fbpixel

Search icon
Search
SiMά: Η νέα γαστρονομική σύμπραξη στη Χαλκιδική που υπόσχεται αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας
TASTE

SiMά: Η νέα γαστρονομική σύμπραξη στη Χαλκιδική που υπόσχεται αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας

Το Domes Noruz Kassandra και το εστιατόριο του, “Topos” καλωσορίζουν ένα ολοκαίνουριο γαστρονομικό concept που αξίζει να δοκιμάσετε


Υπάρχει κάτι καλύτερο από την ένωση σεφ υψηλών μαγειρικών αξιώσεων, που επισφραγίζουν με την εξαιρετική υπογραφή τους νέα γαστρονομικά project στη χώρα; Ένα τέτοιο είναι κι αυτό - το νέο εγχείρημα του Domes Noruz Kassandra και του εστιατορίου του, “Topos”, που καλωσορίζουν ένα ολοκαίνουριο gastro-concept, το SiMά. Στο τιμόνι του, συναντάμε τρεις διακεκριμένους εκπρόσωπους της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, τον chef Σωκράτη Μπεληγιάννη και τη Ρόη Αποίκου από το εστιατόριο “Μαιτρ και Μαργαρίτα” και τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη από το “Συν-Τροφή

Αυτοί οι τρεις γνώστες της κουζίνας ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία βασισμένη στην ελληνικότητα και την εποχικότητα.

Το SiMά σημαίνει κοντά· και γύρω από αυτήν την έννοια έχουν δημιουργήσει ένα μενού που αναδεικνύει τις φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης και θάλασσας, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά. Άλλωστε, οι ατόφιες γεύσεις της χώρας μας αυτό έχουν συνηθίσει να κάνουν. Να μας ενώνουν γύρω από ένα τραπέζι και την ίδια στιγμή να συμβάλλουν στη δημιουργία αναμνήσεων που κρατούν για μια ζωή. Μένοντας πιστά σε αυτό το αφήγημα, τα εστιατόρια - τόσο του chef Σωκράτη Μπεληγιάννη και της Ρόης Αποίκου, όσο και του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη - γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη κι έχουν αποδείξει την αξία και το αδιαπραγμάτευτο μαγειρικό ήθος τους σε ντόπιους και ξένους.

topos-beach-bar-restaurant-03-medium.jpg

Και κάπως έτσι, το νέο αυτό εγχείρημα ευθυγραμμίζεται με το lifestyle και τη φιλοξενία της Domes, καλώντας το κοινό να έρθει κοντά, να γευθεί και να γιορτάσει. Εδώ και λίγες μέρες και για τους δύο προσεχείς μήνες, το SiMά θα φιλοξενηθεί στο πλήρως ανακαινισμένο και πρωτοποριακό Domes Noruz Kassandra, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όντας απόλυτα εναρμονισμένο με την αισθητική και την ποιότητα εξυπηρέτησης που προσφέρει το resort.

topos-restaurant-3-medium.jpg

Θέτοντας την εποχικότητα, τις μοναδικές γεύσεις του τόπου μας και την αγάπη για νόστιμο φαγητό στο επίκεντρο, η νέα άφιξη στη Χαλκιδική πρόκειται να γίνει τόπος συνάντησης για τους λάτρεις της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, αλλά και της υψηλής γαστρονομίας. Εμπνευσμένο από τη φύση και την παράδοση της Ελλάδας, τα πιάτα του μενού προσεγγίζονται μέσα από το μοίρασμα των γεύσεων και τη γιορτή της τροφής, που μας ενώνει. 

whatsapp-image-2024-07-16-at-175343-3.jpeg

Με μια περιήγηση στο μενού αγαπήσαμε ήδη τα παραδοσιακά βλήτα, με φάβα και dressing “καμένης” ντομάτας, baby κολοκυθάκια και αρσενικό Νάξου, ένα πιάτο που μπορείτε να επιλέξετε και σε vegetarian και vegan επιλογή, αλλά και τα λατρεμένα αμπελοφάσουλα σχάρας με χούμους,
αυγοτάραχο τρίμμα και Dukkah. Οι ψαροφάγοι θα λατρέψετε το ceviche ή carpaccio από ψάρι ημέρας, αλλά και το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι. Φυσικά, για τους λάτρεις του κρέατος, τόσο το φιλέτο μπούτι κοτόπουλου σχάρας, όσο και τα γλυκοκαυτερά χοιρινά κοψίδια σχάρας θα προσφέρουν μικρές «εκρήξεις» χαράς στον ουρανίσκο. Το καλώς επιμελημένο μενού συμπληρώνει το προζυμένιο ψωμί με ελιές Χαλκιδικής και το καρέ των εκλεκτών ελληνικών πιάτων ολοκληρώνεται με παραδοσιακές γλυκές προτάσεις όπως γαλακτομπούρεκο, κιουνεφέ, καριόκα και semi-freddo ταχινιού χαλβά.

Μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, με έμφαση στο μοίρασμα, την επαφή με τη φύση, την εποχικότητα και την παράδοση, που αποτυπώνει ευφάνταστα την ελληνική κουζίνα σας περιμένει στο Domes Noruz Kassandra και στο SiMά.

Info: Χανιώτη, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 630 85, τηλ.: 2310 810 624, domesnoruzkassandra.com