fbpixel

Search icon
Search
Sun kissed: Ακολουθήστε 7+1 tips και διατηρήστε το μαύρισμά σας
WELLNESS

Sun kissed: Ακολουθήστε 7+1 tips και διατηρήστε το μαύρισμά σας

Απολαύστε το χρυσαφένιο χρώμα χωρίς χρονικούς περιορισμούς


Το πιο δύσκολο μέρος στη διαδικασία του μαυρίσματος θεωρείται το «μετά» ή το γνωστό σε όλους "after sun". Δηλαδή, το πώς θα εξακολουθήσουμε να έχουμε αυτή την πολυπόθητη ελαφρώς σκούρη αλλά και λεία επιδερμίδα. Η περιποίηση του δέρματός μας την περίοδο του καλοκαιριού προϋποθέτει μεγαλύτερη προσοχή, φροντίδα αλλά πάνω από όλα συνέπεια. Αυτά χρειάζονται, λόγω το ότι θεωρούνται βασικά μέσα που προσφέρουν τη διάρκεια που αποζητάμε στο χρώμα. Τι μπορεί να συμβεί;

Η έκθεσή μας κάτω από τον ζεστό ήλιο δεν είναι πάντοτε εφικτή. Επομένως, εάν αμελήσουμε και ορισμένα after steps, το αποτέλεσμα θα είναι το άκρως αντίθετο. Το δέρμα θα ξεκινήσει να επανέρχεται σταδιακά στην αρχική του όψη. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές καταλήγει και στην περίπτωση του ξεφλουδίσματος. Όταν, δηλαδή υποχωρεί το νεκρό δέρμα, το οποίο υπέστη τις ηλιακές ακτινοβολίες. Μετέπειτα δημιουργούνται διχρωμίες και ανεπιθύμητα σημάδια. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να το αποτρέψουμε;

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω 7+1 tan tips και μείνετε μαυρισμένες!

1. Δώστε την απαραίτητη σημασία στις διατροφικές σας συνήθειες

    Οι τροφές διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Αυτό συνεπώς συνεπάγεται και με την ανάμειξή τους στην περίπτωση τη μελανίνης. Ο στόχος μας είναι να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές, οι οποίες αποτελούν πηγές της ενίσχυσής της. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξήσουμε τα επίπεδά της και σε κάθε ηλιακή μας έκθεση, θα επιστρέφουμε με μια extra δόση μαυρίσματος. Πιο συγκεκριμένα:

    Συνιστώνται γεύματα πλούσια σε βιταμίνη Β ( αβγά, ψάρια, αμύγδαλα), βιταμίνη C που βοηθά στην αναδόμηση του κολλαγόνου (εσπεριδοειδή, πράσινα λαχανικά ), καροτίνη και βιταμίνη Α (καρότα, γλυκοπατάτες, βερίκοκα και πολύχρωμες πιπεριές), βιταμίνη Ε που ενυδατώνει και αντιμετωπίζει τις διχρωμίες ( ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια ) και ιδιαίτερα προστατευτικά έναντι των βλαβερών ακτινών UVA και UVB θεωρούνται το πράσινο τσάι και το φασκόμηλο.

    shutterstock-739824520.jpg

    2. Διαρκής ενυδάτωση

      Ένα σώμα έχει ανάγκη από την επαρκή ποσότητα νερού. Αυτό θα επιτευχθεί με την ημερήσια κατανάλωση περίπου 1200 mL. Παράλληλα, όμως, φροντίζουμε και την περιοχή του δέρματος. Δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε τις ενυδατικές μας κρέμες και τα λάδια σώματος, τουλάχιστον μια φορά τη μέρα τα οποία θα διατηρήσουν την υγρασία της επιδερμίδας, κάνοντας τη λαμπερή. Επιπλέον, θα αποφευχθεί το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα που θα αφαιρέσει την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος μαζί με το μαύρισμα.

      3. Χλιαρό ντους

        Το ζεστό νερό, που έχουμε τη τάση να αξιοποιούμε, τείνει να αφυδατώνει το δέρμα και να αφαιρεί τη φυσική του λιπαρότητα. Επομένως, προτιμήστε να μειώσετε τη θερμοκρασία . Το κρύο παρατείνει το μαύρισμα και μας αναζωογονεί.

        4. Ενυδατικό αφρόλουτρο

          Μπορείτε να εστιάσετε στην ενυδάτωσή σας και κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας. Επενδύστε στα κατάλληλα προϊόντα, με βάση τα φυτικά έλαια.

          shutterstock-1282552537.jpg

          5. Αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί

            Αυτό το είδος της τεχνικής αφαιρούν από την επιφάνεια του δέρματος τα κύτταρα, με συνέπεια να μην υπάρχει ομοιομορφία. Μπορείτε να ξεκινήσετε καλύτερα laser για μαυρισμένες επιδερμίδες ή να χρησιμοποιήσετε το ξυραφάκι.

            6. Μάθετε για τα self-tan

              Ενεργοποιεί τη μελανίνη και χωρίς την έκθεση στον ήλιο, ενώ βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει ένα πιο έντονο μαύρισμα. Αξιοποιήστε το μια φορά τη βδομάδα.

              7. Μην αμελείτε το after sun

                Κανένας δεν επιθυμεί μια θαμπή όψη. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς δρα κατά της αφυδάτωσης. Έχετε το μαζί σας στην παραλία και εφαρμόστε το απευθείας μετά. Θα ενυδατωθείτε σε άμεσο χρόνο, γεγονός που θα βοηθήσει να διατηρηθεί το παρών χρώμα.

                shutterstock-187432616.jpg

                8. Προσοχή στο scrub

                  Η απολέπιση είναι ένα κομμάτι από τη beauty routine μας, η οποία απαιτεί να πραγματοποιηθεί με τον σωστό τρόπο. Αρχικά, διαθέτουμε ήπια προϊόντα που δεν μας φθείρουν, απλώνοντάς τα τοπικά με απαλές κινήσεις και φυσικά δεν υπερβαίνουμε το μέτρο. Μπορεί να γίνεται μια ή δυο φορές την βδομάδα. Ειδάλλως, μια βαθιά και τακτική απολέπιση θα διώξει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας και μαζί της το χρυσαφένιο χρώμα.