fbpixel

Search icon
Search
5+1 χρώματα παπουτσιών που θα ηγηθούν των τάσεων το 2024
TRENDS & CATWALKS

5+1 χρώματα παπουτσιών που θα ηγηθούν των τάσεων το 2024

Από ουδέτερες μέχρι bold επιλογές!


Είναι γεγονός, τα παπούτσια έχουν μεταμορφωτικές ικανότητες με τις οποίες κανένα άλλο αξεσουάρ ή ρούχο δεν μπορεί να συγκριθεί. Αν θέλετε να κάνετε τα σύνολά σας να μοιάζουν φρέσκα καθώς οδεύουμε προς το 2024, η λύση είναι μια, consider the shoes! Θέλετε να κάνετε το πιο φανταχτερό σας φόρεμα να φαίνεται πιο χαμηλών τόνων; Δοκιμάστε ένα φλατ. Θέλετε να αναβαθμίσετε ένα πλεκτό σετ; Προσθέστε μια μπότα μέχρι το γόνατο. Θέλετε να μετατρέψετε ένα παντελόνι από ordinary σε extraordinary; Φορέστε μια embellished μπαλαρίνα ή μυτερά court heels. 

Στην αρχή κάθε σεζόν, μας αρέσει να ρίχνουμε μια ματιά στις πασαρέλες για να δούμε ποια χρώματα ξεχωρίζουν σε διάφορες κατηγορίες - ρούχα, τσάντες και, ναι, παπούτσια. Το χρώμα είναι ο πρώτος προγνωστικός δείκτης των νέων τάσεων και ένας από τους πιο εύκολους τρόπους που μπορείτε να υιοθετήσετε. Αφού αναλύσαμε χιλιάδες στιγμιότυπα πασαρέλας από τις επιδείξεις Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, εντοπίσαμε τα χρώματα παπουτσιών που θα βλέπουμε ξανά και ξανά.

Ανακαλύψτε τα!

1. Κόκκινο

00005-balmain-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Balmain Spring '24

Όπως είδαμε στους: Arkis, Fendi, Balmain

Το κόκκινο αποτελεί σταθερή χρωματική τάση τις τελευταίες σεζόν, αλλά η μόδα δεν έχει τελειώσει με τον φλογερό τόνο. Τώρα, το θέμα είναι πώς θα το φορέσετε, και ο πιο δημοφιλής τρόπος για να το κάνετε στην πασαρέλα ήταν στα παπούτσια, σε colour-blocking σύνολα. 

2. Καφέ

ferragamo-spring-summer-2024-menswear-womenswear-milan-fashion-week-runway-36.webp
Ferragamo Spring-Summer '24
Όπως είδαμε στους: Ferragamo, Fendi, Tod's


Το καφέ χρώμα έγινε το αποκορύφωμα της κομψότητας, καθώς η αισθητική της ήσυχης πολυτέλειας κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες, γι' αυτό και πιθανότατα ήταν τόσο σημαντικό όταν παρουσιάστηκαν οι συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι 2024 τον Σεπτέμβριο. Κυριαρχώντας στα παλτό, τα παντελόνια, τα φορέματα και τις τσάντες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα καφέ παπούτσια πρόκειται να μεταφέρουν την κληρονομιά του χρώματος στο νέο έτος.

3. Ασημί

gucci-spring-2024-shoes.jpg
Gucci Spring '24

Όπως είδαμε στους: Gucci, Simone Rocha, Alaïa

Το ασήμι βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών τάσεων τον τελευταίο καιρό, είτε πρόκειται για κοσμήματα είτε για παντελόνια. Τώρα, βλέπουμε ολοένα και περισσότερα ασημένια παπούτσια να εμφανίζονται. Τα kitten heels με κρυστάλλινα κρόσσια του Gucci θα είναι το παπούτσι της άνοιξης/καλοκαιριού 2024. 

4. Λευκά

screenshot-2023-12-15-at-43341-pm.png
Prada Spring-Summer '24

Όπως είδαμε στους: Carven, Prada

Μπορεί ως τώρα να τα θεωρούσαμε κάπως hard-to-wear όμως πλέον, με τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως τετράγωνες μύτες, σε μοντέρνες σιλουέτες, όπως slingbacks και μπαλαρίνες τα λευκά παπούτσια επιστρέφουν και είναι πιο εντυπωσιακά από ποτέ.

5. Πράσινο

00007-bottega-veneta-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Bottega Veneta Spring '24

Όπως είδαμε στους: Burberry, Bottega Veneta

Ίσως σας εκπλήξει το γεγονός ότι, εκτός από το κόκκινο, το πράσινο ήταν το κυρίαρχο χρώμα παπουτσιών στις πασαρέλες. Φορεμένο με τα πάντα, από σοκαριστικά μπλε παλτό μέχρι βυσσινί λουλούδια, η απόχρωση λειτουργεί ως neutral tone!

6. Ανοιχτό μπλε - γκρι

00054-fendi-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp

Όπως είδαμε στους: Fendi, Miu Miu

Το μπλε είναι ένα από εκείνα τα χρώματα που μπορούν να χτυπήσουν πολύ διαφορετικά ανάλογα με τον τόνο και την έντασή του. Για το 2024, οι σχεδιαστές υιοθέτησαν τη λεπτή προσέγγιση με παγωμένες μπλε αποχρώσεις, οι οποίες εμφανίστηκαν τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ. Αλλά υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό σε ένα μπλε παπούτσι, ειδικά αν συνδυάζεται με πιο σκούρα prints και χρώματα.

Feature image source: Fendi Spring'24