fbpixel

Search icon
Search
9 step-facial: Πώς θα μεταφέρετε την απόλυτη ρουτίνα στην άνεση του σπιτιού σας
FACE & BODY

9 step-facial: Πώς θα μεταφέρετε την απόλυτη ρουτίνα στην άνεση του σπιτιού σας

Λάμψτε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο


To δέρμα σας είναι το σώμα μέσα στο οποίο ζείτε, είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον και οτιδήποτε σας κρατά ζωντανούς. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να το περιποιήστε με τον καλύτερο τρόπο και να του δίνετε την αξία που χρειάζεται. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο και να ενδίδετε σε ρουτίνες, οι οποίες θα δημιουργήσουν τελικά το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Πλέον υπάρχουν τόσες διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές που μπορείτε να δείτε θαύματα είτε ελπίζετε στη σύσφιξη, είτε στη μελάγχρωση, είτε στην ακμή

tik-tok-new-trend-beauty.jpg

Παρόλα αυτά, όπως λένε οι δερματολόγοι και οι ειδικοί του δέρματος, αυτό που αντιμετωπίζουν περισσότερο είναι το αφυδατωμένο δέρμα των πελατών. Μερικές φορές αυτή η κατάσταση δημιουργείται λόγω του περιβάλλοντος, άλλες φορές από τη χρήση μη κατάλληλων προϊόντων και άλλοτε από την απουσία μιας κατάλληλης ρουτίνας περιποίησης. 

Παρακάτω θα βρείτε τη δική μας αγαπημένη -at home- ρουτίνα!

1. Πάρτε μια αναπνοή

Στην αρχή μιας θεραπείας, πριν καν αγγίξετε το δέρμα σας είναι σημαντικό να κατανοήσετε το λόγο που επιθυμείτε να κάνετε οποιαδήποτε παρέμβαση. Για αυτό, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσετε και για να αφήσετε ό,τι κουβαλάτε μαζί σας.

2. Διπλός καθαρισμός με ενυδάτωση

Κάντε πρώτα μασάζ στο δέρμα σας με καθαριστικό λαδιού. Εάν φοράτε μακιγιάζ ή αντηλιακό, τα έλαια είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλύσετε τα προϊόντα απαλά. Ξεπλύνετε οτιδήποτε έμεινε με ένα δεύτερο καθαριστικό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει επιμελώς τυχόν υπολείμματα.

morning-beauty.jpg

3. Αναπληρώστε με ένα toner

Τα toner που περιέχουν υγραντικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη θα "τραβήξουν" όλη την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα. Σε αυτό το βήμα είναι σημαντικό να απομακρυνθείτε από τις πιο στυπτικές φόρμουλες καθώς θα αφαιρέσουν όλη τη φυσική σας λίπανση.

4. Δώστε σημασία στο μασάζ

Αλείψτε κάποιο λαδάκι προσώπου και κάντε μασάζ για όση ώρα αντέχετε. Εστιάστε ανάμεσα στα φρύδια καθώς και στο σαγόνι, το οποίο αποτελεί έναν πολύ μεγάλο μυ. Οι άνθρωποι λόγω της έντονης καθημερινότητας τείνουν να μεταφέρουν μεγάλη ένταση σε εκείνο το σημείο. Αν μάλιστα έχετε όρεξη να γίνετε περισσότερο professional τότε επενδύστε σε κάποιο καλό tool για αυτό το κομμάτι του facial.

5. Κάντε ενζυματική απολέπιση

Αφού ενεργοποιήσετε τη λέμφο με το μασάζ, το οποιο υποστηρίζει την αποτοξίνωση, μπορείτε τότε να περάσετε στην απολέπιση. Πείτε το «ναι» στα ένζυμα και στα οξέα αλλά εφαρμόστε τα μόνο όταν το δέρμα σας τα χρειάζεται.

woman-skin-skincare-face-beauty-towel-1296x728-header-1296x728.jpg

6. Εφαρμόστε μια μάσκα για ενυδάτωση

Μια ενυδατική μάσκα με βιταμίνες και κεραμίδια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το δέρμα σας για να τονωθεί. Εφαρμόστε την και πριν την ξεβγάλετε κάντε μασάζ στο ντεκολτέ, στους ώμους και στον λαιμό, όπου κρατάτε αρκετή ένταση.

7. Στοχεύστε στα προβλήματα του δέρματος με ένα serum

Επιλέξτε έναν ορό προσαρμοσμένο στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Δείτε αν έχετε χλωμό δέρμα, αν έχετε breakouts ή αν αυτό που τελικά σας χρειάζεται είναι η αντιγήρανση. Βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά από φυτικά εκχυλίσματα είναι μερικά από τα συστατικά που θα κάνουν θαύματα. 

8. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του laser

Στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα, τα οποία υπόσχονται πως μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σας. Μπορεί να είναι ακριβά για να τα έχετε στο σπίτι, αλλά αποτελούν μια επένδυση που θα κρατήσετε για μια ζωή. Η μάσκες με κόκκινο φως καθώς και τα at-home λέιζερ είναι must. 

9. Κλειδώστε το αποτέλεσμα

Αφού εφαρμόσετε όλα τα προϊόντα και κάνετε τα απαραίτητα βήματα περιποίησης, έφτασε η στιγμή να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα ύπνου που περιέχει εξίσου ευεργετικά συστατικά και πείτε «ναι» στον ορισμό του selfcare.