fbpixel

Search icon
Search
Stay fit: Tα 7 πιο δημοφιλή workouts για τη νέα χρονιά
WELLNESS

Stay fit: Tα 7 πιο δημοφιλή workouts για τη νέα χρονιά

Πολλά από αυτά μπορείτε να τα κάνετε και από την άνεση του σπιτιού σας


Οι συνδρομές στο γυμναστήριο τείνουν να αυξάνονται στην αρχή κάθε νέου έτους και στη συνέχεια να μειώνονται καθώς οι στόχοι αλλάζουν και η καθημερινότητα μοιάζει να προηγείται αυτής της πραγματικότητας. Παρόλα αυτά φέτος όλα είναι διαφορετικά. Η παραμονή στο σπίτι έχει δημιουργήσει τελείως διαφορετικές συνθήκες και ακόμη και τα workouts έχουν μεταφερθεί στην online εκδοχή τους. 

Φυσικά, όταν το επιτρέπει ο καιρός, οι δραστηριότητες μετατοπίζονται σε εξωτερικούς χώρους με τους περιπάτους, το τρέξιμο και τις βόλτες με ποδήλατο να έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, για τις περισσότερες μέρες οι προπονήσεις στο σπίτι εξακολουθούν να αποτελούν τον πυλώνα για τη σωματική και ψυχική ευεξία. 

Συγκεντρώσαμε δεδομένα και καταγράψαμε όλες τις αγαπημένες ρουτίνες προπόνησης που θα ακολουθήσετε το 2021. 

10-minute core and more routine

gimnastiki-spiti-2021-4.jpg

Τα 10-λεπτα προγράμματα γυμναστικής στο Youtube και στις συνδρομητικές πλατφόρμες έγιναν η αγαπημένη συνήθεια πολλών από εσάς και πρόκειται και στο 2021 να σας απασχολήσουν. Μέσα από αυτά -και ειδικά από αυτά που αφορούν το core κομμάτι- μπορείτε να συνδυάσετε, σε λίγο χρόνο, κινήσεις που υποστηρίζουν τον πυρήνα και τη σπονδυλική σας στήλη με στόχο να στέκεστε σωστά και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση κρατόντας τους πόνους της μέσης μακριά. Ειδικά τώρα που με την καθιστική στάση ζωής, έχουν αυξηθεί.

Different types of pushups

gimnastiki-spiti-2021-3.jpg

Για όσους έχετε ήδη κάνει master στο τυπικό pushup ή βαρεθήκατε να το επαναλαμβάνετε οι παραλλαγές του θα σας ενθουσιάσουν. Φέτος, πιο πολύ από ποτέ οι εναλλακτικές ασκήσεις πάνω σε αυτές που ήδη έχετε συνηθίσει θα γίνουν ένα must καθώς η παραμονή στο σπίτι επιβάλλει μια διαφορετική προοπτική για όλα όσα αγαπάτε. Είτε ως μια προσθήκη σε μια άλλη ρουτίνα άσκησης είτε μόνα τους, τα εναλλακτικά pushups, εναλλακτικάτα εναλλακτικά καθίσματα και οι εναλλακτικοί κοιλιακοί θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο fit από ποτέ. 

Resistance band abs workout

gimnastiki-spiti-2021-1.jpg

Ο πραγματικός εξοπλισμός γυμναστικής μπορεί να είναι ακριβός ή δύσκολος για να τον έχετε σπίτι, αλλά οι ζώνες αντοχής είναι ένα απόλυτα προσιτό και εύχρηστο εργαλείο. Τώρα που το γυμναστήριο είναι το σπίτι, οι προπονήσεις με bands έχουν γίνει οι αγαπημένες όλων των fitness gurus. Μην ξεχνάτε πως η αντίσταση που προσδίδουν μπορεί να δώσει ένα extra boost τόσο στους κοιλιακούς όσο και στους γλουτούς σας. Για εσάς που αντέχετε, μπορείτε φυσικά να το εντάξετε και στη γυμναστική των χεριών σας.

Yoga poses for sciatica

gimnastiki-spiti-2021.jpg

Το να καθίσετε όλη την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και δυσκαμψία στο σώμα, κυρίως στους γοφούς. Ενώ αυτός ο πόνος μπορεί να μην οδηγήσει απαραίτητα σε ισχιαλγία, πολλοί από εσάς θα ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη με στάσεις γίογκα που ενισχύουν την κυκλοφορία και δυναμώνουν τον κορμό. Άλλωστε, αυτή η γυμναστική είναι πάντα ο πιο απλός τρόπος για να δείτε τόσο άμεσα αποτελέσματα όσο και ένα σμιλεμένο κορμί. 

Leg extension

gimnastiki-4.gif

Οι απλές ασκήσεις που τόσα χρόνια επαναλαμβάνονται αποκτούν μια διαφορετική αξία και το 2021 καθώς οι instructors συνειδητοποιούν πως τελικά είναι αποτελεσματικές. Από την απλούστερη που βρίσκεστε σε τετραποδική στήριξη και σηκώνετε το πόδι σας ψηλά, μέχρι τους παραδοσιακούς κοιλιακούς, αυτή τη χρονιά, το old is the new in. Καθώς μένετε σπίτι και αλλάζετε τις συνήθειες σας είναι απόλυτα λογικό να μην επιδίδεστε στα πιο fancy workouts που κάνατε κάποτε στο γυμναστήριο. 

Forearm plank

gimanstiki-2021-2.gif

Αν και όλες οι προηγούμενες προτάσεις ήταν πιο γενικές, η άσκηση Forearm plank αποτελεί από μόνη της μια επιλογή που αυτή τη χρονιά θα πρέπει να επιλέξετε. Μια σανίδα με σωστή μορφή που στοχεύει σε περισσότερα σημεία από τον πυρήνα. Η μετακίνηση από τις παλάμες των χεριών στα αντιβράχια έχει βρεθεί πως είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εμπλέξετε ολόκληρο το σώμα στη γυμναστική σας. Αν φυσικά ψάχνετε για μια επιπλέον πρόκληση τότε δεν έχετε παρά να πιέστε ένα μπλοκ γιόγκα ή μια μπάλα Pilates μεταξύ των μηρών σας.

6-move cardio workout

gimnastiki-2021-3.jpg

Η παραμονή στο σπίτι σημαίνει αυτόματα λιγότερο cardio για τους περισσότερους από εσάς. Για να αυξηθεί ο καρδιακός ρυθμός σας και φέτος είναι πολύ σημαντικό -αν δεν έχετε διάδρομο ή αν δεν τρέχετε- να στραφείτε ρουτίνες που ενισχύουν αυτό το κομμάτι. Ξεκινήστε από videos με 6 ασκήσεις και σιγά σιγά αυξήστε τες με σκοπό να φτάσετε σε ένα δικό σας στόχο. Το μόνο πρόβλημα είναι πως μερικές από αυτές τις πιο ενεργές κινήσεις, όπως οι burpees και οι mountain climbers, μπορεί να ενοχλήσουν τους γείτονες. Αν συμβαίνει αυτό, επιλέξτε μια ρουτίνα HIIT χωρίς άλματα.