fbpixel

Search icon
Search
Single στις γιορτές: 8 λόγοι που οφείλετε να το απολαύσετε
PSYCHOLOGY

Single στις γιορτές: 8 λόγοι που οφείλετε να το απολαύσετε

Η καλύτερη στιγμή για να περάσετε υπέροχα


Σίγουρα πολλές από εσάς είστε εξοικειωμένες με την έννοια της single στις γιορτές. Αλλά παρόλα αυτά με τα holiday blues να είναι μια πραγματικότητα δεν είστε λίγες εσείς που θεωρείτε αυτή την πραγματικότητα τρομακτική. Έτσι, φέτος αντί να εύχεστε να βρείτε το ταίρι σας προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε όλα τα υπέροχα πράγματα στη ζωή σας. Εμπιστευτείτε μας, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε όταν διαβάσετε όλους τους παρακάτω λόγους που αφορούν τον εαυτό σας, τους φίλους, την οικογένεια και τα κατοικίδια σας (μεταξύ άλλων!). 

how-to-festive.jpg

Χωρίς κοινές διακοπές 

Δεν χρειάζεται να μοιράζετε χρόνο μεταξύ της οικογένειας κάποιου άλλου και της δικής σας. Όχι πια Χριστούγεννα με την οικογένεια σας και Πρωτοχρονιά με αυτή του συντρόφου σας ή ακόμη και ώρες στο δρόμο για να δείτε και τους δυο την ίδια μέρα. Φυσικά αν λάβετε υπόψιν σας ότι θα πρέπει να τους γνωρίσετε τώρα, για πρώτη φορά, όντας single αποφεύγετε το ενοχλητικό small talk με τους γονείς, τα αδέρφια ή ακόμη και τις γιαγιάδες. Μια διαδικασία που σίγουρα σας αγχώνει

Θα είστε ο εαυτός σας

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν εντυπωσιάσετε την οικογένεια του σημαντικού άλλου. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό αλλά πολλές φορές αυτή η συνθήκη δημιουργεί άγχος σε γυναίκες και άντρες καθώς προσέχουν ακόμη και την πιο απλή κίνηση που θα κάνουν. Από το δεύτερο ποτήρι κρασί μέχρι και το επιπλέον καναπεδάκι που θα καταναλώσετε.

Μηδέν άγχος για δώρα

Δεν υπάρχει άγχος για το τι να πάρετε ως δώρο το άλλο σας μισό (και τα μέλη της οικογένειάς τους). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που εξοικονομήσατε για να κάνετε κάτι υπέροχο για τον εαυτό σας. Όπως ένα σεμινάριο αυτοβελτίωσης που τόσο καιρό θέλετε να δοκιμάσετε.

how-to-festive-2-zKeV1.jpg

Γιορτάστε όπως θέλετε

Δεν θα χρειαστεί να προσποιηθείτε ότι είστε ενθουσιασμένοι με τις ψυχρές υπαίθριες δραστηριότητες ή τα πρωινά σχέδια για τα οποία σας έχει εγγράψει ο σύντροφός σας. Μπορείτε να κοιμηθείτε και να κάνετε ό,τι άλλο. Και το καλύτερο είναι πως σε αυτά που σας εκφράζουν μπορεί να γνωρίσετε και άτομα που εξίσου ενθουσιάζονται.

Διακοσμήστε σύμφωνα με το γούστο σας

Μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας όπως θέλετε—στεφανάκια, γιρλάντες, μπάλες ντίσκο και όλα (ή κανένα). Χωρίς το γούστο κανενός άλλου να κατευνάσει τη δημιουργικότητα σας, μπορείτε οπωσδήποτε να βάλετε ακόμη και εκείνα τα ιδιαίτερα διακοσμητικά που αγοράσατε πριν χρόνια από το εξωτερικό. Μάλιστα, μπορείτε να κάνετε και ένα πάρτι καλώντας όποιον θέλετε. Το ότι είστε single δε σημαίνει πως απαγορεύετε να φλερτάρετε.

Προγραμματίστε επιπλέον χρόνο για την οικογένεια

Φέτος θα προλάβετε να δείτε τα αδέρφια και τα αγαπημένα σας ξαδέρφια. Αυτές οι σχέσεις που συνήθως έρχονται σε δεύτερη μοίρα γιατί δεν έχετε χρόνο θα σας χαρούν και θα τις χαρείτε στο έπακρον. Και ίσως αναθεωρήσετε και πολλά από όσα σας κρατούσαν πίσω. Μην ξεχνάτε πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολλά να σας δώσουν ακόμη και αν φαινομενικά δεν ταιριάζετε.

festive-outfits.jpg

Χωρίς προσδοκίες

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ικανοποίηση των προσδοκιών κανενός άλλου. Μπορείτε να γιορτάσετε τη σεζόν με κάθε τρόπο που έχετε ονειρευτεί. Μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που κάνουν την καρδιά σας να τραγουδά, και με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ανακαλύψετε τι σημαίνει πραγματικά η εποχή για εσάς και πώς να το κάνετε αυτό προτεραιότητα στις μελλοντικές σας σχέσεις.

Επαναπροσδιορίστε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Μπορείτε να αφιερώσετε αυτή τη μέρα σε εσάς και τις αγαπημένες σας φίλες. Μπορείτε να βάλετε στόχους για τη νέα χρονιά και μπορείτε κυρίως να δείτε τον εαυτό σας όπως πραγματικά είναι. Όχι μέσα σε σχέσεις, όχι μέσα σε δεσμεύσεις, όχι μέσα σε καταστάσεις που δε σας εξελίσσουν. Οι σχέσεις είναι υπέροχες αρκεί να δημιουργούν συνθήκες στις οποίες εσείς νιώθετε καλά. Και για να γίνει αυτό πρέπει να οραματιστείτε τον εαυτό που θέλετε βλέποντας πρώτα πως θα είστε καλά μόνο με τον εαυτό σας. Είστε ότι πιο σημαντικό έχετε και για αυτό το λόγο θα πρέπει να επενδύσετε τώρα σε εσάς ώστε τα καλύτερα να ακολουθήσουν.