fbpixel

Search icon
Search
Σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων: Κι όμως υπάρχει
FACE & BODY

Σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων: Κι όμως υπάρχει

Ανακαλύψτε τις πραγματικές απαιτήσεις της επιδερμίδας σας


Ανεξάρτητα από τον αριθμό των προϊόντων που έχετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, εάν δεν είστε δερματολόγος ή ειδικός, το να μάθετε πώς να τα εφαρμόζετε, απαιτεί αρκετή έρευνα. Οι καθημερινές ρουτίνες περιποίησης περιλαμβάνουν πολλά βήματα και μπορεί να είναι αδιευκρίνιστο το ποια πραγματικά πρέπει να είναι η ακολουθία. Γι' αυτόν τον λόγο, εμείς θα αναλύσουμε και θα απλοποιήσουμε τα σωστά βήματα αλλά και τις κατάλληλες εφαρμογές.  

beauty.jpg

Τα βασικά

Ποιος είναι ο λόγος που είναι σημαντικό το πως εφαρμόζετε τα προϊόντα; Όλα έχουν να κάνουν με την απορρόφηση. Το να τα τοποθετείτε με τη σωστή σειρά, σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη beauty routine σας, καθώς θέλετε τη μέγιστη διαδερμική απορρόφηση. 

Η εφαρμογή ενός προϊόντος που εμποδίζει τα υπόλοιπα από το να εισχωρήσουν στο δέρμα σας, καταλήγει μια ξεκάθαρη σπατάλη χρόνου...

Όταν πρόκειται για τη σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων, ένας καλός εμπειρικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να πηγαίνετε από τα πιο λεπτόρρευστα στα πιο παχύρευστα. Πάντα να εφαρμόζετε αυτά με βάση το νερό πριν από αυτά που έχουν ως βάση το λάδι και πάντα να επιλέγετε πρώτα αυτά με τη λεπτότερη υφή πριν από αυτά που περιέχουν πιο παχύρρευστα ή κρεμώδη λιπαρά συστατικά. Το ιξώδες των προϊόντων καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο απορροφώνται. Εάν, για παράδειγμα, εφαρμόσετε έναν υδαρή ορό αφού έχετε ήδη στρώσει κρέμα ή λοσιόν, δεν λαμβάνετε τα πλήρη οφέλη του επειδή δεν είναι σε θέση να διεισδύσει στο δέρμα. Αυτή η θεμελιώδης αρχή έχει ορισμένες εξαιρέσεις όταν πρόκειται για κρέμες ματιών, ορούς ματιών και για τη ρετινόλη.

010-waterbeauty-104-v2-lr-1.jpg

Βήμα 1: Καθαριστικό με λάδι

Εάν δεν χρησιμοποιείτε λάδι προσώπου στη νυχτερινή σας ρουτίνα, τότε ο καθαρισμός με λάδι το πρωί δεν είναι πάντα απαραίτητος. Ωστόσο, εάν έχετε ξηρό δέρμα, η χρήση ενός καθαριστικού λαδιού αντί για ένα τζελ ή ένα γαλακτώδες καθαριστικό το πρωί, μπορεί να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Θα ενυδατώσει το δέρμα σας ενώ θα απαλλαγείτε από τυχόν προϊόντα ή ιδρώτα από το προηγούμενο βράδυ.

Βήμα 2: Καθαριστικό με βάση το νερό ή Micellar Water

Καθαρίστε την περιοχή του προσώπου είτε με ένα καθαριστικό με βάση το νερό είτε με ένα micellar νερό καθαρισμού. Πώς; Διαποτίστε ένα βαμβάκι με καθαρό μικκυλιακό νερό και περάστε το από όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας.

Βήμα 3: Ενυδατικό Toner και Essences

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας ελαστικό κι ενυδατωμένο, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό τονωτικό ή αιθέριο έλαιο, ενώ είναι ακόμα νωπό. Το «κλειδί» για μια ενυδατωμένη, σφριγηλή επιδερμίδα είναι τα στρώματα «υγρασίας».

beauty.jpg

Βήμα 4: Οροί και αμπούλες θεραπείας

Ο τυπικός ορός περιποίησης που χρησιμοποιείτε στην περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθως ένας ορός βιταμίνης C, αλλά ανεξάρτητα από τους τύπους ορών που χρησιμοποιείτε, απλώς βεβαιωθείτε ότι το πιο ισχυρό δραστικό συστατικό εφαρμόζεται πρώτα. Για εξοικονόμηση χρόνου, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ένα προϊόν που έχει βιταμίνη C σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ.

Βήμα 5: Κρέμα ματιών ή ορός ματιών

Το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι πιο λεπτό από ότι στο υπόλοιπο πρόσωπό σας, επομένως τα ειδικά προϊόντα για τα μάτια πρέπει να εφαρμόζονται πριν από οποιαδήποτε πιο βαριά ενυδατική κρέμα. Μάλιστα, αν θέλετε να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους τότε προϊόντα με πράσινο τσάι ή καφεΐνη θα σας βοηθήσουν.

Βήμα 6: Ενυδατική κρέμα

Δεν υπάρχει πιο υγιές δέρμα από το ενυδατωμένο δέρμα. Παρόλα αυτά, τώρα που έρχεται καλοκαίρι μπορείτε να αλλάξετε τη βαριά ενυδατική με κάποια με σύσταση gel ή με μια ελαφριά λοσιόν.