fbpixel

Search icon
Search
Sex life & Διατροφή: Γνωρίζετε ποιες τροφές μειώνουν τη λίμπιντο;
WELLNESS

Sex life & Διατροφή: Γνωρίζετε ποιες τροφές μειώνουν τη λίμπιντο;

Μικρά tips για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή


Είναι γεγονός ότι υπάρχει πλήθος παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου και συνεπώς ενός ζευγαριού. Η απαιτητική καθημερινότητα, το στρες και η ψυχολογία είναι μερικοί απ' αυτούς. Σ' αυτήν τη λίστα έρχεται να προστεθεί και η διατροφή. Κι ενώ γίνεται συχνά λόγος για τις τροφές που είναι αφροδισιακές, υπάρχουν κι εκείνες που λειτουργούν αντίθετα. Δηλαδή, μειώνουν τη λίμπιντο και μπορούν να δημιουργήσουν απώλεια της όρεξης. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που χρειάζεται να αλλάξετε για να έχετε μία καλύτερη sex life!

Decafeine coffee 

38250e1d24fb3813c0c0a85e766135c3.jpg

Μήπως αντικαταστήσατε τον καθημερινό σας καφέ με decafeine; Αν ναι, τότε μπορεί να παρατηρήσατε μεταβολές στη σεξουαλική σας ζωή. Μελέτη στο περιοδικό Journal of Pharmacological Sciences έδειξε πως άτομα που καταναλώνουν καφέ με καφεΐνη έχουν κατά 30% πιο αυξημένη κυκλοφορία αίματος κατά τα επόμενα 75 λεπτά, σε σύγκριση με τα άτομα που πίνουν καφέ χωρίς καφεΐνη. 

Sugar

17d08d682f64d650c503c743d870716c.jpg

Είναι γνωστό πως η ζάχαρη έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Μία από αυτές είναι και η σεξουαλική μας ζωή. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Η ζάχαρη, όπως και οι υδατάνθρακες αυξάνουν απότομα το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα, γεγονός που οδηγεί σε κόπωση και ως εκ τούτου σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Προσπαθείστε να την κόψετε σταδιακά και δείτε τις αλλαγές που χρειάζεστε. 

Αλκοόλ 

9ee4e06d7c066084c2e2754251450f8d.jpg

To ότι υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη σεξουαλική ζωή είναι γνωστό. Παρόλο που μικρές ποσότητες μπορούν να συμβάλουν θετικά και να διεγείρουν, καθώς μειώνουν τις αναστολές, οι μεγάλες ποσότητες από την άλλη μπορούν να καταστείλουν τη διέγερση και να καθυστερήσουν ή να αποτρέψουν τον οργασμό. Γιατί; Γιατί το αλκοόλ είναι κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να είστε προσεκτική με το αλκοόλ και μόλις προσθέσαμε στη λίστα σας ακόμα έναν. 

Λιπαρό κόκκινο κρέας 

e0f8aa75b16e0b667f1e086495d70504.jpg

Η κατανάλωση υπερβολικού κορεσμένου λίπους από πηγές κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών μπορεί να προκαλέσει το σώμα να παράγει περισσότερη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL χοληστερόλη), η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. «Μια από τις πιο κοινές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η αρτηριοσκλήρωση (στένωση των αιμοφόρων αγγείων)», λέει η ενδοκρινολόγος Florence Comite, MD, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Comite Center for Precision Medicine & Health και συγγραφέας του βιβλίου «Keep It Up». «Αυτό που μπορεί να συμβεί στα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά μπορεί σίγουρα να συμβεί σε αυτά που τροφοδοτούν τα γεννητικά όργανα».

Light αναψυκτικά

f2e4e8c38b40b4e758093ed99ccfcfcf.jpg

Η κατανάλωση light αναψυκτικών είναι σημαντική όταν θέλουμε να μειώσουμε τις θερμίδες στην καθημερινότητά μας. Τα τεχνητά γλυκαντικά όμως που περιέχουν, ειδικά η ασπαρτάμη, επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μια σημαντική ορμόνη που ενισχύει την καλή διάθεση. Η χαμηλή σεροτονίνη, λένε οι ερευνητές, σχετίζεται με χαμηλότερη λίμπιντο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μικρά tips που μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Παρόλα αυτά, αν αντιμετωπίζετε μακροχρόνιο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείτε σ' ένα ειδικό!