fbpixel

Search icon
Search
Τελικά αξίζει να βγάλετε από το ντουλάπι το jade roller που αγοράσατε πριν 2 χρόνια;
FACE & BODY

Τελικά αξίζει να βγάλετε από το ντουλάπι το jade roller που αγοράσατε πριν 2 χρόνια;

Μια αρχαία τεχνική που πολλοί επιλέγουν


Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που τα gadgets για το πρόσωπο είχαν την τιμητική τους αλλά, από τοτε, για πολλούς το roller προσώπου έχει γίνει βασικό στοιχείο στη θεραπεία του δέρματος. Βέβαια, οι περισσότεροι τα έχετε αφήσει μέσα σε ένα ράφι και περιστασιακά επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες τους. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να κάνουμε μια επανάλληψη σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αν επανεξετάσετε τη χρήση του.

derma-roller.jpg

Τι είναι το Face Rolling;

Τα εργαλεία "κύλισης προσώπου" συνήθως κατασκευάζονται από νεφρίτη, ροζ χαλαζία ή άλλους κρυστάλλους και έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται για απαλό μασάζ στο πρόσωπο, για την τόνωση του λεμφικού συστήματος για μείωση του πρηξίματος, για τόνωση της ροής του αίματος και για αύξηση της λάμψης του δέρματός σας. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν τώρα ότι το ρολό προσώπου μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης και ως γνωστόν η κορτιζόλη συμβάλλει στη γήρανση. Παρόλα αυτά το χαρακτηριστικό του που το έκανε γνωστό στον κόσμο του beauty είναι η δύναμη του face rolling να "αποστραγγίζει" τα κατακρατημένα υγρά και να ξεφουσκώνει το δέρμα.

Πώς λειτουργεί; 

Ναι, αν η διαδικασία γίνει σωστά και όχι μόνο μπρος-πίσω, σαν μια βεβιασμένη κίνηση, τότε λειτουργεί απόλυτα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς το face rolling πρέπει να γίνεται το πρωί και ενώ οι κύλινδροι κρυστάλλου είναι φυσικά δροσεροί – ειδικά ο ροζ χαλαζίας, ο οποίος είναι πιο πυκνός. Χρησιμοποιείτε πάντα μια κρέμα ή ένα λάδι για «ολίσθηση» πάνω από το δέρμα και αρχίστε απαλά να κυλάτε προς τα πάνω και προς τα έξω κατά μήκος της γραμμής της γνάθου και από το πηγούνι προς τα έξω μέχρι το αυτί, ώστε να "αποστραγγίξετε" πραγματικά το υγρό που προκαλεί το πρήξιμο. Κάντε το για τουλάχιστον δύο λεπτά και μετά κινηθείτε προς τα πάνω, κυλώντας κάτω από το κόκκαλο των μάγουλων από την πλευρά της μύτης μέχρι το αυτί, μετά πάνω κάτω από το μάτι στον κρόταφο και κάτω στο αυτί. Θα χρειαστούν περίπου πέντε λεπτά για να τελειώσετε το πρόσωπο σας δουλεύοντας σε κάθε περιοχή.

jade-roller-1024x1024.jpg

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, όπως η αισθητικός Joanna Czech, αυτή η τεχνική έχει παρόμοια αποτελέσματα με το μασάζ ανύψωσης που γίνεται με τα χέρια. 

Τα οφέλη 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σμίλευσης του προσώπου σχεδόν αμέσως, καθώς το jade roller απομακρύνει απαλά το πρήξιμο. Ωστόσο, για μακροχρόνια οφέλη ανύψωσης, πρέπει να το κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Αυτό βοηθά στην επανεκπαίδευση των μυών όπως κυλάτε προς τα πάνω, και δρα ενάντια στη βαρύτητα, καθώς συνεχίζετε να σηκώνετε και να μετακινείτε τους μύες προς τη σωστή κατεύθυνση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ρολά προσώπου πάνω από μια μάσκα για να βοηθήσουν τα συστατικά να διεισδύσουν πιο βαθιά, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό προσώπου ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για τον ίδιο λόγο. Έτσι ενισχύετε την απορρόφηση των προϊόντων.

Οι κανόνες του face rolling

1. Πάντα να κυλάτε προς τα πάνω και προς μία κατεύθυνση – ποτέ μην κάνετε την κίνηση πάνω-κάτω.

2. Επαναλάβετε έως και πέντε φορά κάθε κίνηση που κάνετε. 

3. Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο προσώπου για να κάνετε την κίνηση κάτω από τα ζυγωματικά μέχρι το αυτί.

4. Κυλήστε ίσια κατά μήκος των φρυδιών και μετά προς τα πάνω στο μέτωπο.

5. "Εργαστείτε" πιο αργά πάνω από το λαιμό και στη γραμμή του σαγονιού.