fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο stylish γούρια Ελλήνων δημιουργών για ένα τυχερό 2023
FASHION NEWS

Τα πιο stylish γούρια Ελλήνων δημιουργών για ένα τυχερό 2023

Μοναδικά κομμάτια που αποτελούν την ιδανική επιλογή για δώρο


Ακόμη μια χρονιά φεύγει και μια καλύτερη, δημιουργική και αισιόδοξη έρχεται. Μαζί της φέρνει και τις πιο φίνες προτάσεις σε γούρια Ελλήνων σχεδιαστών, τα οποία και φέτος θα συνοδεύσουν τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες στιγμές μας. Μια τέλεια επιλογή για δώρο τόσο στους αγαπημένους μας όσο και στους ίδιους μας τους εαυτούς. Παρακάτω σας παρουσίαζουμε όσα ξεχωρίσαμε μέχρι στιγμής. 

Ilias Lalaounis

1-OeYji.jpg

Το γούρι ενός από τα πιο εμβληματικά κοσμηματοπωλεία της Ελλάδας για τη νέα χρονιά εμπνέονται από διακοσμητικά σχέδια που πρωταγωνιστούν στο υπέροχο ένδυμα της Αυτοκράτειρας Ειρήνης, όπως αυτό εμφανίζεται στο εξαιρετικής τεχνοτροπίας ψηφιδωτό των Κομνηνών, 12ος αιώνας μ.Χ. Ένα κομψό κρεμαστό σε χρυσό που παραμένει διαχρονικό, ενώ απογειώνεται σε συνδυασμό με τις πράσινες πέτρες του κρεμαστού.

BUY HERE


“Sun Bliss” by Soubli

sun-23-cs-charm-ls-06FJL.jpg

«Μια ηλιαχτίδα για την υγεία, μια ηλιαχτίδα για την αγάπη, δύο ηλιαχτίδες για την ανάπτυξη και την επίτευξη στόχων. Λίγες ακόμα για χαμόγελα και μερικές για όνειρα, κάνουν κάθε μέρα πιο φωτεινή, γεμάτη ευτυχία. Την φετινή χρονιά να είμαστε πιο φωτεινοί. Είναι η χρονιά που θα λάμψει το εσωτερικό μας φως.» Aυτό είναι το μήνυμα πίσω από το γούρι για το 2023 της Χριστίνας Σούμπλη. Ένας γλυκός ήλιος από ορείχαλκο με την χαρακτηριστική filigree λεπτομέρεια σε μια εντυπωσιακή αλυσίδα από ατσάλι. Το μενταγιόν που μπορεί να φορεθεί και σαν βραχιόλι, συνδυάζει τη λάμψη με μια ροκ διάθεση και υπόσχεται μοναδικές εμφανίσεις. Η ευχή “be bright” που είναι χαραγμένη στην πίσω πλευρά είναι η ευχή της σχεδιάστριας για τη νέα χρονιά.

BUY HERE


Zeus+Dione

286581-AgQtf.jpg

Το ελληνικό fashion brand γιορτάζει μια δεκαετία δεξιοτεχνίας, αυθεντικότητας και διαρκούς εξέλιξης με ένα γούρι που φέρει την ομηρική προσωποποίηση της αγάπης, της ομορφιάς και της αιώνιας νεότητας. Την θεϊκή ένωση του υπέρτατου Θεού Δία και της Ωκεανίδας Διώνης, «Ιερού Ζεύγους» και γονέων της Θεάς Αφροδίτης. Ο Marios Schwab – creative director της Z+Δ – επανέρχεται στο μύθο που ενέπνευσε το brand, συνθέτοντας ένα επετειακό κόσμημα. Ένα σύμβολο αναγέννησης και εσωτερικής δύναμης, σχεδιασμένο να διοχετεύσει τόσο τις επιθυμίες μας όσο και την καλή τύχη που θα θέλαμε να περιβάλει τη νέα χρονιά.

Περικλείοντας 10 δημιουργικά χρόνια, το επετειακό γούρι για το 2023, είναι εμπνευσμένο από ένα κέρμα δραχμής της αρχαίας Ηπειρώτικης Συμμαχίας που κυκλοφόρησε την Ελληνιστική Περίοδο. Περασμένο σε μια πλεγμένη αλυσίδα ή κορδόνι, το κόσμημα είναι κατασκευασμένο από επίχρυσο ασήμι και φέρει στην μπροστινή όψη τις ανάγλυφες προτομές του Δία, στεφανωμένου με φύλλα βελανιδιάς, και της Διώνης, με στεφάνη και χιτώνα. Στην πίσω όψη είναι χαραγμένη η Μέλισσα, η «Αγνή Μητέρα Μέλισσα», τροφός του Δία, σύμβολο της επιμέλειας, της αγνότητας και της σοφίας. Ένα κόσμημα, που φέρει το μύθο από το παρελθόν στο σήμερα, ένα φυλαχτό για να μας συνοδεύει καθημερινά ενδυναμώνοντάς μας.

BUY HERE


Polina Ellis

s-7smga-ch-web-1-555x694.jpg

Το γούρι της Polina Ellis για το 2023 εκφράζει τη δύναμη της σύνδεσης. Εμπνευσμένη από τη διαδικασία συνάρμοσης των αρχαίων κιόνων και πιστή στη φιλοσοφία της ότι η δωρικότητα του απέριττου κρύβει τη μέγιστη δύναμη, η καταξιωμένη δημιουργός ενώνει - με απόλυτα αφαιρετικό και συμβολικό τρόπο - λεπτές λωρίδες από ασήμι ή χρυσό με μία βίδα, δίνοντας έμφαση στο ενωτικό στοιχείο. Μέσα από την τελευταία συλλογή της «Syndesis», γεννήθηκε και το γούρι με κεντρικό μήνυμα για τη νέα χρονιά «η ισχύς εν τη ενώσει». Κυρίαρχο χρώμα σε αυτόν τον αρχετυπικό συμβολισμό της σύνδεσης είναι το πράσινο, το χρώμα της φύσης. Επιλέγει σμαράγδια και πράσινο αχάτη για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, τον υπέροχο συμβολισμό αρμονίας, ελπίδας και ανάπτυξης. Δημιουργεί για άντρες και γυναίκες ασημένια και χρυσά κρεμαστά και βραχιόλια με σμαράγδι ή πράσινο αχάτη, ένα πρωτότυπο ζευγάρι μανικετόκουμπα ασημένια σκέτα ή με σμαράγδι, μια μαρμάρινη θήκη με λεπτομέρειες από μπρούντζο ή ασήμι για επαγγελματικές κάρτες καθώς και ένα μονολόι.

BUY HERE


Oro Vildiridis

amm0692-C8STJ.jpg

Από τη δημιουργία του σύμπαντος ο Ήλιος και η Σελήνη αγαπήθηκαν, αλλά ήταν καταδικασμένοι να ζουν χωριστά. Ο Ήλιος έδινε λάμψη στη γη την ημέρα κ η Σελήνη φώτιζε τα βραδιά. Έτσι δημιουργήθηκε η έκλειψη, η μοναδική στιγμή υπέρτατης αγάπης, η ένωση του Ηλίου με τη Σελήνη.

Η Έκλειψη, το κόσμημα του 2023, σχεδιασμένο από τη Μπέκη Βιλδιριδη είναι σύμβολο της μοναδικής ένωσης, της αγάπης και της νέας αρχής. Η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο με ευχές για υγεία, αγάπη, τύχη, ευτυχία και λάμψη.  Το κόσμημα είναι κατασκευασμένο χειροποίητα στο εργαστήριό μας από ασήμι 925, με επιχρύσωμα 18 καρατίων, ένα λαμπερό γνήσιο διαμάντι-μπριγιάν και φίλντισι ή όνυχα.

BUY HERE