fbpixel

Search icon
Search
Romance lovers: Αυτά είναι τα πιο ρομαντικά restaurants της Ευρώπης
TRAVEL

Romance lovers: Αυτά είναι τα πιο ρομαντικά restaurants της Ευρώπης

Εστιατόρια που αξίζουν να βρίσκονται στην bucket-list σας


Τα ταξίδια μας δίνουν ζωή, μας αναζωογονούν και επιδρούν σημαντικά στην ψυχολογία μας. Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι πως τα στερηθήκαμε αρκετά, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο! Οργανώνοντας μία εξόρμηση σε οποιοδήποτε μέρος, ένα από τα πράγματα που κάνουμε όλοι μας, είναι να εντοπίσουμε τα must-visit spots που βρίσκονται στην πόλη της επιλογής μας για φαγητό και ποτό κι αν αισθάνεστε κι εσείς πως έχετε ανάγκη ένα break, στο ξεκίνημα του νέου έτους, πρέπει να αναλάβετε δράση.

Εμείς επιλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, που μοιάζουν ιδανικά για το απόλυτο, ρομαντικό dinner κι εσείς, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ετοιμάσετε την travel-bag και να απολαύσετε τις διακοπές σας, με τον σύντροφό σας.

Δημιουργήστε εμπειρίες στα πιο όμορφα μέρη!

Lapérouse – Paris, France

e578ba65-5050-4327-bd6a-755bc6439f18.jpeg

Για το Παρίσι δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ευρώπης, γεμάτη χρώματα, αρώματα και αμέτρητα τοπία. Με λίγα λόγια, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τα ερωτευμένα ζευγάρια. Αν αυτή η σκέψη σας μοιάζει άκρως δελεαστική, τότε πολύ ψηλά στη λίστα σας, θα πρέπει να βρίσκεται το Lapérouse, ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο restaurant αποτελεί πόλο έλξης για celebrities που βρίσκονται στο Παρίσι, αλλά κι influencers που λατρεύουν τις πεντανόστιμες δημιουργίες του chef. Ιδανικά, πραγματοποιήστε μία κράτηση για ένα άκρως ρομαντικό, private dinner κι απολαύστε τη βραδιά με το ταίρι σας μακριά από όλους κι από όλα.

Khun Juk – Copenhagen, Denmark

c46c14e7-b9b3-4a31-88a3-f1045a9b9c7d.jpeg

Μια ρομαντική βόλτα στην Nyhavn, την περίφημη γραφική προβλήτα της πόλης, δίπλα από τα κτίρια σε pastel αποχρώσεις και τα παλιά ξύλινα πλοία. Ένα μαγευτικό βράδυ στην Skuespilhuset, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα. Μία επίσκεψη στο άγαλμα της πολυφωτογραφημένης μικρής γοργόνας... Η Κοπεγχάγη φαντάζει ιδανικός προορισμός για ερωτευμένα ζευγάρια κι εμείς, σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ειδικά αν θέλετε να μείνετε μακριά από τις basic επιλογές. Εφόσον -λοιπόν- επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Δανίας, αξίζει πραγματικά να βρεθείτε με τον σύντροφό σας στο Khun Juk, ένα από τα κορυφαία Thai restaurants, που διαθέτει έναν cosy εσωτερικό χώρο για τους χειμερινούς μήνες, αλλά και μία τεράστια courtyard για το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα μέρος, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Το πλούσιο menu με τα μοναδικά πιάτα, συνδυάζεται άψογα με τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιού και το σίγουρο είναι, πως η παρουσία σας εκεί θα σας μείνει αξέχαστη.

Kitty Fishers – London, England

e1f6ba30-20c6-4c47-8f0f-e0f6c888d7f9.jpeg

Το Λονδίνο αποτελεί σταθερά αγαπημένη επιλογή των travel-lovers για πολλούς λόγους. Προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, διαθέτει αμέτρητα αξιοθέατα, φημίζεται για τους έντονους ρυθμούς τους και δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτό για μία φορά, θέλουν να επιστρέψουν ξανά. Το Kitty Fishers, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης και προσφέρεται για ένα classy date night. Η μυρωδιά από τα wood-fired πιάτα, σε συνδυασμό με τα cosy burgundy furnitures και τον χαμηλό φωτεισμό, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό κι αν σκοπεύετε να βρεθείτε στην πόλη, αξίζει πραγματικά να κάνετε την κράτησή σας, για να βρεθείτε σε αυτό.

Tágide – Lisbon, Portugal

27b62139-d4c9-478d-a458-dca8a812b34a.jpeg


Η Πορτογαλία είναι μία χώρα που διαφέρει από όλες τις άλλες. Είναι γεμάτη χρώματα, αξιοθέατα και όμορφα τοπία, ενώ οι ντόπιοι με τον μοναδικό τους χαρακτήρα, υποδέχονται τους επισκέπτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν δεν σας έχουν πείσει όλα αυτά, τότε ίσως να τα καταφέρει το Tágide, το iconic restaurant που βρίσκεται στην καρδιά του Chiado και προσφέρει την πιο μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα στην πόλη και στον Tagus River. Ένα βραδινό dinner στην ταράτσα, απολαμβάνοντας το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα και τα πιο νόστιμα πιάτα, με την υπογραφή ενός κορυφαίου chef, φαντάζει ιδανική επιλογή για ερωτευμένα ζευγάρια.

MOON – Amsterdam, Netherlands

030fae37-c79a-472b-ad1d-8a278ccc4eff.jpeg

Το Άμστερνταμ είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που αξίζει να έχει μία θέση στην ταξιδιωτική λίστα όλων, αν δεν υπάρχει ήδη. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να βρει κανείς αρκετές λέξεις, για να περιγράψει το συναίσθημα του να περιπλανιέσαι με ένα ποδήλατο δίπλα στα όμορφα ολλανδικά κανάλια μια ηλιόλουστη μέρα. Αυτό, από μόνο του είναι αρκετό για να σας κάνει να πείτε το «ναι» και να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη πόλη. Ένα από τα μέρη που ξεχωρίζουν στην ολλανδική πρωτεύουσα, είναι το MOON, ένα εστιατόριο που διαφέρει σημαντικά από όλα τα άλλα κι ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη, που κόβει την ανάσα κι όσοι βρίσκονται σε αυτό, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική fine dining εμπειρία. Το menu είναι εξίσου εντυπωσιακό, καθώς περιλαμβάνει πολλά, διαφορετικά πιάτα κι επιλογές για όλα τα γούστα, πάντα με τα πιο εκλεκτά υλικά.