fbpixel

Search icon
Search
Self tanning: Tips για να το εφαρμόσετε σωστά
FACE & BODY

Self tanning: Tips για να το εφαρμόσετε σωστά

Για ιδανικό αποτέλεσμα και χρυσαφένια επιδερμίδα


Το μαύρισμα προϋποθέτει τακτική ηλιοθεραπεία ή συνεδρίες solarium, προκειμένου να καταφέρουμε να το διατηρήσουμε. Δεδομένου της απαιτητικής καθημερινότητας για πολλές από εμάς δεν είναι εφικτό να απολαμβάνουμε κάθε βδομάδα τις βουτιές μας στην θάλασσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεθωριάζει το χρώμα και να επανέρχεται σταδιακά στο αρχικό του στάδιο.

Επομένως, το self tannig αποτελεί την πιο γρήγορη, αλλά πάνω από όλα safe επιλογή, ώστε να μπορούμε να έχουμε διαρκώς τη bronze απόχρωση που επιθυμούμε. Πρόκειται για μία αρκετά εύκολη και απλή διαδικασία. Χρειάζεται να ακολουθήσουμε βασικά tips, τα οποία εάν τα προσέξουμε θα μας βοηθήσουν να παραμένουμε “sun kissed”. Μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων με πολλαπλές αποχρώσεις για ανοιχτόχρωμες έως και πιο μαυρισμένες επιδερμίδες, πολλά από τα οποία είναι και αδιάβροχα.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα steps αλλά και τις απαραίτητες συμβουλές για το σωστό self tanning!

Step #1: Ξεκινάμε με μια καλή απολέπιση

1-UqKLp.jpg

Η χρήση του scrub βοηθάει να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Ο στόχος μας είναι να αποδώσουμε τη μέγιστη λεία υφή, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα να δημιουργηθεί οποιαδήποτε ανομοιομορφία κατά την απορρόφηση του προϊόντος.

Step #2: Προβαίνουμε στην ενυδάτωση

2-pal8p.jpg

Συνεχίζουμε με την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας. Επιθυμούμε η βάση μας να διατηρείται απαλή, ώστε να αποδώσει καλύτερα. Απλώνουμε μια ικανοποιητική ποσότητα σε ολόκληρο το σώμα και περιμένουμε. Μόλις απορροφηθεί, είστε έτοιμοι για τη τοποθέτηση.

Step #3: Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πορεία

3-AM2td.jpg

Το self tan εφαρμόζεται από κάτω προς τα πάνω, αποφεύγοντας τις πατούσες. Δώστε παραπάνω προσοχή στους αγκώνες, στα γόνατα και στις μασχάλες, καθώς εκεί το δέρμα «τσαλακώνεται», γι αυτό και συνιστάται να απλώσουμε ελάχιστη ποσότητα. Το σημαντικό είναι να παρατηρήσετε τις λεπτομέρειες, για να επιτευχθεί η ομοιομορφία σε όλο το σώμα και να μην εμφανιστούν λεκέδες. Μην αμελήσετε κάποια περιοχή και μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον τρίτο για να σας καλύψει αποδοτικά τα «τυφλά» σημεία.

Step #4: Επικεντρωθείτε στις λεπτομέρειες του προσώπου

e7506f86e5f9c46568a782e3e88d9d57.jpg

Πολλοί το ξεχνούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια έντονη και άσχημη οπτικά διχρωμία. Επομένως, ρίξτε λίγη ποσότητα στις παλάμες σας και με απαλές κινήσεις απλώστε στα μάγουλα, στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια. Με ό,τι έχει απομείνει συνεχίζετε στην περιοχή γύρω από τα φρύδια, στο σαγόνι, στο άνω χείλος και τη μύτη. Φυσικά, δεν ξεχνάμε το λαιμό. Στο τέλος, χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι και ταμπονάρετε όλα τα σημεία για να απορροφήσετε περίσσια ποσότητα.

Extra tips 

Πραγματοποιήστε την αποτρίχωση 1 ημέρα πριν

Προτού αξιοποιήσετε το self tan, βεβαιωθείτε πως δεν θα χρειαστεί να προβείτε σε οποιαδήποτε μορφή αποτρίχωσης, καθώς αυτές οι συσκευές, όπως και το ξυραφάκι, έχουν την τάση να απορροφούν και να απομακρύνουν το αποτέλεσμα του προϊόντος.

Φορέστε γάντια

Αυτή η συμβουλή μας βοηθάει από το να κιτρινίσουν οι παλάμες μας και να δυσκολευτούμε να το αποβάλλουμε με τις τακτικές πλύσεις. Τα γάντια μιας χρήσης είναι η σωτήρια λύση. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουρες πως δεν θα λερώσετε, δεδομένου πως δεν θα παραμείνουν οι λεκέδες στα χέρια.

062718-body-tanner.jpg

Αποφύγετε το ντουζ

Για τις επόμενες 8 ώρες θα πρέπει το δέρμα να μην έρθει σε επαφή με το νερό, καθώς θα σταματήσει τη δράση του self-tan. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν αθροιστικά και δημιουργούν πιο σκούρο αποτέλεσμα, όσο περισσότερο μένουν στο σώμα.

Προτιμήστε χαλαρά - άνετα ρούχα

Την πρώτη μέρα συνιστάται να επιλέγουμε ανάλαφρα ντυσίματα. Αναμφισβήτητα, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολύ στενά και ανοιχτόχρωμα. Περιμένετε να σταθεροποιηθεί κι έπειτα μπορείτε να ντυθείτε, όπως επιθυμείτε.