fbpixel

Search icon
Search
Tα ζαχαροπλαστεία Choureal μας συστήνουν το γλυκό με το οποίο κλείνει ένα τέλειο festive dinner
MAGAZINE

Tα ζαχαροπλαστεία Choureal μας συστήνουν το γλυκό με το οποίο κλείνει ένα τέλειο festive dinner

Αυτές είναι οι sweet must try προτάσεις για τις φετινές γιορτές


Το 2014, ξεκίνησε να γράφεται στο εργαστήριο του Miles και της Αλίκης στη Θεσσαλονίκη ένα δημιουργικό, choureal σενάριο γλυκιάς αλχημείας που πήγε την απόλαυση του χειροποίητου, à la minute προφιτερόλ σε μια απόλυτα δική του διάσταση. Τελειοποίησαν την τραγανή ζύμη του choux, την «πάντρεψαν» με μια υποδειγματική, βελούδινη κρέμα πατισερί ή με το γεμάτο σε γεύση χειροποίητο παγωτό τους. Πειραματίστηκαν με premium εκδοχές σοκολάτας και φινετσάτα toppings, και κάπως έτσι, το μποέμ προφιτερόλ έγινε το απόλυτο γκελ που αγάπησαν Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ενόψει εορτών, το εργαστήριό τους υπ’ ατμόν, επιστρέφει με δύο ραφιναρισμένες, χριστουγεννιάτικες προτάσεις: το τραγανό, ολόφρεσκο ατομικό choux με πλούσια, αυθεντική κρέμα κάστανο και το ντελικάτο, αρωματικό éclair με τραγανό crumble μελομακάρονο, που τόσο αγαπάει η εποχή. Στα must try και η new-age “tirami-chou” με κρέμα espresso, specialty coffee Valenio και μια απαλή κρέμα μασκαρπόνε.

Best of: The Festive Desserts

choureal-photo-26.jpg

Το best seller γλυκό είναι... το προφιτερόλ, το οποίο ετοιμάζουμε τη στιγμή της παραγγελίας.

Το ιδανικό Christmas treat είναι… τα choux με κάστανο και τα éclair «μελομακάρονο» με όλα τα μυρωδικά του αγαπημένου, παραδοσιακού γλυκού, γλάσο με μέλι, καρύδια και χειροποίητο crumble μελομακάρονο.

Το τέλειο festive dinner κλείνει με… το οικογενειακό προφιτερόλ, που έχει καθιερωθεί και συνοδεύει το γιορτινό τραπέζι.

Η καλύτερη επιλογή για να προσφέρουμε ως καλεσμένοι είναι... το “tirami-chou” με ζύμη choux, κρέμα espresso, specialty coffee Valenio και αυθεντικό mascarpone.

Info

Θεσσαλονίκη, Παλαιών Πατρών Γερμανού 9, τηλ.: 2310 252766 | Βενιζέλου 20, τηλ.: 2310 285353

Αθήνα, Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3317883

Facebook: Choureal profiterole

Instagram: @choureal_profiterole