fbpixel

Search icon
Search
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιο κομψές στολές με την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας
FASHION NEWS

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιο κομψές στολές με την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας

Στην αυριανή τελετή έναρξης


Το Παρίσι ήταν πάντα η πρωτεύουσα της μόδας στον κόσμο. Φέτος, ωστόσο, η Πόλη του Φωτός γοητεύει τους κριτικούς μόδας για έναν διαφορετικό λόγο - τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου 2024 έως τις 11 Αυγούστου 2024. Αυτή την Παρασκευή, η τελετή έναρξης θα γίνει και πάλι μια παγκόσμια πασαρέλα πολιτισμών. Από τις περίπλοκες λεπτομέρειες που αποτίουν φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά και τη χειροτεχνία μέχρι τα καινοτόμα υλικά που υπόσχονται άνεση και βιωσιμότητα, η Ολυμπιακή στολή κάθε χώρας είναι μια ευκαιρία να μπει στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.

Ακολουθούν οι χώρες με τις ολυμπιακές στολές της τελετής έναρξης που κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο να ισορροπήσουν το στιλ, τα παραδοσιακά εθνικά σύμβολα και χρώματα, τις τάσεις της αθλητικής ένδυσης και το high fashion.

Γαλλία 

960x0-6.webp

Η διοργανώτρια χώρα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι θα κάνει μια μεγάλη είσοδο, φορώντας σμόκιν κατά παραγγελία σχεδιασμένα από την πολυτελή μάρκα Berluti. «Η Berluti συγκέντρωσε το savoir-faire και την εμπειρία των τεχνιτών της για να διασφαλίσει ότι οι Γάλλοι αθλητές θα δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Κινεζική Ταϊπέι

960x0.webp

Μετά την επιτυχία των σχεδίων του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, ο Justin Chou, ιδρυτής της πρωτοποριακής μάρκας streetwear JUST IN XX, επιστρέφει το 2024. Τα κομμένα και ραμμένα κοστούμια που θα φορέσουν οι αθλητές κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνδυάζουν τη βιωσιμότητα με τη χειροτεχνία των τοπικών τεχνιτών.

Μογγολία

960x0-1.webp

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξαν τη Μογγολία ως την καλύτερα ντυμένη Ολυμπιακή ομάδα φέτος. Το label Michel & Amazonka, με επικεφαλής τους σχεδιαστές Michel Choigaalaa και Amazonka Choigaalaa παρουσίασαν τις εμφανίσεις της τελετής έναρξης στο Instagram νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι στολές αποτίουν φόρο τιμής στη μογγολική κουλτούρα, με σιλουέτες εμπνευσμένες από το παραδοσιακό μογγολικό ντελ, έναν χιτώνα που φτάνει μέχρι τη γάμπα.

Αιθιοπία

960x0-2.webp

Οι ζωντανές στολές της Αϊτής δημιουργήθηκαν από την Αϊτινή-Ιταλίδα σχεδιάστρια Stella Jean για να γιορτάσουν τον πολιτισμό και την τέχνη της Αϊτής, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ελπίδας και ανανέωσης σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την πολιτική αστάθεια της χώρας. Ο Jean ενσωμάτωσε το έργο του τοπικού καλλιτέχνη Philippe Dodard στη φούστα και το παντελόνι της στολής - μια τολμηρή, πολύχρωμη αποτύπωση από έναν πίνακα με τίτλο «Passage».

Καναδάς

960x0-3.webp

Ο γίγαντας του αθλητισμού Lululemon βρίσκεται πίσω από τις κομψές στολές του Καναδά, συνδυάζοντας το στιλ και τη λειτουργικότητα. Η μάρκα συνεργάστηκε με 14 αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων για να διασφαλίσει ότι τα κιτ ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αθλητών που θα αγωνιστούν. Τα κόκκινα και λευκά ζακάρ μπουφάν bomber φέρουν παραδοσιακά καναδικά μοτίβα, που θυμίζουν τα μοντέρνα street-style κομμάτια που θα βλέπατε στην πασαρέλα.

USA

960x0-4.webp

Όταν σκεφτόμαστε τον αθλητισμό, τη μόδα και την Αμερική, μόνο ένα όνομα μας έρχεται στο μυαλό: Ralph Lauren. Φέτος σηματοδοτεί την ένατη συνεχόμενη φορά που η μάρκα είναι ο επίσημος εξοπλισμός της ομάδας ΗΠΑ. Οι preppy εμφανίσεις είναι κατεξοχήν αμερικανικές και κλασικές Ralph Lauren: ναυτικά σακάκια με κόκκινο και λευκό τελείωμα, ριγέ πουκάμισα Oxford και τζιν από ανοιχτόχρωμο τζιν. Και φυσικά, κάθε σακάκι διαθέτει το εμβληματικό ολυμπιακό λογότυπο.

Sierra Leone

960x0-5.webp

Η Adidas σε συνεργασία με την εταιρεία μόδας Labrum, που εδρεύει στο Λονδίνο, παρήγαγε το επίσημο κιτ της Ολυμπιακής ομάδας της Σιέρα Λεόνε. Η συλλογή διαθέτει στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, όπως αντιανεμικά που κοσμούνται με ένα χαρακτηριστικό λευκό και μπλε σχέδιο. 

Μεγάλη Βρετανία

960x0-7.webp

Η βρετανική μάρκα Ben Sherman επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά για να ντύσει την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Η στολή της τελετής έναρξης αποτελείται από ένα λευκό μπουφάν bomber με ναυτικά μανίκια και ένα floral σχέδιο κεντημένο στην πλάτη. Αποτελούμενο από το τριαντάφυλλο, το γαϊδουράγκαθο, τον νάρκισσο και το τριφύλλι, το σχέδιο αντιπροσωπεύει τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, συμβολίζοντας την ενότητα και την εθνική υπερηφάνεια.