυνατά και μακριά. Τα ίσια μαλλιά χτενίζονται ευκολότερα, οδηγώντας σε λιγότερα σπασίματα. Ωστόσο, επειδή τα ίσια μαλλιά μπορεί συχνά να φαίνονται άτονα, πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν θερμά εργαλεία για να προσθέσουν όγκο στα μαλλιά τους. Αυτό είναι που οδηγεί σε ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά.

    snapinstaapp-432333547-1915740962215198-8436636726941535411-n-1080.jpg
    @christinanadin


    Σε αυτό το σενάριο, τα μαλλιά μπορεί να είναι πιο ξηρά και να χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε μια μάσκα μαλλιών δύο φορές την εβδομάδα. Αλλά οι γυναίκες που έχουν τόσο ξηρά όσο και λεπτά μαλλιά μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουν τη ρουτίνα τους για να βρουν τη συχνότητα που λειτουργεί καλύτερα γι' αυτές. Τα λεπτά μαλλιά μπορεί να βαρύνουν αν χρησιμοποιείτε μια μάσκα πολύ συχνά.

    Κυματιστά μαλλιά

    Όταν πρόκειται για κυματιστά μαλλιά, υπάρχει κάποιο περιθώριο ερμηνείας. Τα κυματιστά μαλλιά τείνουν να φριζάρουν και συχνά μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ξηρά. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η χρήση μιας μάσκας μαλλιών δύο φορές την εβδομάδα θα βοηθήσει στην εξομάλυνση του φριζαρίσματος. Ωστόσο, η προσαρμογή της ρουτίνας σας για τα κυματιστά μαλλιά είναι σημαντική με βάση το αν τα μαλλιά σας χρειάζονται επιπλέον θρέψη ή αν τα νιώθετε υγιή. 

    Σγουρά μαλλιά

    Τα σγουρά μαλλιά είναι το δεύτερο καλύτερο σενάριο όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών. Ωστόσο, τα σγουρά μαλλιά είναι ελαφρώς πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα από τα ίσια ή τα κυματιστά μαλλιά. Όπως και στα κυματιστά μαλλιά, η χρήση μιας μάσκας μαλλιών μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκεί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες από ένα λάδι μαλλιών με μέλι για πρόσθετα οφέλη.

    snapinstaapp-341145567-616237277188549-1270802381410998315-n-1080.jpg
    @selmamaina

    Πολύ σγουρά μαλλιά

    Τα extra σγουρά μαλλιά έχουν επιδερμίδες που είναι πιο κλειστές από οποιονδήποτε άλλο τύπο μαλλιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφαρμογή της μάσκας μαλλιών στο ντους, καθώς ο ατμός ανοίγει την επιδερμίδα, είναι η πιο αποτελεσματική. Τα πολύ σγουρά μαλλιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την προσθήκη μιας ή δύο σταγόνων από hair oil στη μάσκα για επιπλέον υγρασία και θρέψη.'

    Λιπαρά μαλλιά

    Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένας από τους πιο δύσκολους τύπους μαλλιών, επειδή τα μαλλιά είναι ήδη επιβαρυμένα από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Επειδή το κεφάλι μας έχει το δικό του εύθραυστο μικροβίωμα, πρέπει να επαναφέρουμε την κατάσταση. Μια μάσκα μαλλιών μπορεί να είναι χρήσιμη μια φορά την εβδομάδα για τα λιπαρά μαλλιά, μαζί με μια θρεπτική θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής.

    snapinstaapp-430848531-338654062462428-1816279548208573420-n-1080.jpg
    @matildadjerf


    Ξηρά, κατεστραμμένα ή χημικά επεξεργασμένα μαλλιά

    Όταν πρόκειται για ξηρά, κατεστραμμένα και χημικά επεξεργασμένα μαλλιά, αυτός είναι ο τύπος μαλλιών που χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση περισσότερο. Ακολουθώντας την ίδια μέθοδο με τα σγουρά μαλλιά είναι το καλύτερο πρωτόκολλο εδώ. Εκτός από τη χρήση μάσκας μαλλιών δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες, είναι απαραίτητη η ελαχιστοποίηση της χρήσης θερμικών εργαλείων. Μια διαδικασία βαθιάς αποκατάστασης με τα κατάλληλα προϊόντα θα είναι ευεργετική.

    Φριζαρισμένα ή μη ελεγχόμενα μαλλιά

    Τα μαλλιά που φριζάρουν και ανεξέλεγκτα μαλλιά συχνά συμπίπτουν με κυματιστά, σγουρά ή πολύ σγουρά μαλλιά. Ενώ η χρήση μιας μάσκας μαλλιών μία έως δύο φορές την εβδομάδα είναι μια εξαιρετική λύση, μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα primer πριν από το styling.

    Αυτές είναι οι προτάσεις μου ως beauty editor για τις πιο αποτελεσματικές μάσκες μαλλιών!

    1

    Hair care mask - Moisturizing hair care

    ON THE WILD SIDE, Sephora BUY HERE

    2

    Honey Infused Hair Mask - Hydrating and nourishing hair mask

    Gisou, Sephora BUY HERE

    3

    Regenerating Hair Care Mask

    HAIR RITUEL BY SISLEY, Attica.gr BUY HERE

    4

    Phyto Reparation Μάσκα Εντατικής Επανόρθωσης

    Hondoscenter.com BUY HERE

    5

    Première Μάσκα Filler Réparateur για Ταλαιπωρημένα Μαλλιά

    Kérastase Paris, Attica.gr BUY HERE

    6

    Curl Expression Μάσκα Περιποίησης για Βαθιά Ενυδάτωση

    L'Oreal Professionel, Attica.gr BUY HERE

    7

    K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

    Sephora BUY HERE

    8

    OGX Extra Strength Argan Oil of Morocco Μάσκα Μαλλιών Αναδόμησης

    Hondoscenter.com BUY HERE

    9

    Briogeo Don’t Despair, Repair! Deep Conditioning Mask

    Cultbeauty.com BUY HERE

    10

    Repairing hair mask - Repair + Nourish

    Sephora Collection, Sephora BUY HERE