fbpixel

Search icon
Search
6 απλοί τρόποι για να φέρετε χαρά στο σπίτι σας
INTERIORS

6 απλοί τρόποι για να φέρετε χαρά στο σπίτι σας

Έτσι θα πετύχετε μια ατμόσφαιρα γεμάτη θετική ενέργεια


Τι μετατρέπει ένα σπίτι σε "happy place"; Η απάντηση είναι διαφορετική για τον καθένα, αλλά η γενική ιδέα είναι η ίδια: η δημιουργία ενός χώρου, μέσα στον οποίο νιώθετε χαλαρά και άνετα, ώστε να απολαύσετε στο έπακρον τη ζωή. Καλό θα ήταν λοιπόν, να έχετε στο νου σας ότι ο τρόπος που σχεδιάζετε τον χώρο σας και η διακόσμηση με την οποία περιβάλλετε τον εαυτό σας μπορεί επίσης να συμβάλει στην ευτυχία που νιώθετε στο σπίτι σας. 

Oι παρακάτω μικρές αναβαθμίσεις μπορούν να μετατρέψουν τον χώρο σας σε πηγή ευχαρίστησης και άνεσης. Γ' αυτό άλλωστε δεν είναι το σπίτι;

1) Προσθέστε φρέσκα λουλούδια 

Είτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα είτε της άνοιξης, η τοποθέτηση φρέσκων λουλουδιών στο σπίτι σας είναι ένας ωραίος, απλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και ένα φυσικό touch σε κάθε χώρο. Είτε πάρετε ένα μπουκέτο απλές τουλίπες την άνοιξη είτε παραγγείλετε μια πολύχρωμη σύνθεση, τα φρέσκα λουλούδια μπορούν να «ζωντανέψουν» ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι, μια τραπεζαρία ή ακόμη και ένα μπάνιο σε χρόνο μηδέν.

jessica-delp-jhyby9nv0ru-unsplash.jpg

2) Be Playful

Το σπίτι σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει εσάς ως άτομο, και αν αγαπάτε τα παιχνιδιάρικα αξεσουάρ ή χρώματα, μη φοβάστε να αφήσετε αυτή σας την προτίμηση να φανεί. Μια προσθήκη ενός έντονου χρώματος σε έναν τοίχο ή ένας μοναδικός συνδυασμός έργων τέχνης είναι δύο εύκολοι τρόποι για να νιώσετε χαρά! Και μη φοβάστε να αναδιατάξετε τα πράγματα που και που. Η διακόσμησή σας δεν χρειάζεται να είναι στατική! Κάθε φορά που χρειάζεστε μια γρήγορη ανανέωση, δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς της υπάρχουσας. Πειραματιστείτε με τη μετακίνηση πραγμάτων μέχρι να νιώσετε καλά με τη νέα εικόνα τους.

3) Δημιουργήστε έναν χώρο για χόμπι

Η κατοικία σας πρέπει επίσης να είναι ένας χώρος όπου μπορείτε να ασχολείστε με τα αγαπημένα σας χόμπι, όποια κι αν είναι αυτά. Αν είστε φανατικός αναγνώστης, φροντίστε να έχετε ένα ειδικό reading corner (ή ακόμη και μια mini βιβλιοθήκη, ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού σας). Αγαπάτε τη μουσική; Μετατρέψτε ένα τμήμα του σαλονιού σας σε χώρο, όπου μπορείτε να ακούτε δίσκους ή να παίζετε κάποιο όργανο.

spacejoy-3z-61bnbfhm-unsplash.jpg

4) Φέρτε το έξω, μέσα!

Η φύση μπορεί να μας ηρεμήσει και να μας καταπραΰνει, και με το να τη φέρνετε στο εσωτερικό -όπως μπορείτε- είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγη χαρά στον χώρο σας. Επωφεληθείτε από ένα μεγάλο παράθυρο και οργανώστε τα καθίσματα έτσι ώστε να απολαμβάνετε τη θέα.

5) Ενσωματώστε σημαντικές πινελιές

Προσωπικά αναμνηστικά και πράγματα που έχετε συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της ζωής σας μπορούν να ενσωματωθούν στο χώρο σας με ουσιαστικό τρόπο. Τοποθετήστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες σε έναν τοίχο όπου μπορείτε να τις βλέπετε καθημερινά. Ή βρείτε επιτέλους ένα σημείο για εκείνο το πολύχρωμο χαλί που αποκτήσατε στις τελευταίες σας διακοπές.

nathan-van-egmond-0iwypllbhia-unsplash.jpg

6) Keep Things Cozy

Τα σπίτια μας λειτουργούν συχνά για εμάς ως μια ανάπαυλα από τον υπόλοιπο κόσμο, οπότε είναι σημαντικό να τα κάνουμε όσο το δυνατόν πιο άνετα και «ζεστά». Αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε άνετα σεντόνια, μαξιλάρια και ένα καλό στρώμα, που θα σας εγγυηθούν έναν καλό ύπνο. Η δημιουργία ενός χαλαρωτικού υπνοδωματίου ή άλλου χώρου με καταπραϋντικά χρώματα που μπορεί να είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να ξεφύγετε από όλα και να νιώσετε πραγματικά γαλήνη μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Πηγή: My Domaine