fbpixel

Search icon
Search
Skin Flooding: Αυτή είναι η νέα skincare εμμονή του TikTok
FACE & BODY

Skin Flooding: Αυτή είναι η νέα skincare εμμονή του TikTok

Μήπως σκέφτεστε να την εντάξετε στη ρουτίνα σας


Είναι απόλυτα σαφές, το δέρμα το χειμώνα γίνεται ξερό και φυσικά ξεφλουδίζει. Μάλιστα πολλοί ανθρώποι, όσα προϊόντα και αν χρησιμοποιήσουν δεν πετυχαίνουν να ανατρέψουν την κατάσταση. Παρόλα αυτά το ότι έχετε αποδεχτεί ότι είστε επιρρεπείς στην ξηροδερμία και στην ευαισθησία δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε σταματήσει να αναζητάτε λύσεις. Σύμφωνα με το TikTok, υπάρχει ένα trend που ονομάζεται "Skin Flooding" και το οποίο πρόσφατα έγινε viral. Καθώς ήμασταν πολυ περίεργες να μάθουμε αν λειτουργεί το δοκιμάσαμε και σας έχουμε όλες τις απαντήσεις.

skin-befor-40-skincare-products-1.webp

Τι είναι το Skin Flooding;

Η έννοια του skin flooding έχει να κάνει με το να "πλημμυρίσετε" το δέρμα σας με προϊόντα ενυδάτωσης με μια συγκεκριμένη σειρά για να πετύχετε ένα βαθύτερο επίπεδο ενυδάτωσης. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων, η οποία με τη σειρά της θα ενισχύσει την ελαστικότητα του δέρματος. Παρόλα αυτά, αν και η τεχνική αυτή έχει μόλις πρόσφατα εμφανιστεί στο TikTok, η ιδέα πίσω από αυτήν είναι στην πραγματικότητα παλιά. Το πρώτο βήμα της ρουτίνας είναι ο καθαρισμός ως συνήθως, ακολουθούμενος από ένα ενυδατικό mist προσώπου -γιατί το υγρό δέρμα επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών- συνοδευόμενο από ορούς ενυδάτωσης και μετά από την ενυδατική κρέμα.

Τα ιδανικά βήματα

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να «πλημμυρίσετε» το δέρμα σας με την ακριβή σειρά, όπως αναφέρεται στο TikTok. Ξεκινήσετε καθαρίζοντας το δέρμα σας με ένα ενυδατικό καθαριστικό προσώπου που θα πετύχει τόσο την αφαίρεση ρύπων όσο και της λιπαρότητας και του μακιγιάζ χωρίς όμως να αφήνει αίσθημα ξηρότητας. Στη συνέχεια πείτε το "ναι" σε ένα ενυδατικό mist προσώπου. Όπως είπαμε παραπάνω, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε τον πρώτο σας ορό όσο το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό. 

woman-skin-skincare-face-beauty-towel-1296x728-header-1296x728.jpg

Τυπικά, το πρώτο serum θα πρέπει να είναι ένα προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό περιποίησης που χρησιμοποιείται για να ενυδατώσει το δέρμα και για να δώσει μια πιο plump όψη. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα δεύτερο ορό, ο οποίος περιέχει νιασιναμίδη, ένα συστατικό που ηρεμεί την ερυθρότητα και τη φλεγμονή και επίσης βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υπάρχουσα ενυδάτωση του. Το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα του δέρματός σας θα πρέπει να είναι μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα που θα σας βοηθήσει να σφραγίσετε όλα τα βήματα που προηγήθηκαν. Ιδανικά ένα προϊόν που χαρίζει το αποτέλεσμα που θέλετε χωρίς παράλληλα να είναι "βαρύ" στην επιδερμίδα σας είναι σίγουρα must.

Tα οφέλη αυτής της διαδικασίας

Αρχικά, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υγραντικό συστατικό, κάτι που σημαίνει ότι τραβάει την υγρασία από το περιβάλλον του. Εάν το εφαρμόσετε σε ξηρό δέρμα, θα αντλήσει υγρασία απευθείας από το δέρμα σας, κάτι που θα μπορούσε να σας δώσει ένα πιο ξηρό αποτέλεσμα. Ωστόσο, εάν το εφαρμόσετε ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, όπως υποδεικνύει το skin flooding, τότε σας επιτρέπει να διατηρήσετε την πολυπόθητη ενυδάτωση. Επιπλέον, η εφαρμογή προϊόντων σε βρεγμένο δέρμα επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους. Όσον αφορά τη νιασιναμίδη, αυτή έχει την ικανότητα να αυξάνει τα φυσικά λιπίδια στο δέρμα και να μειώνει την απώλεια υγρασίας, μειώνοντας έτσι το μέγεθος των πόρων. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την υφή του δέρματος. 

ahaskin-524b50a0735144e0b6b23db7a331c85c.jpeg

Το dewy αποτέλεσμα σας ανήκει.

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι;

Αν και δεν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ή κίνδυνοι που σχετίζονται με το skin flooding, όποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την τεχνική θα πρέπει να εξετάσει τον τύπο του δέρματος του. Όσοι έχουν λιπαρό, με τάση ακμής ή ευαίσθητο δέρμα μπορεί να μην θέλουν να υιοθετήσουν πλήρως αυτή τη μέθοδο, καθώς η τοποθέτηση πολλαπλών ορών μπορεί να οδηγήσει σε breakouts. Ωστόσο, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα αλλά επιθυμείτε να το δοκιμάσετε, τότε προσαρμόστε τη ρουτίνα σας στις δικές σας ανάγκες και χρησιμοποιήσετε υποαλλεργικά προϊόντα χωρίς πρόσθετα άρωμα. Κάτι που πρέπει να μη δοκιμάσετε είναι αυτό το trend με ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος σας. Και, όπως πάντα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρές δερματικές παθήσεις.