fbpixel

Search icon
Search
Timeless design: Tα iconic pieces της διακόσμησης που συνεχίζουν να μάς εμπνέουν
INTERIORS

Timeless design: Tα iconic pieces της διακόσμησης που συνεχίζουν να μάς εμπνέουν

Η αισθητική τους ταυτότητα σαγηνεύει τα βλέμματα σε κάθε δεκαετία


Κάθε δεκαετία διακρίνεται για την προσωπική της υπογραφή, η οποία κουβαλά ακούσματα, χρώματα και συναισθήματα. Οι κοινωνικές και ιστορικές εξελίξεις πάντα προσέφεραν αστείρευτη έμπνευση στους αρχιτεκτονικούς και διακοσμητικούς κύκλους, με τελικό προορισμό τη δημιουργίας μιας ξεχωριστής κουλτούρας. Είναι γεγονός ότι όπως στις αρχές της μόδας, έτσι και στο design, τα trends, τα οποία κατάφεραν να αφήσουν εποχή, ανακυκλώνονται με ενδιαφέρουσες παραλλαγές και πολύ σεβασμό στις αρχικές επιδιώξεις των σχεδιαστών τους. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η Art Deco φιλοσοφία, η οποία φλέρταρε έντονα με τη δεκαετία του '20 και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, χάρη στα exclusive patterns και το πολυτελές της ύφος. Σημείο αναφοράς αποτελεί και η '70s funky ατμόσφαιρα, η οποία ενίσχυσε τη φαντασία και αγάπησε μια επιμελώς ατημέλητη προσέγγιση, γεμάτη με ρομαντισμό και ανεμελιά. Πέρα, όμως, από τις μαγικές αυτές διαδρομές, υπάρχουν τα pieces εκείνα, τα οποία ανήκουν στις διακοσμητικές τους γραμμές και μέχρι σήμερα κλέβουν τις εντυπώσεις κάθε κατοικίας. 

Let's take a look together!

"Togo" sofa

23882e55f8eb4a5ad97d1e34049c338c.jpg

Ένας καναπές, ο οποίος έχει χαράξει τους δικούς κανόνες άνεσης. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο δεν σταματά να έχει θερμούς λάτρεις. Μας ταξιδεύει πίσω στο 1973, χρονιά - ορόσημο για τη σύλληψη της ιδέας του σχεδιασμού του. Αποπνέει την cozy διάθεση και πρακτικότητα, καθώς μπορεί να χωρέσει ακόμη και στα πιο μικρά living rooms. 

'The Tired Man' chair

5d6e66d4af799b0fffbaff9bde4a9b04.jpg

Γεωμετρία, λειτουργικότητα και εκλεπτυσμένη ύφανση επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά το σκανδιναβικό ύφος διαμόρφωσης. Μεταφερόμαστε στη δεκαετία του 1930 και στο όραμα του δημιουργού της συγκεκριμένης πολυθρόνας, με στόχο την κατάκτηση της αίσθησης της οικιακής θαλπωρής υπό το φως των κεριών. Τα ογκώδη μπράτσα της, καθώς και οι κομψές και διακριτικές καμπύλες της μας προσκαλούν να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα το sophisticated στιλ της. 

'Taccia' table lamp

1eea4f945bc83f26e7b746646dd937be.jpg

Προχωράμε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και σε ένα καινοτόμο επιτραπέζιο φωτιστικό, το οποίο ξεχωρίζει για την ιδιότητά του να παρέχει ανακλώμενο φως. Η σύνθεσή του απεδείχθη μοντέρνα για την εποχή του, γι' αυτό και ακόμη και σήμερα αγγίζει την κορυφή των must - haves του interior decoration. 

'Roly Poly' collection

40bbd6c9c84c875958ca98b7b3fadcfe.jpg
Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελείται από μια πολυθρόνα και έναν καναπέ, ενσωματώνοντας τις έννοιες του επίπλου και της γλυπτικής. Δημιουργούν μια ελκυστική εμπειρία καθίσματος και ξεκούρασης, χάρη στις έντονες και γοητευτικές καμπύλες τους. Ακόμη ένα διαχρονικό πλεονέκτημά τους είναι η ποικιλία, την οποία διαθέτουν στις χρωματικές τους παλέτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευελιξία τους, καθώς και την αρμονική τους συμβίωση με το concept κάθε κατοικίας. Αξίζει να πρωταγωνιστήσει!

What's your favorite?