fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Νιασιναμίδη: Πώς θα την προσθέσετε σε κάθε βήμα της skincare ρουτίνας σας

Και όμως μπορείτε να την εφαρμόσετε ακόμη και στα μαλλιά


Νιασιναμίδη: Πώς θα την προσθέσετε σε κάθε βήμα της skincare ρουτίνας σας

Υπάρχουν κάποια beauty συστατικά που πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως buzzy. Έρχονται και παρέρχονται αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν και μερικές φόρμουλες που πετυχαίνουν να αλλάξουν την επιδερμίδα σας. Μια τέτοια είναι η νιασιναμίδη, παράγωγο της βιταμίνης Β3 που οι δερματολόγοι τη λατρεύουν για τις πολλαπλές ιδιότητες της. Μπορεί να φέρει ελαχιστοποίηση της εμφάνισης πόρων, της ερυθρότητας και της υπερμελάγχρωσης. Με άλλα λόγια μπορεί να είναι η ιδανική λύση για πολλές από τις δερματικές ανάγκες σας. Αν δεν το πιστεύετε, με λίγες μόλις σταγόνες μετά τον καθαρισμό μία ή δύο φορές την ημέρα -ανάλογα με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας- θα σας πείσει. 

retinol.jpg

Πείτε αντίο στους πόρους, μειώστε την ερυθρότητα και αποκτήστε απίστευτη λάμψη.

Είναι σπάνιο να βρεθεί ένα συστατικό που μπορεί να κάνει αποτελεσματικά μόνο ένα από αυτά τα πράγματα, αλλά η νιασιναμίδη πετυχαίνει να τα κάνει όλα και έτσι έφτασε η στιγμή να τη βάλετε σε κάθε βήμα του skincare σας. Ο λόγος είναι ότι είναι ευέλικτη όχι μόνο στο εύρος όλων όσων μπορεί να αντιμετωπίσει, αλλά στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Νιασιναμίδη και υγεία των μαλλιών

Επειδή η νιασιναμίδη είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, βοηθά στην υποστήριξη της ανάπτυξης των μαλλιών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ενισχύει την κεράτινη οπότε όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να γίνουν πιο πυκνά και υγιή. Ακόμη καταπολεμά τις φλεγμονές κάτι που την καθιστά ιδανική λύση για ένα ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής ή για εσάς που αντιμετωπίζετε κνησμό.

 Against Spots

Against Spots

Pure Niacinamide 10 Serum, La Roche Posay, Hondos Center

BUY ME
 Rejuvenate me

Rejuvenate me

Instant Reset Brightening Overnight Recovery Gel-Cream With Niacinamide, Fenty Skin, Sephora

BUY ME
 Skin Perfecting Serum

Skin Perfecting Serum

The Better B Niacinamide Serum, Dr. Barbara Sturm, Sephora

BUY ME

Η καταπολέμηση της ακμής

Η νιασιναμίδη στοχεύει στις κηλίδες με δύο τρόπους. Πρώτον, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της παραγωγής του ελαίου που φράζει τους πόρους και προκαλεί την ακμή, αλλά επίσης είναι πολύ γνωστή για τα αντιφλεγμονώδη οφέλη της. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δίνει ένα ισχυρό boost στο να κρατηθεί η ακμή μακριά. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology διαπίστωσε ότι ήταν εξίσου αποτελεσματική στην καταπολέμηση της ακμής με τα συνταγογραφούμενα προϊόντα χωρίς να φέρνει καμία παρενέγεια όπως η ξηρότητα.

Αναβαθμίστε την ενυδατική σας κρέμα

Καθώς βρισκόμαστε στους ξηρούς χειμερινούς μήνες, ίσως έφτασε η στιγμή να κάνετε upgrade στην ενυδατική σας κρέμα. Αν το σκέφτεστε τότε η νιασιναμίδη μπορεί να σας δώσει τη λύση. Θα βοηθήσει την υγρασία να "κλειδώσει" στο δέρμα και θα προωθήσει την παραγωγή βασικών λιπιδίων και πρωτεϊνών του δέρματος στα ανώτερα στρώματα.

retinoli-5.jpg

Μην ξεχνάτε το σώμα σας

Τα ενυδατικά και προστατευτικά αποτελέσματα της νιασιναμίδης την καθιστούν το «ιδανικό» συστατικό για τη θεραπεία φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα σε πολλές περιοχές του σώματος σας. Αυξάνοντας αποδεδειγμένα την παραγωγή κεραμιδίων στο δέρμα, είναι ένα κλειδί για τη διατήρηση της υγείας του, την προστασία της ενυδάτωσης μέσα και τη διατήρηση των καλών βακτηρίων σε ποσότητες που δε σας βλάπτουν. Όταν τη χρησιμοποιείτε για απολέπιση σώματος ή ως ενυδατική κρέμα, η νιασιναμίδη μπορεί να είναι το κλειδί για λάμψη από το κεφάλι μέχρι τα νύχια.