fbpixel

Search icon
Search
Deep cleaning: Ο σωστός καθαρισμός του καθιστικού σας
INTERIORS

Deep cleaning: Ο σωστός καθαρισμός του καθιστικού σας

Κάντε ένα freshen up στον χώρο σας


Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από έναν καθαρό και συμμαζεμένο χώρο. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το αγαπημένο living-room που περνάμε τις περισσότερες ώρες, ειδικά τώρα τον χειμώνα. Εάν θέλετε λοιπόν, να κάνετε το κατάλληλο freshen up, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μας για ένα σωστό deep cleaning στο σαλόνι σας που θα σας προετοιμάσει να υποδεχθείτε την εποχή που έρχεται! 

Θα χρειαστείτε:

  • Ξεσκονόπανο 
  • Ηλεκτρική σκούπα 
  • Καθαριστικό επιφανειών 
  • Υγρό πανί   
  • Σφουγγαρίστρα

Βήμα 1: Τακτοποιήστε γρήγορα τον χώρο 

Ξεκινήστε με το να τακτοποιήσετε γρήγορα τα πάντα στον χώρο σας. Μην αγχώνεστε για να τον κάνετε να φανεί τέλειος. Απλώς φροντίστε να τον αποσυμφορήστε στα γρήγορα, αποθηκεύοντας τα αντικείμενά σας εκεί που ανήκουν.

spacejoy-io5tvjh7vcc-unsplash.jpg

Βήμα 2: Ξεσκονίστε όλα τα διακοσμητικά και τις επιφάνειές σας

Η σκόνη συνηθίζει να παραμονεύει στα σαλόνια, οπότε βγάλτε ένα ξεσκονόπανο και σκουπίστε κάθε επιφάνεια, όπου μπορεί να κρύβεται! Ξεκινήστε με επίπεδες επιφάνειες, όπως τραπέζια και ράφια. Στη συνέχεια, ασχοληθείτε με τη διακόσμησή σας. Φροντίστε να καθαρίσετε και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, όπως οι ανεμιστήρες οροφής, οι αεραγωγοί και οι περσίδες των παραθύρων. Plus, ένα υγρό πανί μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα ψηλότερα σημεία κατά μήκος του ταβανιού σας, που είναι σχεδόν αδύνατο να τα φτάσετε χωρίς ξεσκονόπανο.

Βήμα 3: Σκουπίστε και καθαρίστε τους καναπέδες σας

Βγάλτε όλα τα μαξιλάρια από τον καναπέ σας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό του. Αν το ριχτάρι σας πλένεται στο πλυντήριο, αυτή θα ήταν μια καλή στιγμή για να το πλύνετε. Αλλά αν δεν είναι, μείνετε ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι έχετε μερικές ακόμη επιλογές. 

Για αρχή, μπορείτε να τινάξετε τα μαξιλάρια για να απαλλαγείτε από τη σκόνη και τα υπολείμματα. Αν τα μαξιλάρια σας χρειάζονται λίγη περισσότερη φροντίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό ταπετσαρίας για να τα απαλλάξετε από τυχόν λεκέδες και τη δυσοσμία. Πριν καθαρίσετε τις ταπετσαρίες σας, φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή. Οι ταπετσαρίες είναι ακριβές - οπότε δεν αξίζει να είστε βιαστικοί σε αυτό το step. 

spacejoy-xpbtqfr9skg-unsplash.jpg

Βήμα 4: Καθαρίστε και οργανώστε τα ράφια σας

Αν υπάρχουν ράφια στο σαλόνι σας, αδειάστε τα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ξεσκονόπανο για να τα ξεσκονίσετε -ή χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να τα σκουπίσετε. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για οποιοδήποτε άλλο σημείο όπου αποθηκεύεται αντικείμενα. Αυτό μπορεί να είναι το τζάκι σας, το coffee table σας, τα ντουλάπια σας ή οπουδήποτε αλλού κρατάτε πράγματα.

Αν είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που είναι οργανωμένα, αφήστε τα ράφια όπως είναι. Αν όχι, εκμεταλλευτείτε αυτήν τη στιγμή για να οργανωθείτε ξανά και ν' ανανεώσετε τη διακόσμησή σας.

Βήμα 5: Ασχοληθείτε με το χαλί σας

Αν τα πατώματά σας είναι στρωμένα με μοκέτα, σκουπίστε τα με ηλεκτρική σκούπα. Και αν συναντήσετε κάποιους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό καθαριστικό μοκέτας πάνω στον λεκέ για λίγα λεπτά. 

Αν διαθέτετε χαλί στον χώρο σας, βγάλτε το έξω και τινάξτε το. Αν μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, βάλτε το για ένα γρήγορο καθάρισμα. Και αν δεν είναι, χρησιμοποιήστε αυτό το καθαριστικό μοκέτας που προείπαμε για να καθαρίσετε τυχόν κηλίδες ή λεκέδες. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το εκτός για λίγο μέχρι να σκουπίσετε το πάτωμα και να το σφουγγαρίσετε και τοποθετήστε το ξανά! 

suhyeon-choi-ehxwis6ltxg-unsplash.jpg

Βήμα 6: Σκουπίστε και σφουγγαρίστε τα δάπεδά σας

Χρησιμοποιήστε μια απλή ή ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη και τα υπολείμματα στα πατώματά σας. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε, καθαρίζοντάς τα καλά με χλωρίνη, νερό και μια σφουγγαρίστρα.

Βήμα 7: Βάλτε τα πάντα ξανά στη θέση τους

Μόλις ο χώρος σας είναι καθαρός, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τον τοποθετήσετε ξανά τα αντικείμενά σας στο σαλόνι. Διακοσμήστε τα μαξιλάρια, διπλώστε τις κουβέρτες και καθαρίστε το τραπεζάκι μέσης. Αν θέλετε να διατηρήσετε τον χώρο σας σε άριστη κατάσταση, μπορείτε να κάνετε κάποια από τα παραπάνω βήματα καθημερινά. Εάν το σκεφτείτε το καθένα διαρκεί λιγότερο από 3 λεπτά, προετοιμάζει το δωμάτιο για την επόμενη μέρα και αφήνει μια ευχάριστη και καθαρή αίσθηση.