fbpixel

Search icon
Search
Summer '23: Οι χρωματικές τάσεις που αξίζει να υιοθετήσετε φέτος
TRENDS & CATWALKS

Summer '23: Οι χρωματικές τάσεις που αξίζει να υιοθετήσετε φέτος

Ενώ τα διαχρονικά λευκά και neutrals παραμένουν in style, τα πιο έντονα χρώματα έρχονται στο προσκήνιο φέτος


Με τη θερμοκρασία έξω να ανεβαίνει, νιώθουμε την ανάγκη να εισάγουμε ξανά τα έντονα χρώματα στις ντουλάπες μας. Οι ζωηρές αποχρώσεις, όπως το πορτοκαλί και το τιρκουάζ, φαίνεται να καταλήγουν πάντα ανάμεσα στο μείγμα. Αλλά για το 2023, τα χρώματα-τάσεις του καλοκαιριού μοιάζουν κάπως απροσδόκητα.

Για παράδειγμα, τα ουδέτερα χρώματα, τα οποία συνήθως προτιμούνται κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, κατέληξαν να κοσμούν τις πιο διαδεδομένες πασαρέλες της σεζόν, με το μαύρο να είναι το αγαπημένο των σχεδιαστών για το καλοκαίρι. Έπειτα από την εποχή της κυριαρχίας του ροζ (μια απόχρωση που, ναι, εξακολουθεί να είναι ισχυρή), εντοπίσαμε μια ολοκαίνουργια ερμηνεία της τάσης Barbiecore: ένα φωτεινό μπλε.

Το καλό με τo focus στις καλοκαιρινές χρωματικές τάσεις αντί για συγκεκριμένα προϊόντα είναι ότι αφήνει άφθονο χώρο για να αναδείξετε το προσωπικό σας στιλ μέσω αυτών. Επιλέξτε μεταξύ ενδυμάτων, αξεσουάρ, τσαντών αλλά και υποδημάτων. 

Δείτε παρακάτω τις έξι καλοκαιρινές χρωματικές τάσεις που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο την ερχόμενη σεζόν. 
00007-brandon-maxwell-spring-2023-ready-to-wear-credit-monica-feudi.webp

Μοβ:

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με μια βαθιά, βασιλική απόχρωση του μωβ, αλλά μια πιο ανοιχτή εκδοχή φάνηκε να είναι η αγαπημένη της μόδας αυτή τη φορά: Η WSGN, ένας ιστότοπος πρόβλεψης τάσεων, χαρακτήρισε το "Digital lavender" ως το χρώμα της χρονιάς και η ίδια απόχρωση εμφανίστηκε ακόμη και στις πασαρέλες του φθινοπώρου 2023, πράγμα που σημαίνει ότι θα φορέσετε πολύ καιρό ό,τι κι αν αγοράσετε τώρα. Αν δεν σας αρέσουν τα παστέλ χρώματα, οι βαθύτερες αποχρώσεις του μοβ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενσωματώσετε το χρώμα στα look σας.

versace.webp
Image source: Versace

Lime green

Πράσινο ή κίτρινο; Αυτό το χρώμα είναι ένα μείγμα και των δύο και ιδανικό για το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute, η αγάπη της μόδας για το φωτεινό, εσπεριδοειδές 'Lime Green' χτίζεται τις τελευταίες σεζόν. Διασημότητες από την Gigi Hadid μέχρι την Dua Lipa έχουν βγάλει αυτό το ζωηρό πράσινο, ενώ στα catwalks όλοι, από Blumarine μέχρι Versace και Proenza Schouler, αγκάλιασαν την απόχρωση.

11365240.webp
Image source: @stellamcartney

Barbie blue

Για όσους αναζητούν μια νέα εκδοχή της viral τάσης Barbiecore, ήρθε η ώρα να δοκιμάζουν το κυανό μπλε. Η ίδια η Margot Robbie εντοπίστηκε να φοράει το χρώμα στις promo εικόνες της ταινίας Barbie. Ευτυχώς, η δική σας εμφάνιση δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίτεχνη ή ακραία - η Stella McCartney χρησιμοποίησε την ίδια απόχρωση για ένα απλό, oversized σετ φούστας και blazer.

loewe.jpeg
Image source: Loewe

Κόκκινο

Τυπικά, το κόκκινο είναι ένα seasonless χρώμα  - αν και αποτελεί βασικό στοιχείο κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Παρόλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε την τολμηρή απόχρωση να κάνει μια δήλωση στις συλλογές των Loewe, LaQuan Smith και άλλων. Ενώ όλες οι εκδοχές του κόκκινου θα «ζεστάνουν» την γκαρνταρόμπα σας, εμείς κλίνουμε προς μια πιο πορτοκαλί απόχρωση, η οποία είναι φλογερή και διασκεδαστική για το καλοκαίρι.

proenza-schouler.webp
Image source: Proenza Scouler

Χρυσό

Αυτή τη σεζόν, it's all about metallics - χρυσά φορέματα, γυαλιστερά μαγιό και sparkling κρόσσια, που εξασφαλίζουν ότι θα λάμπετε κυριολεκτικά κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι τα πολυεπίπεδα κολιέ με αλυσίδες και τα μεγάλα σκουλαρίκια είναι απολύτως αποδεκτές ερμηνείες του χρώματος.

versace-B428v.webp
Image source: Versace

Μαύρο

Τα κοψίματα, τα βολάν και τα εντυπωσιακά σχήματα είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους με τους οποίους οι σχεδιαστές έχουν επαναπροσδιορίσει αυτό το ουδέτερο χρώμα, πείθοντας μας ότι, ναι, το μαύρο είναι διαχρονικό και κλασικό - ποτέ βασικό και βαρετό.

Εσείς ποια χρωματική τάση θα επιλέξετε φέτος;

Feature images sources: @leonniehanne, @christinanadin