fbpixel

Search icon
Search
SS'24 Shoes: Τα trends στα παπούτσια που είδαμε παντού στα catwalks
TRENDS & CATWALKS

SS'24 Shoes: Τα trends στα παπούτσια που είδαμε παντού στα catwalks

Ανακαλύψτε τα και καθιερώστε τα από τώρα για να βρίσκεστε στην αιχμή των τάσεων!


Οι πασαρέλες της άνοιξης και του καλοκαιριού 2024 ήταν γεμάτες έμπνευση. Με αναφορές από τα mini φορέματα της δεκαετίας του 1960 έως τις maxi φούστες της δεκαετίας του '90, υπήρχαν αρκετά aspects που μας εντυπωσίασαν. Όσον αφορά τα παπούτσια, οι κυρίαρχες στιλιστικές δυνάμεις έτειναν προς τα πιο wearable κομμάτια που βασίζονται στις ανάγκες της καθημερινότητας, χωρίς όμως να είναι βαρετά ή προβλέψιμα. Παρόλαυτά, πολλές από τις τάσεις δεν ήταν απολύτως πρακτικές - καθώς είδαμε μια πανδαισία από φιόγκους και λουλούδια που θα έδιναν χαρακτήρα ακόμα και στα πιο βασικά σας outfits.

Μερικά από τα αγαπημένα μας θέματα που προέκυψαν από αυτή τη σεζόν είναι οι φρέσκες εκδοχές των κλασικών σανδαλιών, των minimal high heels, αλλά και των υπέροχα πρακτικών flat (η τάση της μπαλαρίνας και των Mary Janes σίγουρα δεν πρόκειται να πάει πουθενά σύντομα). 

Παρακάτω, δείτε τις μεγαλύτερες τάσεις στα παπούτσια για το SS'24, καθώς και τα στιλ που πρέπει να αγοράσετε τώρα

1. Bows

shoe-trends-2024-310735-1700597424240-image900x0c.jpg
Image source: Erdem

Αυτή τη σεζόν, οι φιόγκοι εμφανίστηκαν σε ρούχα και αξεσουάρ, αν και τα παπούτσια ήταν ίσως η πιο γοητευτική εκδοχή. Η ενσωμάτωση των φιόγκων από τον Erdem τράβηξε σίγουρα την προσοχή καθώς έφταναν μέχρι το έδαφος. Πρόκειται για μια ωδή στο coquette trend που έχει λατρέψει το διαδίκτυο, το street style αλλά και η υψηλή ραπτική!

2. Classic flat sandals

shoe-trends-2024-310735-1700597440428-image900x0c.jpg
Image source: Chanel

Από fisherman sandals, μέχρι τα κλασικά flip flops υπήρξε μια έντονη ώθηση των πιο απλών, διαχρονικών spring-summer σχεδίων. Από τα fisherman sandals του JW Anderson, μέχρι τα flip flops της Chanel, φαίνεται πως αυτή η σεζόν αφιερώνεται στο quiet luxury, την απλότητα και την επιστροφή των elevated basics.

3. Flower power

screenshot-2024-02-01-at-40433-pm.png
Image source: Chloe

Μπορεί οι λεπτομέρειες του corsage να ήταν πολύ δημοφιλείς τους τελευταίους μήνες (ειδικότερα στα κοσμήματα) αλλά η τάση αυτή εξακολουθεί να είναι απόλυτα on-trend. Από τα total flower looks του Balmain μέχρι τις tonal black & white της Chloé η τάση των ανάγλυφων και real-life λουλουδιών προσθέτει extra style points μέχρι και στο πιο απλό outfit.

4. Golden details

shoe-trends-2024-310735-1700597528432-image900x0c.jpg
Image source: Ferragamo

Μετά από μια χρονιά που τα silver accents ήταν ξεκάθαρα στο επίκεντρο, οι χρυσές λεπτομέρειες έρχονται για να μείνουν. Στα παπούτσια, τα είδαμε να εμφανίζεται διακειτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Τα καφέ heeled sandals με χρυσά heels!

5. Slip shoes

screenshot-2024-02-01-at-40931-pm.png
Image source: JW Anderson

Προσφέροντας κάτι περισσότερο από απλή άνεση, τα slip shoes βρέθηκαν στην πλειονότητα των εμφανίσεων του JW Anderson show. Άνετα και δροσερά, ακολουθήστε το παράδειγμα του JW Anderson και φορέστε τα δικά σας με κομψά σύνολα για μια διασκεδαστική αντίθεση.

6. Ruby red

00108-simone-rocha-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Image source: Simone Rocha

Τα κόκκινα παπούτσια, είτε πρόκειται για φανταχτερά τακούνια είτε για φλατ, ήταν παντού στην πασαρέλα -και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αφού το έντονο κόκκινο ήταν η μεγαλύτερη χρωματική τάση του περασμένου έτους- και προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο να αναβαθμίσετε τα σύνολα σας για το 2024.

Φέτος, προτιμάμε τις πολυαγαπημένες μπαλαρίνες αλλά και τα Mary Jane shoes στο φλογερό αυτό χρώμα. Όπως είδαμε στο Simone Rocha show -το brand προτίμησε τα flats με τακούνι έναντι των high heels, προσδίδοντας σε κάθε εμφάνιση ένα timeless elegance.

Feature image source: 16Arlington, Balmain