fbpixel

Search icon
Search
Spa Pedicure: Πώς θα το  κάνετε στο σπίτι μέσα σε 10 απλά βήματα
HAIR & NAILS

Spa Pedicure: Πώς θα το κάνετε στο σπίτι μέσα σε 10 απλά βήματα

Δε χρειάζεται να επενδύσετε χρήματα απλώς το δικό σας χρόνο


Σε έναν τέλειο κόσμο, θα είχαμε την ευκαιρία να αλλάζουμε πεντικιούρ όπου το επιθυμούμε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα πέδιλα και τα σανδάλια εμφανίζονται πιο συχνά στο look μας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αναδείξουμε τα πόδια μας από το να τα περιποιούμαστε περισσότερο, ακόμα και στο σπίτι. Παρακάτω, σας δείχνουμε πώς μπορείτε να πετύχετε ένα αποτελεσματικό pedicure μόνες σας! Just try it!

pedicure.jpg

1. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα

Πριν ξεκινήσετε, καθαρίστε τον χώρο σας και μαζέψτε όλες τις προμήθειες σας για να διευκολύνετε τη διαδικασία. Συνίσταται να δημιουργήσετε έναν «χώρο εργασίας», ώστε να μην χαόνεστε στην ακαταστασία και μια σταθερή επιφάνεια όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το πόδι σας. Άλλωστε, το να τρέχετε και να ψάχνετε πράγματα με βρεγμένα πόδια δεν θα ήταν καθόλου χαλαρωτικό. Θα χρειαστείτε: Ασετόν, βαμβάκια, λίμα ποδιών, buffer,  λοσιόν, υγρό σαπούνι, ορό για τα πετσάκια, top coat και φυσικά βερνίκι νυχιών.

2. Αφαιρέστε το παλιό βερνίκι νυχιών

Το πρώτο βήμα για ένα υπέροχο πεντικιούρ είναι να αφαιρέσετε οποιοδήποτε παλιό χρώμα. Αντί για μπάλες βαμβακιού, που θα αφήνουν ασάφειες, χρησιμοποιήστε βαμβακερά μαξιλάρια χωρίς χνούδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν λίγο πάνω από τα νύχια σας πριν τα σκουπίσετε. Εάν έχετε λεκέδες στα νύχια σας, χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού για να τους αφαιρέσετε.

3. Μουλιάστε τα πόδια σας

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στα πόδια σας για να απαλύνετε το δέρμα και να χαλαρώσετε τις αισθήσεις σας. Εάν δεν έχετε κάποιο ειδικό προϊόν χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας υγρό σαπούνι. Μετά από 10 λεπτά περίπου, στεγνώστε τα πόδια σας με μια καθαρή πετσέτα.

pedicure-BH54R.jpg

4. Λιμάρετε τις φτέρνες σας

Μόλις μαλακώσουν τα πέλματα των ποδιών σας, μπορείτε να περιποιηθείτε απαλά το νεκρό δέρμα με ένα ελαφρύ τρίψιμο από ελαφρόπετρα ή με μια λίμα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κάτω μέρος, στα πλάγια και γύρω από τα δάχτυλα σας. Φροντίστε να λειάνετε μόνο τις φτέρνες και τα τραχιά μέρη σας και να μην αφαιρείτε πολύ δέρμα.

5. Απομακρύνετε τα πετσάκια σας

Είναι καλό να αφαιρείτε τα πετσάκια εφόσον έχετε τοποθετήσει κάποιο ειδικό λάδι. Παρόλα αυτά εάν θέλετε να επέμβετε παραπάνω μην μπείτε στον πειρασμό. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γίνονται μόνο από επαγγελματίες. 

6. Κάντε scrub

Ένα προαιρετικό βήμα για μια εμπειρία που μοιάζει με spa είναι να κάνετε στον εαυτό σας ένα ελαφρύ scrub μετά από όλα αυτή τη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο θα εξομαλύνετε και τα τελευταία τραχιά σημεία. 

pedicure-A16rw.jpg

7. Κόψτε, λιμάρετε και καθαρίστε τα νύχια σας

Για να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας εργαλεία, φτιαγμένα ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Λειάνετε την ακατέργαστη άκρη με μια λίμα νυχιών, δουλεύοντας προς μία κατεύθυνση μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουν το σχήμα που θέλετε. Μάλιστα αν χρησιμοποιήσετε διπλή λίμα, η λεπτή επιφάνεια θα είναι ιδανική για την εξομάλυνση της άκρης των νυχιών, ενώ η πιο σκληρή είναι για τη διαμόρφωση τους.

8. Ενυδατώστε σχολαστικά

Ολοκληρώστε τη θεραπεία των ποδιών σας με μια καλή ενυδατική κρέμα και δουλέψτε το προϊόν από τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι τις γάμπες σας. Το μασάζ, όχι μόνο θα σας δώσει μια υπέροχη αίσθηση, αλλά θα σας βοηθήσει στη θρέψη και στην ενυδάτωση του δέρματος σας.

9. Εφαρμόστε το βερνίκι νυχιών

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, σκουπίστε τα νύχια σας για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό προϊόν ή λάδι. Στη συνέχεια, ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια λεπτή στρώση βάσης χρησιμοποιώντας τρεις πινελιές: μία στη μέση και μία σε κάθε πλευρά. Μόλις σταθεροποιηθεί η βάση, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο χρώμα. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση βερνικιού για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, περιμένετε άλλο ένα λεπτό πριν προσθέσετε μια δεύτερη στρώση.

8-summerperfect-pedicure-shades-to-2174359.jpg

10. Ολοκληρώστε με ένα Top Coat και με ορό επιδερμίδας

Για να σφραγίσετε το χρώμα, τελειώστε με ένα top coat που στεγνώνει γρήγορα. Στη συνέχεια, καθαρίστε προσεκτικά τυχόν σημάδια βερνικιού ή σφάλματα με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε βερνίκι. Μόλις τελειώσετε και στεγνώσετε, είστε ελεύθεροι να θαυμάσετε τη «σκληρή δουλειά» σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πεντικιούρ σας, χρησιμοποιείτε καθημερινά έναν ορό επιδερμίδας και εφαρμόστε ξανά το top coat για να αποφύγετε το σκάσιμο.