fbpixel

Search icon
Search
Τα κορυφαία Chinese εστιατόρια αυτήν τη στιγμή στο Λονδίνο για τα οποία οι πάντες μιλούν
TASTE

Τα κορυφαία Chinese εστιατόρια αυτήν τη στιγμή στο Λονδίνο για τα οποία οι πάντες μιλούν

Εκεί όπου η αυθεντική κινέζικη κουζίνα αποκτά αέρα fine dining


Ένα κινεζικό γεύμα στο Λονδίνο σήμαινε κάποτε καντονέζικο γεύμα στην Chinatown. Τώρα, όμως, η κουζίνα της δεύτερης πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου δεν αντανακλάται μόνο στην περιφερειακή ποικιλία που προσφέρεται στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά σερβίρεται σε μοντέρνα περιβάλλονται που μοιάζει κατευθείαν βγαλμένα από μια σύγχρονη μητρόπολη όπως η Σαγκάη ή η Τσονγκίνγκ. 

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα εστιατόρια του Λονδίνου που απογειώνουν αυτήν την κουζίνα και θεωρούνται must-visit!

1. A. Wong

kp3idxnlqhkxvekllzqhu4-768-80jpg.webp
Φωτογραφία: Murray Wilson

Ως το μοναδικό κινέζικο εστιατόριο εκτός Ασίας που κατέχει δύο αστέρια Michelin, το A. Wong στο Pimlico εφαρμόζει ακολουθεί με τον δικό του τρόπο τα βήματα του fine dining. Για την ultimate εμπειρία εκεί, καθίστε στο μπαρ που αντικρίζει την κουζίνα του σεφ για να βιώσετε πλήρως τη δεξιοτεχνία που κρύβεται πίσω από κάθε μικροσκοπικό πιάτο που αναδιαμορφώνει τις μαγειρικές παραδόσεις των 22 επαρχιών της Κίνας.

Info: A. Wong, 70 Wilton Road, London SW1V 1DE.


2. Gouqi

qyjf6oht4u3yainae3aes4-768-80jpg.webp

Ο Tong Chee Hwee είναι ο σεφ που χάρισε στο Hakkasan το αστέρι Michelin τη δεκαετία του '80. Τώρα συνεργάζεται με τον πρώην διευθυντή του Hakkasan, Alan Tang, σε αυτό το κομψό μέρος ακριβώς έξω από την πλατεία Trafalgar. Τα πολυτελή υλικά και οι περίτεχνες πινελιές πρωταγωνιστούν στον χώρο, ενώ οι παρέες των τεσσάρων ατόμων θα πρέπει να κλείσουν ένα από τα ημι-ιδιωτικά τραπέζια στον προθάλαμο στο πίσω μέρος του εστιατορίου.

Info: Gouqi, 25-34 Cockspur Street, London SW1Y 5BN.


3. Hunan

hunan-scaled.jpg

Το θρυλικό Hunan, ένα μυστικό μεταξύ όσων γνωρίζουν από την κινέζικη κουζίνα του Λονδίνου, διώχνει το άγχος της επιλογής των επισκεπτών, καταργώντας εντελώς το μενού. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να πει στο προσωπικό ποιες είναι οι αγαπημένες του γεύσεις και πόσο πικάντικες θέλει να είναι, και 18 μικροσκοπικά πιάτα (κυρίως ένα μείγμα καντονέζικης και ταϊβανέζικης κουζίνας) θα φτάσουν από τον σεφ YS Peng. Εάν βρεθείτε εκεί, απλώς αφεθείτε στα χέρια του!

Info: Hunan, 51 Pimlico Road, London SW1W 8NE.


4. Hutong

beijing-private-dining-room-700x471.webp

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ένα εστιατόριο στον 33ο όροφο του Shard θα ήταν πόλος έλξης για το τουριστικό κοινό, αλλά η ιδιοκτησία του ομίλου Aqua με έδρα το Χονγκ Κονγκ επιβεβαιώνει ότι το Hutong είναι ένα αυθεντικό περιβάλλον που αποτελεί σημείο συνάντηση μόνο για τους πραγματικούς λάτρεις του είδους. Η μαγειρική είναι λιγότερο πικάντικη από ό,τι υποδηλώνει το όνομά του, ενώ υπάρχουν και μερικά καταπληκτικά κινέζικα κρασιά, τα οποία αξίζει κανείς να γευτεί έστω για μια φορά στη ζωή του.

Info: Hutong, Level 33, The Shard, 31 St Thomas Street, London SE1 9RY.


5. MiMi Mei Fair

mimi-mei-fair-chinese-restaurant-london.png

Σίγουρα ένα από τα πιο κομψά εστιατόρια αυτής της λίστας! Ένα εστιατόριο-κόσμημα, κρυμμένο πίσω από το σταθμό Green Park στο Mayfair. Με επικεφαλής τον σεφ Peter Ho, απόφοιτο των βραβευμένων με αστέρι Michelin Lei Garden Singapore, My Humble House Beijing και Hakkasan London, η ιδέα του εστιατορίου είναι ότι πρόκειται για το λαμπερό αρχοντικό μιας οικοδέσποινας της υψηλής κοινωνίας, που ονομάστηκε «αυτοκράτειρα MiMi», της οποίας η μαγειρική είναι προφανώς απαράμιλλη. Αντλώντας έμπνευση από όλη την Κίνα και μάλιστα σε όλες τις δεκαετίες, το μενού περιλαμβάνει τα πάντα - από dim sum μέχρι τραγανό Mandarin beef.

Info: MiMi Mei Fair, 55 Curzon Street, London W1J 8PG.

Κεντρική φωτογραφία: MiMi Mei Fair | Με πληροφορίες από Wallpaper