fbpixel

Search icon
Search
Singles: 8 super συμβουλές για να είστε ευτυχισμένοι και μόνοι
PSYCHOLOGY

Singles: 8 super συμβουλές για να είστε ευτυχισμένοι και μόνοι

Δυο καταστάσεις που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε


Είναι μια κοινή υπόθεση ότι το να είστε single σημαίνει ότι είστε και μόνοι. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Ακόμη και όταν δεν ασχολείστε ρομαντικά με κάποιον, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε σύνδεση - με τον εαυτό σας, τους φίλους και την οικογένειά σας, τα κατοικίδια σας, τη φύση, μέσω διαφόρων χόμπι και πολλά άλλα. Επιπλέον, ακόμα κι αν είστε μόνοι, μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι, ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης σας. Έτσι, ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλετε να βρείτε έναν ρομαντικό σύντροφο, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να έχετε κατά νου ότι μέχρι να φτάσετε εκεί, είναι απολύτως σημαντικό να είστε ευτυχισμένοι και χωρίς αυτόν. 

Γι' αυτόν το λόγο συγκεντρώσαμε παρακάτω τις αγαπημένες μας συμβουλές για το πώς να είστε ευτυχισμένοι και μόνοι.
woman-streetstyle.jpeg

1. Θέστε στόχους

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσετε στον εαυτό σας—είτε είστε ελεύθεροι, είτε σε μια ρομαντική σχέση —είναι να θέσετε στόχους για τον εαυτό σας και να εργάζεστε σταθερά για την επίτευξη τους. Αυτοί οι στόχοι μπορεί να είναι προσωπικοί, που σχετίζονται με την καριέρα, οικονομικοί ή εκπαιδευτικοί.

2. Δώστε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας

Η φροντίδα του εαυτού μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά το να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην κίνηση, τη διατροφή και τον διαλογισμό είναι όλοι ιδιαίτερα αξιόλογοι τρόποι για να φροντίζετε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας. Αξίζει επίσης να αφιερώσετε χρόνο κάθε μέρα στη στοματική φροντίδα, τη φροντίδα του δέρματος και άλλες δραστηριότητες που φέρνουν στο μυαλό σας ηρεμία και χαρά. Η πρακτική της αγάπης προς τον εαυτό είναι απαραίτητη για την ευτυχία. Η συνειδητοποίηση ότι η πιο σημαντική σχέση [που] θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη ικανοποίησης σε οποιαδήποτε κατάσταση.  

3. Γραφή

Το ημερολόγιο είναι μια άλλη μορφή αυτοφροντίδας που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα χώρο για να αποφορτίσετε και να επεξεργαστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Γράφετε καθημερινά ημερολόγιο και ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια λίστα ευγνωμοσύνης. Η εμπειρία και η έκφραση ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχετε, βοηθά να μην επικεντρώνεστε σε αυτό που μπορεί να σας λείπει. Η ψυχική υγεία είναι συνδεδεμένη με την οπτική σας για τις καταστάσεις, επομένως το να είστε ελεύθεροι νοητικά μπορεί να σας αφήσει να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι σημαντικό για την η επίτευξη των στόχων σας.

copenhagen-fw19-streetstyle-5.jpg

 

4. Γνωρίστε την αξία σας

Θυμηθείτε, η ευτυχία δεν χρειάζεται να εξαρτάται από κανένα εξωτερικό πρόσωπο ή πράγμα. Οι σχέσεις, όταν είναι υγιείς, είναι υπέροχες και προσθέτουν στη ζωή. Ωστόσο, η απουσία τους δεν σημαίνει ότι η ζωή είναι ελλιπής. Κατανοώντας ότι είστε ένα πλήρες άτομο του οποίου η αυτοεκτίμηση αναπτύσσεται από ό,τι κάνετε στη ζωή σας και πώς συμβάλλετε στο να κάνετε τη διαφορά για το γενικότερο καλό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε προοπτική και να περιηγηθείτε σε καταστάσεις. 

5. Αγκαλιάστε και απολαύστε το solo sex

Όταν είστε ελεύθεροι, μπορεί να μην έχετε τόσο συχνή πρόσβαση σε σεξουαλικό σύντροφο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σας απαγορεύεται να νιώσετε ευχαρίστηση. Στην πραγματικότητα, αναπτύσσοντας αυτή τη σχέση με τον εαυτό σας θα έχετε πολλά οφέλη και μόλις μπείτε σε μια σχέση.

6. Βγείτε έξω

Έρευνες δείχνουν ότι το να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι καλό για την ψυχική υγεία. Έχοντας αυτό κατά νου, συνίσταται να κάνετε μια εβδομαδιαία πεζοπορία ή να αφιερώνετε συγκεκριμένο χρόνο κάθε εβδομάδα για να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η φύση. Είτε αυτό είναι ένα πικνίκ, μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο, μια εκδρομή στην παραλία, μια βουτιά σε μια λίμνη ή απλά να στέκεστε με τα γυμνά πόδια σας "φυτεμένα" στο γρασίδι ως μέσο γείωσης. Φροντίστε να βγείτε εκεί έξω.

streetstyle6.png

7. Μάθετε κάτι νέο

Όσο είστε ζωντανοί, μπορείτε να μάθετε κάτι καινούργιο - και θα πρέπει να προσπαθήσετε να το κάνετε. Συμμετέχετε σε ορισμένες δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη διασκέδαση και τη μάθηση. μάθετε να χορεύετε, να παίζετε ένα μουσικό όργανο ή να ζωγραφίζετε. Θα σας αλλάξει τη ζωή.

8. Κάντε κράτηση για διακοπές

Ακριβώς επειδή είστε ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι μια φορά στη ζωή σας για να δημιουργήσετε αναμνήσεις για τον εαυτό σας. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε επιτέλους το ταξίδι των ονείρων σας. Και αν τα μακρινά ταξίδια δεν είναι στα χαρτιά για εσάς αυτή τη στιγμή για οικονομικούς ή για άλλους λόγους, εστιάστε στο να υιοθετήσετε ένα σύνολο σκέψης διακοπών ή μικρο-διακοπές, που σας επιτρέπουν να κάνετε επαναφορά χωρίς να μπείτε πραγματικά σε ένα αεροπλάνο.