fbpixel

Search icon
Search
Τα τρία νησιά απέναντι από τη Νάπολη που προσφέρονται για πολυτελείς αποδράσεις
ESCAPE

Τα τρία νησιά απέναντι από τη Νάπολη που προσφέρονται για πολυτελείς αποδράσεις

Ischia, Capri & Procida: τα sisters-islands που πρέπει να γνωρίσετε


Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν την ευκαιρία να χαλαρώσουν δίπλα στη θάλασσα - αλλά και να αισθανθούν μέρος μιας ενεργής πολιτιστικής και κοινωνικής σκηνής - ένα ταξίδι στα υπέροχα νησιά του κόλπου της Νάπολης είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα τους: μιλάμε για τα νησάκια-αδέρφια Ischia, Capri & Procida. Ένα long weekend είναι ιδανικό για να απολαύσετε τις ομορφιές που υπάρχουν σε αφθονία σε αυτά τα τρία ιταλικά νησιά, αλλά και για να ζήσετε, τόσο τη φύση, όσο και τη θάλασσα στο έπακρο.

Για εσάς που αγαπάτε τη θάλασσα, την ευεξία και τη χαλάρωση, καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ζωή...

Procida

shutterstock-2319897343.jpg

Η Procida, το μικρότερο νησί του Αρχιπελάγους της Καμπανίας, έχει επιλεγεί ξανά και ξανά από διάσημους σκηνοθέτες ως το ιδανικό σκηνικό για πολλά κινηματογραφικά αριστουργήματα. Ηφαιστειακής προέλευσης, η Procida συνδέεται επίσης με το νησί Vivara με μια στενή γέφυρα. Δεν είναι μόνο η θάλασσα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της, αλλά και τα στενά δρομάκια και οι εκκλησίες της, που συνδυάζουν κατά κάποιο τρόπο την ηρεμία της παραλίας, με βόλτες στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των περασμένων αιώνων: αξίζει να επισκεφθείτε ιδιαίτερα το αβαείο του San Michele Arcangelo, το οποίο είχε κεντρικό ρόλο στη θρησκευτική και πολιτιστική ιστορία της Procida. Υψώνεται στο ακρωτήριο Terra Murata, με τη θάλασσα να πέφτει απότομα από κάτω. Δύο παραλίες που οι επισκέπτες πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσουν είναι η παραλία στο Pozzo Vecchio (πρωταγωνιστής σε σκηνές από την αγαπημένη ταινία Il Postino) και η παραλία Chiaiolella (η πιο πολυσύχναστη του νησιού).

Ischia

shutterstock-1610037556.jpg

Από την Procida, μπορεί κανείς να φτάσει στην Ischia σε μισή ώρα. Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα νησιά της Καμπανίας - εντυπωσιακό και μορφολογικά ποικίλο, υποδέχεται περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Μεταξύ των έξι δήμων που περιλαμβάνει, η κοινότητα της Ischia είναι η πιο εκτεταμένη και, ως εκ τούτου, χωρίζεται σε δύο τμήματα: Η Ischia Ponte είναι το υποβλητικό ιστορικό της κέντρο που σηματοδοτείται από αρχαία μονοπάτια και bottegas, ενώ η Ischia Porto είναι ένα μικροσκοπικό ψαροχώρι. Το Aragonese Castle στην Ponte, που κατασκευάστηκε από τον Τύραννο Hiero των Συρακουσών το 474 π.Χ., είναι το πιο επισκέψιμο μνημείο σε ολόκληρο το νησί. Μόλις ανεβείτε στην κορυφή στην οποία δεσπόζει το Κάστρο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό di Santa Maria Assunta όπου, το 1509, ο σημαντικός στρατιωτικός ηγέτης Ferrante d'Avalos και η Vittoria Colonna αντάλλαξαν τους όρκους τους. Στο εσωτερικό υπάρχει μια κρύπτη με τοιχογραφίες των ζωγράφων της Σχολής Giotto. Επειδή η Ischia διαθέτει επίσης μια πληθώρα αναγεννητικών φυσικών πηγών, τα πάρκα ιαματικών λουτρών εδώ είναι αμέτρητα και αξίζει να δοκιμάσετε ένα από αυτά!

Capri

shutterstock-2412360083.jpg

Το τελευταίο νησί στην περιήγησή μας στον κόλπο της Νάπολης είναι το Capri, μια καλοκαιρινή κατοικία από τους ρωμαϊκούς χρόνους και τόπος διαμονής ποιητών, συγγραφέων και πολλών θρυλικών προσωπικοτήτων. Η περίφημη Piazzetta di Capri είναι η παραδοσιακή αφετηρία για μια επίσκεψη στο υπόλοιπο νησί. Τα πάντα στο νησί αυτό θυμίζουν τη μεγαλοπρέπεια για την οποία είναι γνωστό: από τους εντυπωσιακούς Κήπους του Αυγούστου (από τη δεκαετία του 1930), μέχρι τη Certosa (Βασιλική) di San Giacomo και τις υπέροχες βίλες που περιβάλλονται από άνθη και λουλούδια. Μεταξύ αυτών είναι η Villa Jovis, η αρχαία κατοικία του αυτοκράτορα Τιβέριου που δεσπόζει στη θέση του Capri απέναντι τόσο στον κόλπο της Νάπολης όσο και στην ακτή Αμάλφι, καθώς και στο λιμάνι της Marina Grande. Όσοι αναζητούν καθαρή θάλασσα, η φημισμένη Grotta Azzurra στο Anacapri είναι must - όπως και οι Faraglioni, τρεις οδοντωτές κορυφές βυθισμένες στο νερό. Έχοντας χωριστεί από την Ακτή σε μια κατολίσθηση, οι Faraglioni χαρίζουν ένα πανέμορφο σκηνικό στο τοπίο. Μετά το ηλιοβασίλεμα, η ζωή στα τρία νησιά βρίσκει τον καλύτερο ορισμό της στους ρομαντικούς περιπάτους και στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, που σερβίρεται σε γραφικά εστιατόρια που προσφέρουν μόνο νόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ.

Kεντρική φωτογραφία: Capri