fbpixel

Search icon
Search
Τα fashion podcasts που αξίζουν μια θέση στην καλοκαιρινή σας playlist
FASHION NEWS

Τα fashion podcasts που αξίζουν μια θέση στην καλοκαιρινή σας playlist

Τα top recommendations μας...


Αν και ο αέρας του μυστηρίου και η γοητεία της βιομηχανίας της μόδας υπάρχουν πολλά χρόνια τώρα - υπάρχουν στιγμές που όλοι θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια. Μέχρι πρότινος, τα γυαλιστερά ντοκιμαντέρ μόδας ήταν το κατάλληλο μέσο για μια εσωτερική ματιά στη βιομηχανία, αλλά τώρα έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη σειρά από podcasts μόδας, προσφέροντας λόγια σοφίας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές, στοχαστές και επιχειρηματίες.

Είτε ενδιαφέρεστε για την ιστορία των ρούχων, είτε για τη νέα βιώσιμη τεχνολογία είτε θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διαδικασίες του αγαπημένου σας δημιουργού, αυτά είναι τα καλύτερα podcast μόδας που θα σας συντροφεύσουν στις καλοκαιρινές σας διακοπές

1. Chanel Connects

sdtzzuvgirlkcqbkr7vbt6-768-80jpg.webp

Γεφυρώνοντας τη μόδα, τις τέχνες και τον πολιτισμό, το Chanel Connects είναι ένα podcast-κλειδί από τον παριζιάνικο οίκο μόδας. Τώρα στην τέταρτη σεζόν του - η οποία ηχογραφήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μπιενάλε της Βενετίας νωρίτερα φέτος - στις προηγούμενες σεζόν έχουν φιλοξενηθεί οι Tilda Swinton, Pharell Williams, Honey Dijon και Penélope Cruz. Αποτελούμενα από μια σειρά συνομιλιών, συχνά με θέματα από διάφορους κλάδους, τα διαφωτιστικά podcasts είναι αφιερωμένα στα βαθιά ερωτήματα και τις συζητήσεις που διαμορφώνουν τον πολιτισμό σήμερα και καθορίζουν το αύριο.

2. Dior Talks

woxxz4gn2ymocqz6woov6a-768-80jpg.webp

Ένας τεράστιος κατάλογος επεισοδίων περιμένει τους ακροατές του Dior Talks, ενός podcast που εκτείνεται σε διάφορους κλάδους από τον παρισινό οίκο μόδας και ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2020. Κάθε «σεζόν» χωρίζεται σε θεματικά μπλοκ, όπως το «Feminist Art» - το οποίο περιλαμβάνει συζητήσεις με την Penny Slinger, την Tracy Emin, την Judy Chicago και την αντιδραστική διευθύντρια γυναικείων ενδυμάτων του Dior Maria Grazia Chiuri - και το «Female Gaze», το οποίο εξερευνά τις γυναίκες σκηνοθέτιδες μέσα από τον φακό της φεμινίστριας θεωρητικού Laura Mulvey.

3. Dressed: The History of Fashion

rsw-553h-500cg-true.webp

Ένα από τα μακροβιότερα podcast της μόδας - αυτή τη στιγμή υπάρχουν 501 επεισόδια και συνεχίζουν να μετρούν - το Dressed: The History of Fashion, είναι μια εκτεταμένη εξερεύνηση της κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας πίσω από τα ρούχα που φοράμε (ή, όπως περιγράφουν οι παρουσιαστές April Calahan από το Fashion Institute of Technology της Νέας Υόρκης και Cassidy Zachary, ιστορικός μόδας και ενδυματολόγος, «το ποιος, τι, πότε και γιατί φοράμε»).

4. Louis Vuitton [Extended]

urrma2uow7qwrenez4yoyb-768-80jpg.webp

Μια νέα προσθήκη στη λίστα των podcasts από τους οίκους πολυτελείας της μόδας, το Louis Vuitton [Extended] προσφέρει μια εις βάθος ματιά στις διάφορες εσωτερικές λειτουργίες του οίκου. Με οικοδεσπότη τον Γάλλο δημοσιογράφο Loïc Prigent, το πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνει μια συνομιλία με τον διευθυντή δημιουργικού ανδρικών ενδυμάτων του Louis Vuitton Pharrell Williams, ενώ τα επόμενα επεισόδια καλύπτουν πολυάριθμους κλάδους και προσωπικότητες, από τους κατασκευαστές μπαούλων και τους επιμελητές μέχρι τον ξιφομάχο Enzo Lefort, πρεσβευτή του Louis Vuitton που θα αγωνιστεί ως φαβορί των γηπεδούχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

7. The Business of Fashion Podcast

bof-cover-photo.webp

Γνωστό ως μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές ειδήσεων για τη μόδα, το The Business of Fashion ασχολείται με τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα. Το podcast του φιλοξενείται από τον CEO Imran Ahmed και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, όπως η Stella McCartney, ο Paul Smith και ο Kim Jones, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior Men. Να περιμένετε deep συζητήσεις που καλύπτουν θέματα όπως η φυλετική ανισότητα, η ανάμειξη της πολιτικής με τη μόδα.