fbpixel

Search icon
Search
Summer holidays: Tα top 5 ελληνικά νησιά που μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη και χωρίς αυτοκίνητο
TRAVEL

Summer holidays: Tα top 5 ελληνικά νησιά που μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη και χωρίς αυτοκίνητο

Μικροί «θησαυροί» που περιμένουν να τους γνωρίσετε από κοντά


Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, με πανέμορφα μέρφη, ιδιαίτερα τοπία και μαγευτικά νησάκια, που κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης. Έτσι και φέτος, οι επιλογές είναι πολλές και το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε τον απόλυτο summer προορισμό, που ταιριάζει ακριβώς σε αυτά που ζητάτε. Ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν αμάξι, δε χρειάζεται να αγχώνεστε, καθώς υπάρχει λύση και για εσάς. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο όμορφα μικρά νησάκια της χώρας, που μπορείτε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε από κοντά την ομορφιά τους, χωρίς να έχετε δικό σας όχημα και σας τα παρουσιάζουμε.

Enjoy your vacation!

Κίμωλος

shutterstock-1120245437.jpg

Η Κίμωλος είναι ένα τα πιο μικρά νησιά των Κυκλάδων, γνωστό για την ήρεμη ατμόσφαιρά του, τις υπέροχες παραλίες και τα πανέμορφα ηφαιστειογενή τοπία. Πρόκειται για ένα μέρος που προσφέρεται για χαλάρωση και ξεκούραση και διαθέτει μία σειρά από παραλίες απίστευτης ομορφιάς με καταγάλανα νερά, ενώ το γεγονός ότι είναι ένα αρκετά μικρό νησί, το καθιστά ιδανικό για όσους δεν έχουν στην κατοχή τους κάποιο δικό τους μεταφορικό μέσο. Η Κίμωλος είναι γνωστή για τις χρυσαφένιες αμμουδιές με τα βότσαλα και τα λευκά βράχια και μία από τις πιο ξακουστές παραλίες της, είναι ο Καράς, ένα μικρός, αλλά πανέμορφος κολπίσκος με γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν πισίνα, που περιβάλλεται από λευκά βράχια, για αταλείωτες βουτιές. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η παραλία, Πράσσα με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο, ωστόσο ειδικά τον Αύγουστο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα με τα μικρά σοκάκια κι αξίζει να την εξερευνήσετε, συνδυάζοντας τη βόλτα σας με ένα dinner σε κάποιο από τα γραφικά μαγαζάκια που σερβίρουν λαχταριστούς μεζέδες. Αν θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας, με θέα το απέραντο γαλάζιο, ιδανική επιλογή αποτελεί το Μελτέμι, όπου σερβίρονται μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κιμωλιάτικης κουζίνας, όπως είναι τα λαδένια και τα ελιένια. Αν πάλι, σκοπεύευε να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το Κύμα, με τους φρέσκους μεζέδες που μυρίζουν θάλασσα!

Δονούσα 

shutterstock-1779720596.jpg

Καταγάλανα νερά και τοπία που κόβουν την ανάσα. Η Δονούσα είναι ένα ακόμη μικρό, αξιολάτρευτο νησί των Κυκλάδων που αξίζει πραγματικά να το γνωρίσει κανείς από κοντά και να εξερευνήσει όλες τις ομορφιές του κι αν αυτό που ψάχνετε φέτος το καλοκαίρι, είναι χαλαρές διακοπές και ατελείωτες στιγμές ξεκούρασης μακριά από την πολυκοσμία, αποτελεί must-visit προορισμό για εσάς. Βρίσκεται στα ανατολικά των Κυκλάδων και σήμα κατατεθέν της είναι οι ονειρεμένες παραλίες και το απολαυστικό φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια που διατηρούν οι ντόπιοι, ενώ το μικρό μέγεθός της, δίνει τη δυνατότητα σε όσους την επισκέπτονται να τη γυρίσουν με τα πόδια. Το χωριό Σταυρός είναι η Χώρα και ταυτόχρονα το λιμάνι του νησιού κι εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε τα πιο λαχταριστά πιάτα, μπροστά σε μία θέα που κόβει την ανάσα. Το Ηλιοβασίλεμα, βρίσκεται στην παραλία του Σταυρού κι έχει θέα στο λιμάνι και τη θάλασσα, ενώ στη Σημαδούρα, με την όμορφη βεράντα, σερβίρονται εκλεκτά πιάτα για κάθε ώρα της ημέρας. Ο Σταυρός είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα αρμυρίκια που δημιουργούν μία δροσερή σκιά, ενώ πολύ κοντά είναι και ο Κέδρος, με τα καταγάλανα νερά. 

Ύδρα 

shutterstock-671878630.jpg

Bρίσκεται στα νότια του Αργοσαρωνικού, απέναντι από το Μετόχι και την Ερμιόνη κι ανατολικά των Σπετσών. H Ύδρα είναι γνωστή για τα πλούσια αρχοντικά και τα σοκάκια της και προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, βουτιές στις πανέμορφες παραλίες με τα καταγάλανα νερά και το καλό φαγητό. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με βράχια και πέτρινες πλάκες κι είναι ένα νησί που φαντάζει ιδανικό για όσους αγαπούν τις καταδύσεις και την εξερεύνηση του βυθού. Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της είναι το Μπίστι, με τα ψιλά βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά, που περιβάλλεται από ψηλά βράχια και το Αυλάκι, που βρίσκεται μία ανάσα από το λιμάνι του νησιού. Το βράδυ φωταγωγείται και πραγματικά αξίζει να βρεθείτε σε αυτήν, για να απολαύσετε από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα. Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού κι επιλέξετε το συγκεκριμένο νησί, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στο bar-restaurant Sunset, που βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό location, στα Κανόνια και προσφέρει το πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στο πιάτο σας. Διαθέτει αξιόλογες επιλογές από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, ενώ όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με ελληνικά προϊόντα. Σε περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε τις γνήσιες γεύσεις της Ύδρας, η ταβέρνα Ψαροπούλα βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού και σας περιμένει, για να δοκιμάσετε τους πιο φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες, με θέα το απέραντο μπλε. 

Αντίπαρος

shutterstock-763417093-qCmbP.jpg

Η Αντίπαρος είναι ένα ακόμη μικρό σε μέγεθος, αλλά πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, ιδανικό για όσους θέλουν να γεμίσουν μπαταρίες σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Βρίσκεται πολύ κοντά στη δημοφιλή, Πάρο κι ο βασικός του οικισμός είναι στα βορειοδυτικά του νησιού, απέναντι από την Πούντα της Πάρου και έχει πολλές επιλογές για φαγητό κι ατελείωτες βόλτες. Η Αντίπαρος έχει πολλές παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά, αλλά και μαγευτικές σπηλιές που προσφέρονται για εξερεύνηση. Για να απολαύσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα πρέπει να επισκεφθείτε την παραλία, Σιφνέικο, ενώ αν αυτό που θέλετε είναι να χαλαρώσετε μακριά από την πολυκοσμία η Φανερωμένη, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, θα σας κλέψει την καρδιά με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Ολοκληρώστε την ημέρα σας, με ένα dinner στο Papagallos, το ταβερνάκι που αγάπησε ακόμη κι ο Tom Hanks και δοκιμάστε την ψητή φέτα με το μέλι και τους σπόρους παπαρούνας και το λαχταριστό κοτόπουλο, που συνοδεύεται από την signature, δροσερή σαλάτα του μαγαζιού. Σε περίπτωση που είστε σε mood ιταλικής κουζίνας, στο Lollo's, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της αγοράς, σερβίρονται πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο και πεντανόστιμες μακαρονάδες, για όλα τα γούστα. 

Σίκινος

shutterstock-1060562237.jpg

Ίσως είναι ένα από τα πιο αδικημένα μέρη της Ελλάδας. Η Σίκινος είναι ένα μικρό, ήρεμο νησί γεμάτο μονοπάτια που μοσχοβολούν θυμάρι, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων και ξεχωρίζει για τη γαλήνια ατμόσφαιρα, τα άγρια τοπία και την παρθένα ομορφιά του. Είναι ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στην θάλασσα, μακριά από τα πιο κοσμικά νησιά και διαθέτει ειδυλλιακές παραλίες, που φημίζονται για τα καταγάλανα νερά τους. Μία από αυτές είναι ο Άγιος Παντελεήμων, με τα βότσαλα και τον βραχώδη βυθό και για να φτάσετε σε αυτήν θα πρέπει να ακολουθήσετε το μικρό μονοπάτι από την εκκλησάκι, ενώ εξίσου εντυπωσιακή είναι η παραλία, Σαντοριναίικα, με τη χρυσαφένια άμμο, τα βότσαλα, τα βράχια και τα  τιρκουάζ νερά, που συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό. Στις Παρυφές του Κάστρου, βρίσκεται η Κάπαρη, ένα ταβερνάκι που σερβίρει μεζέδες κάθε είδους και πιάτα με κύριο συστατικό την κάπαρη. Αν θέλετε να απολαύσετε πιο παραδοσιακές γεύσεις, το Στέκι του Γαρμπή φαντάζει ιδανική επιλογή και σίγουρα θα αποκτήσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας!