fbpixel

Search icon
Search
Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον ορό προσώπου
FACE & BODY

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον ορό προσώπου

Έτσι θα εκμεταλλευτείτε ολοκληρωτικά τα οφέλη του face serum


Aκούτε συχνά για τους ορούς προσώπου και αναρωτιέστε τι είναι ακριβώς. Αυτά τα μικρά φιαλίδια με τη «μαγεία» μέσα τους, που έχουν σκοπό να μεταμορφώσουν το δέρμα σας και να το κάνουν πιο λαμπερό, νεανικό, χωρίς κηλίδες - απλά, υγιές και όμορφο. Ωστόσο, να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι αν αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ορό προσώπου με τον σωστό τρόπο. Τον τοποθετούμε μετά την ενυδατική κρέμα; Πρέπει να εφαρμόζεται μόνο τη νύχτα; Και πόση ποσότητα πρέπει να χρησιμοποιώ; 

Αν αυτές οι ερωτήσεις σας κρατούν από το να βρείτε μια θέση για τους ορούς στη ρουτίνα ομορφιάς σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο! 

1. Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ έναν ορό προσώπου;

shutterstock-1847130478.jpg

Οι περισσότεροι οροί προσώπου είναι ασφαλές να εφαρμόζονται δύο φορές την ημέρα - μία φορά το πρωί σε καθαρό πρόσωπο, πριν από το υπόλοιπο μακιγιάζ σας, και μία φορά το βράδυ πριν τον ύπνο. Θυμηθείτε όμως να διαβάζετε τις οδηγίες στην ετικέτα για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ορού. Ορισμένοι οροί πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κάποιοι άλλοι λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό όταν ο ήλιος λάμπει!

2. Πόση ποσότητα είναι αρκετή;

shutterstock-1941575896.jpg

Οι οροί είναι πολύ ισχυροί και έχουν υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών, οπότε ακόμα και λίγο αρκεί πολλές φορές. Αυτό που επιθυμείτε ουσιαστικά είναι να καλύψετε το πρόσωπό σας με ένα λεπτό, ελαφρύ στρώμα, ώστε το προϊόν να μπορεί να διεισδύσει γρήγορα στο δέρμα σας. Ως γενικός κανόνας είναι περίπου 2 σταγόνες (ή μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού). Αν ο ορός σας συνοδεύεται από σταγονόμετρο, ακόμα καλύτερα! Με το σταγονόμετρο, μπορείτε να ελέγχετε τον αριθμό των σταγόνων που χρησιμοποιείτε και μπορείτε πάντα να προσθέσετε μια ή δύο παραπάνω, αν χρειαστεί. Περίπου 3-4 σταγόνες είναι αρκετές για να πετύχετε ελαφριά κάλυψη σε ολόκληρο το πρόσωπό σας.

3. Πώς να τον εφαρμόσω σωστά;

shutterstock-1786085984.jpg

Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα περιποίησης - όπως οι παχύρευστες κρέμες προσώπου και οι ενυδατικές, με τις οποίες κάνετε μασάζ στο δέρμα σας με ανοδική κατεύθυνση - οι οροί προορίζονται για να εφαρμόζονται με μικρές χτυπητές κινήσεις με τις άκρες των δακτύλων ή τις παλάμες σας. Μην τρίβετε την επιδερμίδα υπερβολικά, αφήστε τον να απορροφηθεί από μόνος του. Για να εφαρμόσετε σωστά έναν ορό, πάρτε μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού (περίπου 3-4 σταγόνες) στις παλάμες σας. Απλώστε τον ανάμεσα στις παλάμες σας χωρίς να τον τρίψετε πολύ. Ταμπονάρετέ τον σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας χρησιμοποιώντας μικρές και απαλές χτυπητές κινήσεις. Περιμένετε μερικά λεπτά για να διεισδύσει πλήρως στο δέρμα σας, πριν συνεχίσετε με την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Expert tip: Το σταγονόμετρο μπορεί να κάνει την εφαρμογή του ορού μια εύκολη διαδικασία, ενώ παράλληλα τον διατηρεί καθαρό από βακτήρια. Σας βοηθά επίσης, να ελέγχετε πόσο προϊόν χρησιμοποιείτε και αποτρέπει τη σπατάλη.

4. Ποια είναι η σωστή σειρά χρήσης των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας;

shutterstock-772555828.jpg

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον ορό προσώπου παίζει τεράστιο ρόλο στην αποτελεσματικότητά του. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας με συγκεκριμένη σειρά για να αξιοποιείτε στο έπακρο το καθένα. Παρακάτω, ανακαλύπτουμε τον τρόπο χρήσης του ορού προσώπου με ενυδατική κρέμα, toner και άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με τη σειρά:

  1. Καθαριστικό
  2. Απολεπιστικό (προαιρετικά)
  3. Toner
  4. Ορός προσώπου
  5. Κρέμα ματιών
  6. Ενυδατική κρέμα (κρέμα ημέρας και νυκτός)
  7. Κρέμα SPF (το πρωί)
  8. Lotion σώματος

Ο καθαρισμός, η τόνωση και η ενυδάτωση της επιδερμίδας αποτελούν πιθανότατα ήδη μέρος της ρουτίνας περιποίησής σας. Αλλά τώρα που έχετε κατανοήσει καλύτερα τον τρόπο χρήσης των ορών προσώπου, ήρθε η ώρα να πάρετε στα χέρια σας τον καλύτερο για τον τύπο του δέρματός σας και να ξεκινήσετε το «ταξίδι» σας προς ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.