fbpixel

Search icon
Search
Είστε single; Oι τρόποι για να περάσετε φέτος αξέχαστα Χριστούγεννα
PSYCHOLOGY

Είστε single; Oι τρόποι για να περάσετε φέτος αξέχαστα Χριστούγεννα

Ποτέ δεν είναι αργά για έναν σωστό επαναπροσδιορισμό


Όσοι από εσάς είστε ελεύθεροι, είστε σίγουρα εξοικειωμένοι με του φόβους και τις ανησυχίες που ακολουθούν αυτό το status. Ξεκινώντας, λοιπόν, τη συζήτηση για το πως θα μπορέσετε να περνάτε υπέροχα ακόμη και αν αυτό δεν είναι επιλογή σας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το να είστε εσείς, ο εαυτό σας, οι φίλοι σας, η οικογένεια σας και ο σκύλος σας. Ακούγεται δύσκολο και αρκετά απλοϊκό να σας το αναφέρουν αλλά είναι σίγουρο πως με βαθιά συνειδητοποίηση θα κατανοήσετε πως το καθετί έχει την ώρα του και πως είναι καιρός να γιορτάσετε ό, τι έχετε, σταματώντας να επικεντρώνεστε σε οτιδήποτε δεν αποτελεί κτήμα σας. 

Έτσι, αντί να επιθυμείτε να είστε μέρος ενός συνόλου ή να αισθάνεστε ζήλια για όλους όσους βρίσκονται σε ζευγάρια, προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες στη ζωή σας. Εμπιστευτείτε την εσωτερική φωνή σας και θα δείτε πως κάποια στιγμή η ροή των πραγμάτων θα σας φέρει αυτή την ποθητή ενέργεια που κουβαλάει μαζί της μια ισορροπημένη σχέση.  

chrismtas-single-woman.jpg

1. Καλέστε τους φίλους σας να γίνουν ο plus one σας

Αν και η φετινή χρονιά δεν επιτρέπει τις μεγάλες συναθροίσεις και τα πάρτι, εσείς μπορείτε να χρησιμοποίησετε τα μέσα που είναι εφικτά και να κάνετε τις φίλες σας, τον δικό σας plus one. Βγείτε για περπάτημα με αυτές, διοργανώστε online δείπνα, δείτε μαζί ταινίες ενώ βρίσκεστε σε διαφορετικά σπίτια και πιείτε κρασί ακόμη και μέσω Facetime. Αν και συχνά το αγνοείτε, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε την αξία τους και να καταλαβαίνετε οτι αποτελούν -ίσως- τη σημαντικότερη σχέση σας. Ακόμη, στο οικογενειακό δείπνο των Χριστουγέννων δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να φέρετε ένα στενό σας φίλο. Αυτό βοηθά να τοποθετηθεί το stauts ως μια φυσιολογική και απολύτως αποδεκτή κατάσταση και όχι ως μια ατυχής και προσωρινή επιλογή.

christamas-single-tree-shopping-9eplf.png

2. Ξεκινήστε μια δική σας παράδοση

Ένα από τα πολλά συναρπαστικά πράγματα που χαρακτηρίζουν την περίοδο των Χριστουγέννων είναι η ευκαιρία να συμμετάσχετε σε δια βίου παραδόσεις που δημιουργούν μια αίσθηση κοινότητας μεταξύ φίλων και οικογένειας. Αν και αυτές οι παραδόσεις στην κουλτούρα μας ξεκινούν από τη στιγμή που αποφασίζετε να συγκατοικίσετε με κάποιον είναι σημαντικό να φέρετε το "φως" που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο ακόμη και τώρα που είστε single. Ξεκινήστε με πρακτικές που φέρνουν χαρά στη ζωή σας. Αγοράστε για παράδειγμα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο μιας οικογένειας με παιδιά. Αυτό αποτελεί μια εσωτερικευμένη και απολύτως περιοριστική πεποίθηση. Δοκιμάστε να διοργανώσετε με τους φίλους σας μια βραδιά μέσω zoom στην οποία θα δείτε μαζί μια ταινία ή θα συζητήσετε για όλα όσα μάθατε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Τέλος, μην παραλείψετε να στείλετε σε αυτούς που αγαπάτε από ένα στολίδι για το δέντρο τους. Αυτό θα σας βοηθήει να έρθετε πιο κοντά και θα σας κάνει να νιώσετε πραγματικά τη χαρά του να μοιράζεστε. 

woman-instagram-christmas.jpg

3. Βιώστε τα συναισθήματα σας

Ενώ αγοράζετε -για τον εαυτό σας- όλα τα δώρα που θέλετε αυτή την περιόδο και νιώθετε καλά, ίσως να μην έχετε σκεφτεί να κάνετε στον εαυτό σας το μεγαλύτερο δώρο από όλα. Αυτό του να τον αφήσετε να νιώσει όλα τα συναισθήματα του. Με τα μέλη της οικογένειας να φέρνουν συζύγους και συντρόφους στο σπίτι και με τις φίλες σας να συγκατοικούν με τους αγαπημένους τους οι διακοπές μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητα συναισθήματα ανεπάρκειας. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι η μοναξιά δεν "γιορτάζεται" με τον ίδιο τρόπο που γιορτάζεται ο γάμος και οι σχέσεις και συχνά, το να περιβάλλεστε άλλους μπορεί να είναι μια επώδυνη υπενθύμιση μιας κοινωνικής προσδοκίας που «υποτίθεται» πως πρέπει να πληροίτε. 

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο κατά τη διάρκεια των διακοπών να αφιερώνετε πολύ χρόνο στο να γράψετε και να σκεφτείτε τα ups και τα downs σας αυτή τη χρονιά. Αφήστε τον εαυτό σας να αισθανθεί ελεύθερα τη ζήλια όταν το νιώθετε, αλλά μην το αφήσετε να σας αποτρέψει από το να απολαύσετε το χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σας. Αντ 'αυτού, να είστε ειλικρινείς και ευγενικοί με τον εαυτό σας και να επιλέγετε ανθρώπους που μπορούν να νιώσουν τη δική σας ενέργεια. Το παν στη ζωή είναι το να συντονίζεστε!

Χρησιμοποιώντας συχνά τη λέξη "single" αντί των ελληνικών "ελεύθερη" ή "μόνη" θα δώσετε μια πολύ διαφορετική διάσταση στην κατάσταση. Καθώς η αγγλική δε χρωματίζει καθόλου την κατάσταση. Αντιθέτως τη στοιχειοθετεί χωρίς να σας προκαταβάλει αρνητικά για το οτι είστε μόνη. 
christmas-xritoyugenna-moni.jpg

6 λόγοι για να το απολαύσετε

  • Δεν χρειάζεται να μοιράζετε το χρόνο μεταξύ της οικογένειας κάποιου άλλου και της δικής σας. Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε από το Halloween έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 
  • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια του σημαντικού-άλλου σας. 
  • Δεν υπάρχει άγχος για το τι να δωρίσετε στο άλλο μισό σας ή και στη μητέρα του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που εξοικονομήσατε για να κάνετε κάτι υπέροχο για τον εαυτό σας. 
  • Μπορείτε να δείτε ξανά και ξανά τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες
  • Έχετε χρόνο για να αναγνωρίσετε τις δικές σας ανάγκες και για να επαναπροσδιορίσετε τις προτεραιότητες σας.
  • Βλέπετε προοπτικές ακόμη και εκεί που κάποτε πιστεύατε πως όλα έχουν λήξει.