fbpixel

Search icon
Search
Ski day: Αυτά είναι τα απαραίτητα beauty steps για μια μέρα στα χιόνια
FACE & BODY

Ski day: Αυτά είναι τα απαραίτητα beauty steps για μια μέρα στα χιόνια

Τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο όταν οι συνθήκες αλλάζουν


Υπάρχει κάτι συναρπαστικό και απόλυτα χαλαρωτικό όταν πηγαίνετε για σκι. Είτε ο προορισμός σας είναι τα μαγικά χωριά στις Άλπεις, είτε το χιονοδρομικό που βρίσκεται κοντά σας το να χαρίσετε αυτή την εμπειρία στον εαυτό σας είναι ανεπανάληπτο. Ειδικά αν σκεφτείτε πως αυτές οι μέρες συνήθως κλείνουν με δύο ποτήρια σαμπάνια είναι σίγουρο πως πρέπει να φροντίσετε για όλα τα απαραίτητα. Μέσα σε αυτά δε θα μπορούσε να μην είναι και το απαραίτητο skincare που θα διατηρήσει την επιδερμίδα σας αψεγάδιαστη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες, ο έντονος άνεμος αλλά και το ξηρό εσωτερικό περιβάλλον στα σαλέ πλέον δε θα σας επηρεάζουν.

Αφήστε το καθαριστικό με αφρό πίσω

Καθώς ετοιμάζετε το απαραίτητο beauty bag αφήστε το καθαριστικό αφρού στο σπίτι. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των περιττών λιπαρών και του ιδρώτα, κάτι που τα καθιστά εξαιρετικά για την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο, είναι καλύτερο σε αυτές τις συνθήκες να πείτε το «ναι» σε μια πιο απαλή κρέμα καθαρισμού που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ανέπαφο τον προστατευτικό φράγμα του δέρματος σας κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει καθώς ο κρύος αέρας και η θερμότητα των εσωτερικών χώρων τείνουν να ερεθίζουν και να ξηραίνουν το δέρμα.

https-hypebeastcom-image-2022-12-gucci-apres-ski-collection-campaign-16.jpg

Περιορίστε το χρόνο στο ντους

Αφού ντυθείτε με πολλές στρώσεις, ανεχτείτε τον ψυχρό αέρα του χειμώνα και κάνετε αρκετές ώρες σκι το υδρομασάζ ή η μπανιέρα μπορεί να φαίνονται απόλυτα δελεαστικά. Άλλωστε, σε αυτή τη φάση το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να ζεσταθείτε. Παρόλα αυτά οι ειδικοί λένε πως ο χρόνος επαφής του δέρματος με το ζεστό νερό πρέπει να είναι περιορισμένος. Η μακροχρόνια παραμονή σε εξαιρετικά ζεστές περιοχές θα αφαιρέσει από το δέρμα τα φυσικά του έλαια, με αποτέλεσμα να σας «στεγνώνει» ακόμα περισσότερο. Αν παρόλα αυτά θέλετε να κάνετε αυτή την επιλογή χρησιμοποιήστε ένα λάδι σώματος μετά το τζακούζι, το οποίο θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της αφυδάτωσης.

Μην παραλείπετε το αντηλιακό 

Πρέπει να φοράτε αντηλιακό ανεξάρτητα από την ημερομηνία που αναγράφει στο ημερολόγιο του κινητού σας. Μάλιστα αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν βρίσκεστε στην κορυφή ενός βουνού σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, η αντηλιακή προστασία είναι ο πιο καλός σας «φίλος» την ώρα που κάνετε σκι αν θέλετε να φροντίσετε το δέρμα σας. Τα ψηλότερα υψόμετρα σημαίνουν ισχυρότερες ακτίνες UV καθώς και ακτίνες που αντανακλώνται από το χιόνι.

Ελέγξτε καλά

Ένας εύκολος τρόπος για να προστατέψετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σκι είναι να εξετάσετε ποια μέρη του σώματος σας είναι εκτεθειμένα στα πιο σημαντικά στοιχεία της φύσης: στο κρύο, στον ήλιο και στον άνεμο. Συνήθως, αυτό είναι το πρόσωπό σας, τα χέρια καθώς και τα χείλη σας. Επενδύστε το χρόνο σας σε αυτά και προσφέρετε τους επιπλέον ενυδάτωση και φροντίδα για να μεγιστοποιήσετε το glowing αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε.

massimo-dutti-apres-ski-clothing-collection02.jpg

Για το πρόσωπό σας

Χρησιμοποιήστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα που θα δημιουργήσει ένα φραγμό μεταξύ του δέρματος σας και του περιβάλλοντος. Τα συστατικά κατά της ερυθρότητας είναι σημαντικά, καθώς ο αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επηρεάσουν τα τριχοειδή αγγεία στο δέρμα, κάτι που μεταφράζεται σε εξάψεις και κοκκινίλες.

Για τα χέρια σας

Συμπεριφερθείτε στα χέρια σας σαν να είναι το δεύτερο πρόσωπο σας, καθώς το δέρμα εκεί είναι λεπτό και επομένως πολύ επιρρεπές στο να κάνει εμφανή τα σημάδια της γήρανσης. Αυτό φυσικά μεγιστοποιείται όταν είναι εκτεθειμένο στη φύση. Τα γάντια είναι απαραίτητα και επιπλέον μεγάλη σημασία έχει το ύφασμα τους που κλειδώνει την υγρασία και αποτρέπει την απώλεια της από τον άνεμο και το κρύο.

feature1-2-829x423.jpg

Για τα χείλη σας

Ένα εξίσου σημαντικό μέρος του σώματος σας είναι τα χείλη που πέρα από ενυδάτωση χρειάζονται και συνεχόμενη εφαρμογή αντηλιακού για απόλυτη προστασία ενώ εσείς κάνετε σκι. Το δέρμα των χειλιών είναι το πιο λεπτό, και ως εκ τούτου, απαιτεί να το φροντίζετε επιπλέον.