fbpixel

Search icon
Search
Τα slippers δύο fashionable Ιταλίδων που αντλούν έμπνευση από την Ελλάδα
MAGAZINE

Τα slippers δύο fashionable Ιταλίδων που αντλούν έμπνευση από την Ελλάδα

Τα πρόσωπα πίσω από το Vibi Venezia μας μιλούν για τη συνεργασία τους με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Με έμπνευση από τους γονδολιέρηδες και τα παπούτσια τους, δύο αδερφές από τη Βενετία, η Viola και η Vera Arrivabene Valenti Gonzaga, ίδρυσαν το Vibi Venezia, ένα brand με slippers, εξαπλώνοντας την παράδοση της πόλης τους ακόμη και στην Ελλάδα, μέσα από μια συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Μας μιλάνε για την έμπνευσή τους και τα μελλοντικά τους σχέδια!

bb8c69d9-ba9a-4387-845d-6c487a9046b5.jpeg
Viola & Vera Arrivabene Valenti Gonzaga

Mε στόχο να γιορτάσει τη βενετσιάνικη παράδοση, το δίδυμο Viola και Vera Arrivabene Valenti Gonzaga αποφασίζει να δημιουργήσει το 2014 το ιταλικό brand Vibi Venezia, χαρίζοντάς της μια πιο σύγχρονη ματιά. Έτσι, ξεκινάει ένα αδερφικό δημιουργικό ταξίδι και, για πρώτη φορά, συλλογές slippers εμπνευσμένες από τα furlane, τα παπούτσια των γονδολιέρηδων, τα οποία αρχικά κατασκευάζονταν με παλιά υφάσματα και λάστιχα ποδηλάτων, έρχονται να κατακτήσουν με ανατρεπτικό τρόπο τον πολυτελή κόσμο της μόδας. «Από μικρή ηλικία, βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας μας ήταν τα furlane. Αυτές οι εμβληματικές παντόφλες αποτέλεσαν την αφετηρία για να εκφράσουμε πλήρως τη δημιουργικότητά μας», λένε χαρακτηριστικά. Το κύριο υλικό που επιλέγουν για τα σχέδιά τους, όπως τονίζουν, είναι το βελούδο, ένα ύφασμα το οποίο προσδίδει κύρος και αντιπροσωπεύει τις διαχρονικές τους συλλογές. Ωστόσο, οι δυο τουςλατρεύουν να πειραματίζονται και με νέες υφές. Εκτός από τα slippers, πριν από τρία χρόνια δημιούργησαν μία city line, η οποία περιλαμβάνει τα loafers “Vibi Gym”, ενώ τον περασμένο χρόνο λάνσαραν και τα “Vibi Wedges”.

Η Viola αποτελεί τη δημιουργική ψυχή της Vibi. Απόφοιτη του Fashion Styling, έζησε για χρόνια στο Λονδίνο και ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως προσωπική βοηθός της Katie Grand στο τμήμα σύνταξης του περιοδικού Love. Η Vera, με τη σειρά της, σπούδασε-επίσης στη βρετανική πρωτεύουσα- Marketing και Επικοινωνία και, στη συνέχεια, μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου συνεργάστηκε με σημαντικά γραφεία επικοινωνίας. Παρόλο που είναι αδερφές, τα κοινά τους στοιχεία είναι ελάχιστα και, όπως παραδέχεται η Vera: «Στην πραγματικότητα αυτό που μας ενώνει είναι το γεγονός ότι συμπληρώνουμε η μία την άλλη. Η Viola παρακολουθεί οτιδήποτε δημιουργικό μέσα στην εταιρία κι εγώ οτιδήποτε αφορά στην παραγωγή και τα λογιστικά».

cf9c6281-a15d-4b8f-b97f-4b0a6f245a5b.jpeg

Πάντα ανοιχτές στο ν’ «αγκαλιάζουν» νέες εμπνεύσεις, έχουν επίσης αναπτύξει μια σειρά συνεργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν διεθνή fashion brands αλλά και limited edition collections που σχεδίασαν για εμβληματικά καταστήματα, όπως τα Liberty London, Net-à-Porter και Luisa Via Roma. Μετά την επιτυχημένη εμπειρία ενός pop-up που έλαβε χώρα στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2021, η Vibi Venezia εγκαινίασε τον Μάιο του 2022 το πρώτο τηςκατάστημα στο Μιλάνο, στην καρδιά της συνοικίας Brera. Στην ερώτηση για το αν προτιμούν το online ή το flag store, οι ίδιες απαντούν: «Ξεκινήσαμε την επιχείρησή μας με επίκεντρο το διαδίκτυο, αλλά πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας λατρεύουν να έρχονται να βλέπουν το κατάστημα-ναυαρχίδα μας στο Μιλάνο, για να έχουν μια επιπλέον αίσθηση των αξιών μας, της παράδοσης, της οικογένειας και του πάθους μας για τη Βενετία».

Για το σχεδιαστικό duo, αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή του στη βιωσιμότητα της μόδας, αφού, όπως μας λέει η Viola: «Έχουμε μια συνεργασία με το Green Future project και με κάθε ζευγάρι παπουτσιών που πωλείται φυτεύουμε ένα δέντρο μέσω αυτών. Ωστόσο, τα παπούτσια μας είναι χειροποίητα από τεχνίτες, οπότε πιστεύουμε ότι είναι ήδη ένα βιώσιμο προϊόν».

3b601916-75be-4ca1-9837-9e296fedfc44.jpeg

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη συζήτησή μας και στην ιδιαίτερη σχέση τους με την Ελλάδα και τη συνεργασία τους με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Θα θέλαμε σίγουρα ένα δεύτερο μέρος συνεργασίας. Εμπνεόμαστε πάντα από τα ταξίδια μας στην Ελλάδα, ειδικά από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές διακοπές στην Πάτμο». Για τη σεζόν SS23, μάλιστα, η Vibi Venezia παρουσιάζει τα slippers “Furlana”, που έχουν κατακτήσει ήδη τα όνειρά μας για στιλάτες βόλτες σε λευκά σοκάκια!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023