fbpixel

Search icon
Search
Skincare trends: Οι τάσεις περιποίησης του δέρματος που θα κυριαρχήσουν το 2024
BEAUTY

Skincare trends: Οι τάσεις περιποίησης του δέρματος που θα κυριαρχήσουν το 2024

Ανακαλύψτε τες just in time!


Αν το δέρμα σας αποτελεί top priority για εσάς, τότε μην ψάχνετε άλλο. Όπως όλα δείχνουν, το επόμενο έτος πρόκειται να είναι μια ολιστική χρονιά, καθώς οι προσεγγίσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι πλέον εντελώς tailor-made και βασίζονται στην ολιστική υγεία του σώματος και του νου.

Ακολουθούν οι τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας που αξίζουν την προσοχή σας το 2024!

1. Edible skincare

Η ρετινόλη και το κολλαγόνο εκτοξεύτηκαν σε δημοτικότητα το 2023, αλλά το 2024 θα δούμε τη βρώσιμη περιποίηση της επιδερμίδας να γίνεται mainstream, καθώς οι νέες εξελίξεις που υποστηρίζουν την εξελισσόμενη τάση για "beauty from within".

2. Filter-free skin

Η ευαισθητοποίησή μας για την υγεία του δέρματος γίνεται ολοένα και καλύτερη, με πολλούς από εμάς να αφιερώνουν χρόνο για να κατανοήσουν πραγματικά τι κάνει το δέρμα μας να λειτουργεί και πώς να του προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες για να ευδοκιμήσει. Πιστεύεται ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα "δέρμα χωρίς φίλτρα" - ή σε μια απροκάλυπτη εμπιστοσύνη στο δέρμα μας.

3. Skinminimalism

Less is more, όπως λένε. Είχαμε καταγράψει ότι ο skinminimalism θα γίνει επιτυχία το 2023, και φαίνεται ότι η τάση δεν θα πάει πουθενά το 2024.

shutterstock-2313102425.jpg

4. Skin barrier appreciation

Μια άλλη μεγάλη τάση στην περιποίηση του δέρματος τόσο για το 2023 όσο και για το 2024 είναι, φυσικά, ο δερματικός φραγμός. Ενώ πολλοί άνθρωποι είναι πλέον πολύ περήφανοι για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, η πλειοψηφία συχνά ξεχνά ότι η φροντίδα του δερματικού φραγμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα. Καθώς προχωράμε προς το 2024, πιστεύουμε σίγουρα ότι η σημασία ενός υγιούς δερματικού φραγμού θα αποτελέσει βασική εστίαση στην περιποίηση της επιδερμίδας για πολλούς.

5. Lymphatic drainage

Όσοι κατέχουν ένα gua sha θα είναι εξοικειωμένοι με τον όρο "lymphatic drainage", ένα είδος μασάζ που υπόσχεται να σμιλεύσει το δέρμα μέσω της φυσικής αποστράγγισης της λέμφου. 

6. Year-round sun protection

Νομίζετε ότι το SPF είναι μόνο για το καλοκαίρι; Σκεφτείτε το ξανά. Τα τελευταία χρόνια έχουμε σίγουρα αποκτήσει μεγαλύτερη συνείδηση των βλαβερών επιπτώσεων της υπεριώδους ακτινοβολίας.

shutterstock-2146113945.jpg

7. AI skincare

Έξυπνες συσκευές, πιο διαισθητικές από ποτέ, που προσφέρουν μια ανάλυση περιποίησης της επιδερμίδας τόσο μοναδική όσο και το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Αυτοί οι μάγοι της τεχνολογίας παρέχουν γρήγορες, αποτελεσματικές και εύστοχες διαβουλεύσεις, καταρτίζοντας σχέδια περιποίησης της επιδερμίδας ειδικά για εσάς. Πάνε πια οι μέρες των μονοσήμαντων προγραμμάτων περιποίησης της επιδερμίδας. Τώρα, είστε οι VIP σε έναν κόσμο εξαιρετικά εξατομικευμένης, προηγμένης περιποίησης.

8. Peeling facials

Το πρωτοποριακό peeling προσώπου προβλέπεται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην περιποίηση της επιδερμίδας. Χωρίς να απαιτείται προετοιμασία της επιδερμίδας πριν από την απολέπιση και μερικές φορές με χρόνο θεραπείας μόλις 15 λεπτά, οι θεραπείες προσώπου με απολέπιση οδηγούν σε αναζωογονημένη επιδερμίδα σε μόλις μία εβδομάδα. Σε ορισμένες θεραπείες μπορεί να αναμένεται ξεφλούδισμα του δέρματος, αλλά αξίζει τον κόπο για τα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν πιο απαλή και καθαρή επιδερμίδα, μειωμένες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βελτιωμένη υπερμελάγχρωση και μειωμένο μέγεθος πόρων.