fbpixel

Search icon
Search
Tα λάθη που ένας interior designer ξεχωρίζει αμέσως σε ένα σαλόνι
INTERIORS

Tα λάθη που ένας interior designer ξεχωρίζει αμέσως σε ένα σαλόνι

Aνακαλύψτε ποια είναι αυτά και αποφύγετέ τα!


Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού σας. Δεν είναι μόνο το δωμάτιο εκείνο όπου χαλαρώνετε και ξεκουράζεστε στο τέλος της ημέρας, αλλά είναι επίσης ο χώρος όπου φιλοξενείτε και διασκεδάζετε με τους καλεσμένους σας - γι' αυτό είναι σημαντικό να το κάνετε όσο πιο λειτουργικό και αισθητικά ελκυστικό γίνεται. Ανεξάρτητα από το πόσο κομψά μπορεί να είναι τα έπιπλά σας, υπάρχουν συγκεκριμένα διακοσμητικά λάθη που, σύμφωνα με τους experts, ξεχωρίζουν αμέσως. Από τον κακό φωτισμό μέχρι το λάθος μέγεθος χαλιού και πολλά άλλα, παρακάτω θα ανακαλύψετε τα 5 λάθη διακόσμησης, που παρατηρούν αμέσως οι designers σε ένα σπίτι

1. Κακός φωτισμός 

5.jpg
WE THREE DESIGN

Τίποτα δεν χαλάει την ατμόσφαιρα ενός χώρου περισσότερο από τον κακό φωτισμό, γι' αυτό και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Kirsten Grove της We Three Design υποστηρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας να είστε στρατηγικοί ως προς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα διάφορα φωτιστικά σε όλο το σαλόνι σας. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «Έχω βρεθεί σε όμορφα σπίτια με πολύ έντονο ή ελλειπή φωτισμό και αυτό καταστρέφει εντελώς τη διάθεση και την εμφάνιση του χώρου. Είναι σημαντικό να απλώνετε το φως στο δωμάτιό σας: οι επιτραπέζιες λάμπες και οι επιδαπέδιες λάμπες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να προσθέσετε απαλό lighting σε όλο το δωμάτιο.»

2. Το λάθος χαλί 

4.jpg
DESIGN: MAREA CLARK INTERIORS | PHOTO: BRAD KNIPSTEIN

Εάν δεν επιλέγετε το σωστό μέγεθος χαλιού για το σαλόνι σας, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Marea Clark της Marea Clark Interiors λέει ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον χώρο. «Έχοντας το χαλί του σωστού μεγέθους, ένα δωμάτιο φαίνεται αμέσως πιο άνετο και ευρύχωρο», εξηγεί. «Προτείνω να επιλέξετε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι, ώστε ο καναπές σας να βρίσκεται τουλάχιστον εν μέρει επάνω του και να εκτείνεται κάτω από το coffee table και τα άλλα καθίσματα του δωματίου.»

3. Διαθέτετε πολλά μαξιλάρια διακόσμησης 

3.jpg
DESIGN: TIFFANY RENÉ INTERIOR DESIGN | PHOTO: JEFF GARLAND PHOTOGRAPHY

Αν ο καναπές του σαλονιού σας είναι γεμάτος μαξιλάρια, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Jenelle Lovings λέει ότι ίσως ήρθε η ώρα να τα μειώσετε λίγο. «Πολύ συχνά, διαπιστώνω ότι ο καναπές είναι γεμάτος με υπερμεγέθη ή πάρα πολλά μαξιλάρια», υποστηρίζει. «Όταν τοποθετείτε αξεσουάρ σε έναν καναπέ, συνιστώ να μείνετε σε τρία μόνο μαξιλάρια τριών διαφορετικών στιλ αφού έτσι συμβάλλετε στη δημιουργία οπτικού ενδιαφέροντος χωρίς να υπερτονίζετε τα άλλα στοιχεία διακόσμησης στο δωμάτιο.»

4. Δεν αφήνετε «αέρα» ανάμεσα από τα έπιπλα

2.jpg
DESIGN: MICHELLE LISAC INTERIOR DESIGN | PHOTO: JENNIE CORTI

Αν δεν έχετε τοποθετήσει τα έπιπλα του σαλονιού σας με χωροταξικό τρόπο, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Dominique Fluker της DBF Interiors συνιστά να μετακινήσετε κάποια από αυτά. «Οι κακές χωροταξικές ρυθμίσεις σε συνδυασμό με μεγάλα και ογκώδη έπιπλα μπορεί να κάνουν το σαλόνι σας να μοιάζει περισσότερο μάξιμαλ και μπουκωμένο από ότι θα θέλατε», εξηγεί η ίδια. «Επικεντρωθείτε σε basic, αλλά μοναδικά έπιπλα που μιλούν για το προσωπικό σας στιλ, διατηρώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα feng shui που θα αφήσει και τον χώρο κι εσάς να αναπνεύσετε!»

5. Κανένα πράσινο στοιχείο 

1.jpg
DESIGN: HALEY WEIDENBAUM | PHOTO: JESSICA ALEXANDER

Αν ρωτήσετε τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Christina Nielsen, λίγο πράσινο μπορεί να κάνει πολλά σε ένα σαλόνι. «Τα φυτά προσθέτουν ζεστασιά και μια οργανική αίσθηση στη διακόσμησή σας», παρατηρεί. «Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν τις κενές περιοχές ενός σαλονιού - μου αρέσει να τοποθετώ μια υπερμεγέθη φτέρη ή μυρτιά σε μια γωνιά του καθιστικού μου, αφού το ολοκληρώνει το design ιδανικά.» 

Πηγή: My Domaine