fbpixel

Search icon
Search
Ξεκινήσατε solarium; Τα 7+1 tips που θα θέλατε να γνωρίζατε εξαρχής
HEALTH

Ξεκινήσατε solarium; Τα 7+1 tips που θα θέλατε να γνωρίζατε εξαρχής

Πετύχετε το ομοιόμορφο μαύρισμα με ασφάλεια


Ένας λόγος που αγαπάμε την εποχή του καλοκαιριού λίγο παραπάνω είναι για την ευκαιρία που μας δίνει να χαρούμε το ηλιοκαμένο σώμα μας. Τώρα, που η θερμοκρασία αυξάνεται και ετοιμαζόμαστε για τις παραλίες ένα είναι το θέμα που μας απασχολεί: φυσικά, η επιδερμίδα μας. Κάθε χρόνο στοχεύουμε στο τέλειο, λείο μαύρισμα, το οποίο μας δείχνει πιο ανανεωμένες και ελκυστικές από κάθε άλλοτε, γεγονός που βελτιώνει και τη διάθεσή μας.

Έτσι, λοιπόν, μια γρήγορη λύση, για να μην ταλαιπωρήστε διαρκώς με την έκθεση στον ήλιο, είναι να δοκιμάσετε συνεδρίες solarium. Με αυτόν τον τρόπο, θα προετοιμαστείτε από νωρίς και το πιο σημαντικό είναι πως θα αποκτήσετε ένα μόνιμο, ομοιόμορφο χρώμα.

Ποια είναι τα θετικά του;

Τα οφέλη του είναι πολλαπλά και έχουν επίδραση από την εμφάνισή μας μέχρι και την υγεία μας. Βέβαια η συχνότητά του θα πρέπει να περιορίζεται σε μια με δυο συνεδρίες και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές. 

• Οι υπεριώδεις ακτίνες του διεγείρουν το σώμα για να παράγει βιταμίνη D, γι αυτό και θεωρείται μια μορφή χαλάρωσης. • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την πίεση και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία.• Χαρίζει φαινομενικά ένα ελκυστικό μαύρισμα.• Προετοιμάζει το δέρμα μας για την πρώτη μας επαφή με τον έντονο ήλιο, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο εγκαυμάτων του δέρματος.

Παρόλαυτα, εάν μπούμε στη διαδικασία να το ξεκινήσουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε βασικούς κανόνες προστασίας, αλλά και να τηρούμε πάντοτε ένα μέτρο. Μη ξεχνάμε πως παρά τα πλεονεκτήματά του, πρόκειται για ακτινοβολία, η οποία μπορεί να μας βλάψει με τη λάθος διαχείριση.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω όσα θα πρέπει να προσέξετε για να πετύχετε την πολυπόθητη χρυσαφένια επιδερμίδα!

Χρησιμοποιήστε κρέμα μαυρίσματος

Προμηθευτείτε μια ειδική λοσιόν, η οποία είναι σχεδιασμένη για τη χρήση του solarium. Θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το σώμα σας, αλλά παράλληλα να ενεργοποιήσει και την μελανίνη, ώστε να επιταχύνετε το αποτέλεσμα. Επιλέξτε να την εφαρμόσετε μια ώρα πριν την συνεδρία για να απορροφηθεί σωστά και απλώστε την σε όλα τα σημεία.

05db2fe9-2212-4c15-9af9-49eb33f20dd7.jpeg

Αποφύγετε το μπάνιο

Μόλις, ολοκληρώσετε το ραντεβού σας, μην πλυθείτε για τις επόμενες 2 – 3 ώρες, καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται στο σώμα να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα της κρέμας. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφευχθεί η χρήση scrub και σκληρών προϊόντων.

Μη φοράτε καλλυντικά

Το ιδανικό είναι να έχετε την επιδερμίδα σας καθαρή, λόγω το ότι το μακιγιάζ πιθανολογείται να επηρεάσει την επίδραση του φως στο δέρμα. Ως συνέπεια, αυξάνεται η περίπτωση του εγκαύματος. Βέβαια, τα μηχανήματα έχουν εξελιχθεί, γι αυτό πριν πάρετε πρωτοβουλίες, συμβουλευτείτε την άποψη του ειδικού.

Διατηρήστε ένα σταθερό ρυθμό στα λεπτά

Θα πρέπει να προσέχετε να μην υπερβαίνετε το επιθυμητό για εσάς όριο. Ο κάθε τύπος δέρματος αντιδράει διαφορετικά. Ξεκινήστε με λίγα λεπτά και σε κάθε επόμενη συνεδρία μπορείτε να τα ανεβάζετε ανά ένα λεπτό ή δύο, κατέχοντας την κατάσταση υπό έλεγχο.

4ba744e4-4242-4925-b529-e0502a260b7f.jpeg

Ενυδατωθείτε

Αμέσως μετά, πιείτε πολύ νερό, επειδή κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σίγουρα θα ιδρώνετε πολύ και πρέπει να δίνουμε βάση στο να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα. Άλλωστε, με τη τακτική φροντίδα θα κρατήσει το μαύρισμα περισσότερο.

Προγραμματίστε σωστά τα ραντεβού

Γενικά, οφείλουμε να δείξουμε υπομονή και να μην βιαζόμαστε να μαυρίσουμε. Επομένως, μην κλείσετε τις συνεδρίες σας συνεχόμενα, καθώς το δέρμα χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει την έκθεση στην ακτινοβολία. Εάν τα προγραμματίσετε για 1 ή 2 φορές την εβδομάδα με απόσταση παραπάνω των 24 ωρών, τότε διατηρείτετο σώμα σας ασφαλές.

Μη μένετε στάσιμοι

Ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το ξαπλωτό μηχάνημα, θα πρέπει να κουνάτε το κορμί σας και να γυρνάτε και μπρούμυτα. Διαφορετικά, οι λάμπες μαυρίσματος θα προκαλέσουν λευκές κηλίδες και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομοιόμορφο. Γι αυτό οι περισσότεροι συνιστούν το όρθιο.

53c4bf0b-2118-44df-8be7-077f14ce71b8.jpeg

Ενημερώστε το δερματολόγο, εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή 

Όσοι αντιμετωπίζετε θέματα υγείας και παίρνετε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή ταλαιπωρήστε με ακμή και παίρνετε αντιβιοτικά, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Οφείλουμε να θέτουμε σε προτεραιότητα την υγεία μας.