fbpixel

Search icon
Search
Τα fashion trends που έχουν αναδειχθεί από τις εμφανίσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς
FASHION NEWS

Τα fashion trends που έχουν αναδειχθεί από τις εμφανίσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς

...και οι συνεργασίες με τους μεγάλους οίκους μόδας που μας έχουν συναρπάσει


Βρισκόμαστε στην 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και ήδη, υπάρχει άφθονο περιεχόμενο, μετάλλια για τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και πολλές ακόμη χώρες, αλλά και υπέροχες στιγμές μόδας από τους αθλητές. Ενώ η τελετή έναρξης ήταν μια στιγμή για κάθε χώρα να επιδείξει το fashion sense της, τώρα η μόδα βρίσκεται στις αρένες με τους αθλητές. Οι πολύχρωμες στολές, τα εκτυφλωτικά στοιχεία αλλά και το fan makeup σίγουρα τραβούν την προσοχή - όμως με ένα second look μπορούμε να αντιληφθούμε πως αυτές οι εμφανίσεις πρόκειται να επηρεάσουν τα athletic & athleisure trends.

High-Fashion Olympics

Με τα high-end brands να έχουν εισβάλλει δυναμικά στη ροή των Ολυμπιακών αγώνων - δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε για τους λόγους πίσω από αυτό. Η LVMH - η οποία δαπάνησε 150 εκατομμύρια ευρώ για να σφραγίσει την κορυφαία συνεργασία της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με πηγές - σημείωσε υψηλή βαθμολογία στην τελετή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη πυρός της. Η Lady Gaga, η Celine Dion, η Aya Nakamura και η Juliette Armanet εμφανίστηκαν με Dior- ο Guillaume Diop της Όπερας του Παρισιού χόρεψε με Louis Vuitton στην ταράτσα του Hôtel de Ville- και μια σκηνή παρουσίασε την κατασκευή του κορμού των μεταλλίων στα ατελιέ της Louis Vuitton και το ταξίδι του από το Pont Neuf στο Trocadéro. Με περισσότερους από 320.000 θεατές στις όχθες του Σηκουάνα, συν τα 2 έως 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν την παγκόσμια μετάδοση, πρόκειται για μέγιστη προβολή για τους δύο μεγαλύτερους οίκους της LVMH.

Άλλα εμπορικά σήματα του επιχειρηματικού κολοσσού της μόδας θα εμφανιστούν επίσης σε όλους τους αγώνες, οι οποίοι διαρκούν έως τις 11 Αυγούστου (οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν διάρκεια από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου): Η Chaumet δημιούργησε τα μετάλλια, η Berluti περίπου 1.400 ρούχα για τη γαλλική αποστολή, ενώ οι μακιγιέρ της Sephora φροντίζουν για το makeup των Ολυμπιονικών όταν ανέβουν στο βάθρο στο πάρκο των πρωταθλητών. Ο οίκος γυαλιών Vuarnet κυκλοφόρησε κάποια επίσημα designs με την άδεια του Paris 2024 και η Moët & Chandon ρέει άφθονη στο La Maison LVMH, έναν χώρο που διαθέτει υπαίθριο κήπο, εστιατόριο και πλήρες πρόγραμμα VIP εκδηλώσεων.

Στην επίδειξη συμμετείχαν επίσης 15 ανερχόμενοι σχεδιαστές μόδας, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Daphné Bürki, στιλίστρια και διευθύντρια κοστουμιών των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Μερικοί από τους σχεδιαστές που έλαβαν μέρος ήταν οι Jeanne Friot, Victor Weinsanto, Charles de Vilmorin, Kevin Germanier και Alphonse Maitrepierre.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στις τάσεις της μόδας που έχουν δημιουργηθεί ήδη στις αρένες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού!

Trendspotting


f97c45354035611964718b4b9f3406dbb8-gettyimages-2164202701rdeep-verticalw450.webp
Η Coco Gauff των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο μονό γυναικών της τρίτης ημέρας

Δεν είμαστε άγνωστοι του tenniscore ως τάση καθώς έχει καταλάβει το streetstyle, straight from the tennis court. Η συγκεκριμένη εμφάνιση της Coco Gauff μας εμπνέει να απομακρυνθούμε από την κλασική λευκή φούστα του τένις και να επιλέξουμε ένα πιο τολμηρό χρώμα σε σετ, σε αντίθεση με τα sneakers σας.

8e2f97c5790c6604ef5b2f660a6490b5b0-gettyimages-2163968135rdeep-verticalw450.webp
Η Heather Bansley της ομάδας του Καναδά κατά τη διάρκεια του αγώνα της Προκριματικής Φάσης Γυναικών, ομάδα Β, την πρώτη ημέρα.

Όσον αφορά το beach volley, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να μιλάμε για το πόσο αγαπάμε το σετ της ομάδας του Καναδά- με το high-waisted κολλάν σε ένα χρώμα ουδέτερο - αλλά σίγουρα όχι αδιάφορο σε συνδυασμό με ένα μονόωμο sports bra. Πρόκειται για ένα σύνολο που μπορούμε εύκολα να αντιγράψουμε στις ερχόμενες προπονήσεις μας με τη νέα σεζόν.

a18f34930170635722575790250ecce35e-gettyimages-2163572375rhorizontalw807.webp
Η Rayssa Leal της ομάδας της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του τελικού δρόμου γυναικών της δεύτερης ημέρας

Και φυσικά οι skateboarders φέρνουν μερικές από τις πιο cool εμφανίσεις στους αγώνες, ειδικά η ομάδα της Βραζιλίας. Η Rayssa Leal κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στο skateboard γυναικών στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και χάλκινο μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Έκανε μια εμφάνιση που ξεχώρισε και σίγουρα θα επηρεάσει το athleisure street style με χακί cargo trousers και λευκό tank top.

21ad818e647d9ab6b00ad07489cab9cea3-gettyimages-2164103655rdeep-verticalw450.webp
Η Rebeca Andrade της ομάδας της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των προκριματικών της Καλλιτεχνικής Γυμναστικής Γυναικών τη δεύτερη ημέρα.

Οι ομάδες των gymnastics παρουσιάζουν σχεδόν πάντα τα πιο ωραία looks - αν και η στολή τους εμπεριέχει απλώς ένα κορμάκι. Φέτος, στην κυριολεξία έλαμψαν με υπέροχες χρυσές και ασημένιες λεπτομέρειες. Φέτος θα το δούμε σίγουρα σε συνδυασμό με oversized denim παντελόνια για εμφανίσεις που είναι εξίσου casual αλλά και προσεγμένα. 

team-netherands-the-new-originals.webp

Φυσικά, από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η retro inspired στολή της τελετής έναρξης της Ολλανδίας. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα καθιερωθεί είτε σε neutral είτε σε πιο bold χρώματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας αρέσει πολύ σε συνδυασμό με dad sneakers, όμως τολμήστε να το ταιριάξετε μέχρι και με τα ballet flats σας.

3797bcc8c1cde51bf4a50529a2cf6c4602-gettyimages-2163714594rhorizontalw807.webp
Η Γαλλίδα Sara Balzer στην ατομική ξιφασκία γυναικών

Το beauty trend που αξίζει μια θέση στη λίστα το παρουσίασαν οι περισσότερες αθλήτριες - και δεν είναι άλλο από τα colourful manicures. Με θεματολογία τις χώρες τους με τα χαρακτηριστικά χρώματα και τις σημαίες, ξεχωρίσαμε της Γαλλίδας Sara Balzer. Πρόκειται για το ιδανικό playful touch κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Feature image source: @usagym