fbpixel

Search icon
Search
Tantric Sex: Ανακαλύψτε τα βήματα για να κατακτήσετε αυτήν την αρχαία πρακτική
WELLNESS

Tantric Sex: Ανακαλύψτε τα βήματα για να κατακτήσετε αυτήν την αρχαία πρακτική

Έφτασε η στιγμή να δείτε τα πάντα με διαφορετική οπτική


Παρόλο που συχνά είναι συνώνυμο με το σεξ, το tantra αφορά πραγματικά τη σύνδεση -είτε πρόκειται για τον εαυτό σας είτε με το σύντροφό σας. Προερχόμενο από τα αρχαία σανσκριτικά σημαίνει «Ιστός» ή «να υφαίνει ενέργεια». Στην πράξη, λοιπόν, αυτή η αρχαία πρακτική αφορά τη φώτιση, το να ξεπεράσετε τόσο τα σεξουαλικά όσο και τα πνευματικά εμπόδια κάνοντας ενός είδους διαλογισμό. Όπως και η γιόγκα, το tantra έχει να κάνει με τη σωματική και πνευματική συνειδητοποίηση. Θα σας κάνει να γίνετε πιο συντονισμένοι με το σώμα σας και θα σας δώσει μια βαθιά ευχαρίστηση. Αυτό σας επιτρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σώματός σας και να βεβαιωθείτε ότι ικανοποιούνται πραγματικά. Επιπλέον, οι ενέργειες που διοχετεύετε κατά τη ροή του ταντρικού σεξ -σε όλο το σώμα σας- μπορούν να εντείνουν τον οργασμό σας.

tantric-sex-2.jpg

Εσείς και ο σύντροφος σας

Όπως αναφέραμε το tantra δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη της υψηλότερης κατάστασης συνείδησης νου-σώματος. Μπορεί επίσης να αφορά τη δημιουργία ενός βαθύτερου, πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας. Είναι πιθανό να σας κάνει να μαθαίνετε να είστε σωματικά ενήμεροι και πνευματικά παρόντες, τροφοδοτώντας ο ένας τον άλλον ενέργεια που συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και αφού τελειώσετε με τη σεξουαλική πράξη. Ακόμη, σας επιτρέπει επίσης να εξερευνήσετε και να επεκτείνετε όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του συντρόφου σας, έτσι ώστε να αρχίσετε να τον γνωρίζετε πραγματικά 

  • Προσπαθήστε να μην κατακλύσετε τον σύντροφό σας με πληροφορίες: Αντ 'αυτού, εξηγήστε του τι απολαμβάνετε στη τη σεξουαλική σας ζωή και πώς θα μπορούσατε να βελτιώσετε την εμπειρία. 
  • Ακούστε τι έχει να πει: Ο σύντροφός σας μπορεί να σας δώσει ένα ενθουσιώδες ναι ή ένα σκληρό όχι. Ή μπορεί να βρίσκεται και κάπου στη μέση. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την απάντησή του, ακούστε τον και σέβεστε τις επιθυμίες του. 
  • Αφήστε έναν δάσκαλο να σας δείξει το δρόμο: Εάν ο σύντροφός σας είναι ανοιχτός στο tantra, αναζητήστε έναν δάσκαλο που να μπορεί να σας καθοδηγήσει και τους δύο καθώς μαθαίνετε περισσότερα για αυτή την πρακτική.

Ξεκινήστε με την προετοιμασία

tantric-sex-1.jpg

Τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σας, μπαίνει στο παιχνίδι. Αν και στην αρχή είναι απαραίτητη η ύπαρξη κάποιου καθοδηγητή, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν οτι το να περάσετε 10 έως 15 λεπτά κάνοντας διαλογισμό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το μυαλό σας για εξάσκηση tantra. Έτσι, αφιερώστε 15 έως 30 λεπτά για να αναπνέετε απαλά μέσα από την κοιλιά σας και την πλάτη σας και για να έρθετε σε επαφή με αυτό που συμβαίνει στο μυαλό σας τη συγκεκριμένη στιγμή. Τεντώστε για λίγα λεπτά το σώμα σας και ταυτόχρονα καθαρίστε το μυαλό σας από τυχόν αρνητικές σκέψεις που σας βαραίνουν. Τέλος, μην ξεχνάτε να περνάτε μερική ώρα πάνω από ένα χαρτί και να σημειώνετε τις σκέψεις που σας περνούν από το μυαλό και που μπορεί να εμποδίζουν την πνευματική σας ανάπτυξη, γράφοντας τις.

Αλλάξτε τον χώρο σας

Καθώς αυτή η διαδικασία είναι μια ολιστική πρακτική και δεν πρόκειται για σεξ ή οργασμό αλλά για ένα ταξίδι με προορισμό, είναι σημαντικό το περιβάλλον σας έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητά σας να χαλαρώσετε και να την απολαύσετε. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι σε μια ανεκτή θερμοκρασία. Ρυθμίστε τη διάθεση σας με κεριά ή με χρωματιστούς λαμπτήρες. Το φως των κεριών θα προσθέσει ρομαντισμό στο χώρο, ενώ οι μαλακοί κόκκινοι λαμπτήρες θα δώσουν στην μια αισθησιακή πινελιά. Γεμίστε το χώρο με το αγαπημένο σας άρωμα, ανάψτε ένα κερί, βάλτε ένα αιθέριο έλαιο, κάψτε ραβδιά θυμιάματος ή κρεμάστε λουλούδια. Φυσικά, διαλέξτε μια μυρωδιά που σας κάνει να αισθάνεστε σέξι, αλλά δεν «κυριεύει» πάνω στις αισθήσεις σας. 

Στο κυρίως πιάτο

tantric-sex-3.jpg

Θυμηθείτε, το tantra εκτείνεται πέρα ​​από το σεξ και έτσι μπορείτε να το επιτύχετε ή να επιλέξετε να μην πάτε καθόλου εκεί. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εφαρμόσετε τις ταντρικές αρχές σε άλλες πρακτικές που μπορούν να εκτοξεύσουν τη στιγμή:

  • Ερωτικά παιχνίδια:  Το ερωτικό παιχνίδι μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε από μασάζ, μέχρι και ένα ντους μαζί. Αλλά ό, τι κάνετε, βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε πλήρως παρόντες. Καθίστε μπροστά από τον σύντροφό σας και κοιτάξτε τον στα μάτια. Αρχίστε να κινείτε ελαφρώς το σώμα σας καθώς αναπνέετε. Μετά από πέντε λεπτά, αρχίστε να αγγίζετε ο ένας τον άλλον αισθησιακά και μετά από άλλα πέντε λεπτά, αρχίστε να τον φιλάτε. Εστιάστε σε κάθε φυσική αίσθηση που νιώθετε αυτή τη στιγμή. 
  •  Σεξ: Eίναι προαιρετικό! Μπορείτε να κάνετε σεξ ή και όχι! Το Tantra αφορά -περισσότερο από οτιδήποτε άλλο- τη σύνδεση. Εάν επιλέξετε να κάνετε σεξ, πηγαίνετε αργά και μη φοβάστε να είστε δημιουργικοί! Δοκιμάστε νέες στάσεις, αγγίξτε ο ένας τον άλλο με νέους τρόπους και εξερευνήστε τις μυστικές σας επιθυμίες. Αλλά, πάνω απ 'όλα, βυθιστείτε πλήρως στην εμπειρία, αφήνοντας την ένταση να αυξάνεται καθώς ο χρόνος περνάει.